A-kasse - Sammenlign tilbud og spar mange penge | Tjenestetorvet Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14

Find bedste a-kasse til dit behov

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du har behov for hjælp til
 • 2
  Få tilbud fra flere a-kasser
  Jo flere a-kasser du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
A-kasse

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere a-kasser med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du har behov for hjælp til
 • 2
  Få tilbud fra flere a-kasser
  Jo flere a-kasser du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Få tilbud fra flere a-kasser med én formular

Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.

Hvad er en A-kasse?

Hvad er en A-kasse?

En A-kasse er en organisation, der er støttet af staten og er betegnelsen for en ”arbejdsløshedskasse”. Eftersom A-kassen er støttet af staten, er det ikke A-kassen selv, der finansierer de dagpenge, du vil modtage, men derimod staten. Hvis du er medlem af en A-kasse, fungerer det som en forsikring i form af et økonomisk sikkerhedsnet, i tilfælde af at du skulle gå hen at blive arbejdsløs. Det betyder, at mister du dit arbejde, vil du få mulighed for at få dagpenge i stedet for at ende på kontanthjælp.

Pengene, der skal finansiere de danskere, der ender på dagpenge, bliver inddrevet til staten gennem det, du kender som arbejdsmarkedsbidrag, der betales gennem lønnen. A-kassen tjener i modsætning til forsikringsselskaberne ikke penge på at forsikre medlemmerne. A-kassens job er udelukkende at administrere de penge, som medlemmerne indbetaler i kontingent, og den statsstøtte A-kasserne modtager til udbetaling af dagpenge. Dagpengene finansieres således med 75 procent af arbejdsmarkedsbidraget og 25 procent af medlemmernes kontingent.

Udover at A-kassen sørger for at udbetale dine dagpenge, så kan en A-kasse også hjælpe dig med råd og vejledning i forhold til din igangværende jobsøgning, netværk samt udarbejdelse af CV og jobansøgning. Du kan betragte en A-kasse som en ekstra støttet oveni den hjælp, du kan få fra et jobcenter.

Hvorvidt du kan blive medlem af en A-kasse, afhænger af din situation. Hvis du for eksempel er studerende eller iværksætter, er der nogle særlige krav til, hvordan du kan blive optaget i en A-kasse. Er du derimod ganske almindelig lønmodtager, så er de eneste krav, at du er fyldt 18 år, samt at du har bopæl i Danmark. For at være medlem af en a-kasse skal du betale et månedligt kontingent.

Hvad er dagpenge?

Spørgsmålet, om hvad dagpenge er, er et ofte stillet spørgsmål. Er du arbejdsløs og medlem af en A-kasse, kan du modtage dagpenge. Dagpengene fungerer som en kompensation i tilfælde af, at du bliver arbejdsløs. Du kan også være berettiget til dagpenge i tilfælde af sygdom eller andre skader, graviditet og fødsel.

I daglig tale omtales arbejdsløshedsdagpenge som oftest bare som dagpenge. Arbejdsløshedsdagpenge er en frivillig forsikringsordning for selvstændige og lønmodtagere. Denne administreres af A-kasser.

Dine dagpenge udbetales den sidste hverdag i måneden til din NemKonto. Du kan modtage dagpenge i to år, herefter skal du optjene ny dagpengeret ved at være aktiv på arbejdsmarkedet.

Dine forholdsregler når du er på dagpenge

For at bevare din ret til at modtage Dagpenge i Danmark er der en række kriterier, du skal opfylde:

 • Du skal have været medlem af en A-kasse i minimum ét år

 • Du skal have arbejdet i minimum ét år de seneste tre år

 • Du skal melde dig som arbejdssøgende i det lokale jobcenter

 • Du skal være aktivt jobsøgende

Når du modtager dagpenge, er du forpligtet til at have dit CV lagt på Jobnet.dk, så snart du har meldt dig ledig. Desuden skal du tjekke siden for jobforslag minimum hver syvende dag. Hvis du for eksempel tjekker dine jobforslag en onsdag, skal du senest tjekke dem igen onsdagen efter. De syv dage er inklusiv helligdage og weekender, men med undtagelse af jul og påske. Du kan tilmelde dig en huske-service på Jobnet, så du modtager en reminder dagen før, du skal tjekke jobopslag igen. Skulle det ske, at du glemmer at tjekke dine jobforslag, vil du i første omgang få en skriftlig besked om, at du skal gøre det inden for en ny frist på syv dage. Hvis du igen undlader at tjekke mulige jobforslag, vil du miste din ret til at modtage dagpenge dagen efter fristens udløb, og indtil du har tilmeldt dig igen.

Hvis du modtager andre indtægter, når du er på dagpenge, kan disse have indflydelse på, hvor meget du vil få udbetalt hver måned.  

Desuden skal du være opmærksom på reglerne for ferie, i den tid hvor du modtager dagpenge. Hvis du afholder ferie i den dagpengeperiode, kan du enten få ude feriepenge, hvis du har penge til gode fra din tidligere arbejdsgiver, eller du kan modtage feriedagpenge, hvis du har optjent det.

 

Hvad er forskellen på en A-kasse og en fagforening?

Det kan være svært at finde ud af forskellen på A-kasser og fagforeninger. Hvis du også er er en af dem, der stadig ikke har helt tjek på, hvad forskellen egentlig er, så får du her en grundig forklaring.

Mens A-kassen er en privat statsstøttet forening, som tilbyder dig forsikring mod arbejdsløshed, er fagforeningen den forening, som tager sig af et bestemt fagligt område af arbejdsmarkedet. Der findes naturligvis en fagforening for dig som lønmodtager, uanset hvilken branche du befinder dig i. Fagforeningen har interesse i lønmodtagernes rettigheder.

Din fagforening tager sig af de problemer du møder på arbejdspladsen. A-kassen derimod hjælper dig økonomisk, når du bliver arbejdsløs, men stadigvæk er arbejdssøgende. Overordnet set udgør a-kassen primært en økonomisk støtte, mens fagforeningen er en slags juridisk hjælp.

Dog findes der også ligheder mellem A-kassen og fagforeningen. De fleste A-kasser er tilknyttet en fagforening, derfor er det helt forståeligt, hvis du har svært ved at definere forskellen. Hovedsageligt ligner de to hinanden, fordi de begge arbejder med den samme målgruppe – folk i arbejde. Desuden tager de to organisationer sig begge af arbejdernes vilkår og tilbyder dig hjælp, hvis du oplever problemer på din arbejdsplads.

Både A-kasser og fagforeningers eksisterer for at kæmpe for dine rettigheder og vilkår som arbejdende. Monetære og moralske former for støtte tilbyder de begge til deres medlemmer. Desuden kan de også hjælpe dig med din jobsøgning, mens du er arbejdsløs. Den mest tydelig forskel på de to er primært tidspunktet, hvorpå de begynder at hjælpe dig som medlem.

 

Hvad koster A-kasse?

Den nemmeste måde at finde priser på a-kasser er ved at besøge de forskellige A-kassers hjemmesider. Priserne på A-kasser varierer fra organisation til organisation. Prisen afhænger særligt af, hvor mange udgifter A-kassen har til personale og administration. Prisen på A-kassen er altså fastlagt på baggrund af, hvilke udgifter A-kassen har. Dog skal du være opmærksom på, at de dagpenge, du vil få fra din A-kasse, ikke vil være højere, selvom din A-kasse er dyrere.

 

Dagpengesatser

Dagpengesatsen afhænger af den løn, du modtog, før du blev arbejdsløs. Satsen er svarende til 90 procent af den løn, du før var berettiget til som arbejdende. Dog kan du maximalt modtage 18.866 kroner som fuldtidsforsikret medlem i en A-kasse, mens satsen for deltidsforsikrede er 12.577 kroner. Hvis du før har været selvstændig og drevet egen virksomhed i mere end tre år, beregnes din dagpengesats ud fra virksomhedens overskud de to bedste regnskabsår. Hvis du derimod er selvstændig, var lønnet før og har drevet din egen virksomhed i mindre end tre år, vil din dagpengesats beregnes ud fra dit seneste lønarbejde.

Hvad du mere præcist får udbetalt afhænger af, om du er fuld- eller deltidsforsikret, og om du har forsøgerpligt. Du kan se de nøjagtige beløb, som du kan få i dagpenge, ved at logge in på borger.dk.

 

Hvorfor kan det betale sig at skifte a-kasse?

Du kan finde rigtig mange gode grunde til, hvorfor du måske bør skifte A-kasse. Det kan skyldes, at du ønsker et lavere kontingent, fordi du har skiftet jobfunktion og derfor passer bedre ind i en anden A-kasse, eller bare fordi, du tror på, at du vil være mere tilfreds i en anden a-kasse.

Du skal hovedsageligt vælge A-kasse ud fra, hvem der passer bedst til dine behov. Hvis du har du brug for meget støtte og rådgivning under din ledighed, vil det klart være oplagt, at du vælger en A-kasse, der kender dig og din branche godt. Hvis du derimod sagtens kan klare dig selv, så er en tværfaglig a-kasse måske et fint valg for dig. Udover at du skal beslutte, om du vil være medlem af en tværfaglig eller fagspecifik a-kasse, og om du i samme ombæring vil være medlem af en fagforening, kan du også undersøge nærmere, hvad du får for pengene hos de forskellige a-kasser udover den obligatoriske udbetaling af dagpenge. Der kan være nogle fordele at hente ved andre A-kasser end den, du er medlem af på nuværende tidspunkt. Desuden kan det spare dig for nogle penge hver måned.

Når du sammenligner A-kasser, er det ikke kun prisen, du bør være opmærksom på, men også hvad de forskellige steder kan tilbyde dig udover dagpenge. Disse kan være de ekstra penge værd.

Sådan skifter du a-kasse

Du kan nemt og hurtigt skifte A-kasse. Det første, du skal gøre er at udfylde vores formular her på Tjenestetorvet og sende din forespørgsel. Derefter modtager du forskellige tilbud fra forskellige a-kasser, som matcher dine behov. Du kan derefter gennemføre dit skifte og så vil din nye a-kasse sørger for at alt bliver skiftet og ordnet.

100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig