Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE
Varmepumpe frit 2

Luft-vand varmepumpe - find bedste og billigste

Tjenestetorvet hjælper dig med at komme i kontakt med luft-vand varmepumpe leverandører. Du sparer tid ved at indhente tilbud fra flere leverandører samtidigt ved at udfylde kun en enkel formular. Således kan du være sikker på at få gode tilbud og kvalificeret rådgivning fra erfarne fagfolk, så du finder den bedste løsning. Det er helt uforpligtende og op til dig om du vil takke ja til tilbudene. DU VÆLGER HVILKE LEVERANDØRER SOM SKAL KONTAKTE DIG - DET VIL NORMALT VÆRE NØDVENDIGT AT LEVERANDØREN BESIGTIGER DIN BOLIG FOR AT KUNNE GIVE ET PRÆCIST TILBUD.

Få tilbud på luft-vand varmepumpe fra flere leverandører med en formular

Tjenesten er 100 % gratis og uforpligtende.
Dine data sendes kun til de varmepumpeselskaber du selv vælger, og bruges ikke til andet.
SÅ ENKELT ER DET:
  • Udfyld formular
  • Send forespørgsel
  • Modtag tilbud

Kun anerkendte mærker

Gennem Tjenestetorvet får du tilbud på anerkendte varmepumpemærker. Vi samarbejder med ledende leverandører af varmepumper – over hele landet.

Varmepumpe luft til vand  

En varmepumpe luft til vand er ikke blot en energivenlige erstatning for oliefyret. Den rummer langt flere fordele. Blandt andet er varmepumpen også en erstatning som ikke blot er særdeles god for miljøet men også for din økonomi.

Hvad er en varmepumpe luft til vand?

Med en varmepumpe luft til vand ses der, at den udendørs luft omformes til varme. Denne varme bliver brugt inde i boligen og bliver i gennem vand cirkuleret rundt i din bolig og hjælper med at opvarme din bolig den vej igennem. En luft til vand varmepumpe er ideel, hvis du har et gammelt oliefyr, som du synes er meget dyr i drift eller trænger til at blive skiftet ud. Oliefyret er nemlig både langt dyrere i drift og forurener miljøet markant mere, hvilket blot er nogle af de ting, som kan tale dig fra at købe et nyt oliefyr men i stedet købe en varmepumpe.  

Billig varmekilde

En varmepumpe luft til vand er sammenlignet med andre varmekilder i billigere end de fleste. En varmepumpe luft til vand er yderst effektiv og den bruger ikke mere strøm end højst nødvendigt. Det ses at de fleste varmepumper luft til vand kan skabe 4 kWh varme for hver kWh strøm de bruger, hvilket er et ret godt resultat sammenlignet med andre varmekilder og deres forbrug. Hvis man konkret sammenligner med et oliefyr viser undersøgelser fra energistyrrelsen, at man sparer i gennemsnit 40 procent hvis man udskifter sit oliefyr med en varmepumpe luft til vand. En besparelse som for mange familier ikke er helt ligegyldig, da dette kan give en økonomisk frihed til at lave noget sjovt for de penge som man før brugte på at opvarme sit hus med.

Hvordan installere man en varmepumpe luft til vand?

At installere en varmepumpe luft til vand og ikke så kompliceret som det måske kan lyde. Det er en proces som tager et par dage og dermed kan blive gjort over en weekend. Til installation af en varmekilde luft til vand kræves der, at der skal sættes to anlæg op, så der kan skabes en forbindelse mellem luft og vand, som kan give varme i huset. Disse to anlæg skal placeres forskelligt. Det ene anlæg skal stå indenfor og det andet skal stå udenfor. Dette skal de, så der igennem de to anlæg kan skabes en forbindelse mellem den udendørs luft og det indendørs vand som der skal varmes op. Yderdelen består ofte af en boks som sidder cirka en meter over jordens overflade. Denne boks fungerer som en ventilator, som fanger den udendørs luft og gør det muligt at anvende denne luft indendørs. Inder delen vil typisk være bygget sammen med husets varmtvandsbeholder. Herfra vil man så kunne styre vandet rundt i systemet og styre hvor varmt det skal være.  For at få en varmepumpe luft til vand kræves det, at du i huset har gulvvarme og radiatorer så der er mulighed for at den varme vand kan cirkulerer rundt i huset og skabe varme. Den varme vand skabes igennem den udendørs luft som opvarmes og derefter gør vandet varmt.

Luft til vand varmepumpens vedligeholdelse

Der ses en minimal vedligeholdelse når man kigger på en luft til vand varmepumpe. Når den først er installeret kan den stort set passe sig selv. Dette gælder også i alt slags vejr, og selvom det er vinter og høje minusgrader står varmepumpen luft til vand upåvirket og leverer den varme som der forventes. Omvendt kører den også som den skal om der er hedebølge og varmt sommervejr.

Luft til vand varmepumpen har et højt effektivitetsniveau

Det er sjældent at en varmepumpe luft til vand får brug for hjælp til at varme din bolig op. Dog ses der tilfælde, hvor temperaturen udendørs har været for kold i en længere periode, og varmepumpen luft til vand af den grund har svært ved at følge med. Hertil ses der, at brugere af varmepumpen installerer en el-patron, som kan hjælpe varmepumpen med at gøre dens arbejde. Denne el-patron hjælper med at der uanset temperaturen udendørs vil være varmt vand og varme radiatorer, så man ikke kommer til at fryse eller skal gå i et koldt bad. Til trods for at man i visse tilfælde kan være nødsaget til at installere sådan en el-patron ses der stadig store besparelser i forbindelse med at varme boligen op. Det kan godt ske, at man bruger penge på at investere i el-patroner som skaber en sikkerhed, men på sigt vil de hurtigt blive tjent ind igen, da de kun bliver brugt i de meget kolde perioder. I mere tåleligt vejr, vil varmepumpen fungere upåklageligt og hermed bruge minimal energi.

Ideel løsning for dig som har et helårshus

At have en varmepumpe luft til vand er en særlig ideel løsning for dit helårshus. Det er en god løsning, da denne varmekilde kan tage lidt tid om at blive opvarmet og man dermed ser den bedste effekt hvis den kontinuerligt bliver brugt. Sådan en varmekilde vil dermed ikke være den mest ideelle i eksempelvis et sommerhus. Til sommerhuset vil vi anbefale en varmekilde luft til luft, hvilket du også kan læse nærmere om her på siden.

Varmepumpe luft til vand priser

Priser på varmepumper luft til vand varierer meget alt efter effekt, installation og andre individuelle forhold. Dog skal man som udgangspunkt regne med at prisen på varmepumpen vil ligge omkring de 70.000 kr. - 90.000 kr. Det kan lyde af meget, men hvis man ser på denne løsning som en langsigtet investering vil den på sigt kunne tjene sig selv ind. For at gøre denne investering mere konkret, kan man se på en sammenligning foretaget af teknologisk institut, som viser forskellen på brug af oliefyr og brug af varmepumpe luft til vand. Dette eksempel tager udgangspunkt i en bolig med fire personer som bor i en bolig på 130 kvadratmeter. Ved brug af et nyt oliefyr vil disse fire personer have et forbrug på omkring 22.000 kr. årligt. Hvis man sammenligner dette forbrug med en varmepumpe luft til vand ses der en markant forskel, da forbruget i dette tilfælde vil ligge omkring de 12.000 kr. Det vil sige at merinvesteringen i det første år vil ligge på cirka de 55.000 kr. Denne merinvestering vil altså være tjent hjem efter omkring seks år. Hvis man kigger på varmepumpen luft til vands levetid er den på omkring 20 år, og der ses altså 14 år hvor du laver en ren overskudsforretning. Dette eksempel belyser altså hvordan sådan en varmepumpe kan være med til at give dig markante besparelse i forbindelse med din boligs varmeforbrug. En besparelse som for mange husstande ikke er ligegyldig og giver mulighed for eventuelt at tage på en lidt længere sommerferie eller at lave nogle andre ting som man normalt ikke ville have råd til.

Varmepumpe enebolig Tjenestetorget

Vidste du at omkring

3% af alle hustande i Danmark

har varmepumpe?

Vurder Tjenestetorvet

Vurder vores service ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.

100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig
TIL TOPPEN