Vi guider dig til opsigelse af forsikring | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Forsikring
3 min læsetid
Sidst opdateret: 23 oktober 2023

Skift forsikring - så nemt er det

Det er nemt at skifte forsikring - og det kan spare dig mange penge. Vi guider dig til alt, du skal vide, i forbindelse med opsigelse af din forsikring. (Senest opdateret 28/12-21)
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Der er ofte penge at spare ved at få kigget sine nuværende forsikringer efter i sømmene. De fleste vil opdage, at de kan få en bedre aftale, hvis de sætter krav om en billigere præmie hos det selskab, som de allerede har forsikringer hos. Eller: Hvis de vælger at skifte til et andet forsikringsselskab.

Heldigvis er det som oftest både nemt og smertefrit at skifte sit nuværende forsikringsselskab ud med et andet, og en eventuelt overskydende forsikringspræmie udbetales automatisk til dig.

Skifter du forsikringsselskab, behøver du desuden ikke selv bøvle med opsigelsen - det klarer det nye forsikringsselskab for dig.

Hvis din forsikring opsiges, uden at du tegner en ny, skal du dog selv stå for det. Her vil de fleste forsikringsselskaber bede dig anvende deres selvbetjeningssystem.

mand kigger forretningsdokumenter igennem
Dit nye forsikringsselskab klarer som hovedregel papirarbejdet i forbindelse med opsigelse.

Kan du skifte forsikringsselskab uden gebyr?

Uanset hvor lang eller kort tid, du har haft din forsikring, kan du altid opsige din forsikring med 30 dages varsel til den 1. i næste måned. Og du får overskydende betaling retur, hvis du har betalt forud.

Det kan dog udløse et gebyr at opsige sin forsikring.

Når du vil opsige din forsikring, skal du nemlig holde dig for øje, om du opsiger den med kort varsel eller 'normal varsel'. Hvis du opsiger forsikringen inden, at din police udløber, så kan forsikringsselskabet afkræve et opsigelsesgebyr. Størrelsen af gebyret afhænger af, hvor lang tid du har haft din forsikring.

Har du for eksempel aftalt en løbetid på et år på din police, kan du først opsige den gratis, når året er gået. Det er derfor vigtigt, at du, når du tegner en forsikring, er opmærksom på, hvor lang løbetid din police har.

Gebyr eller ej - du kan som udgangspunkt regne med følgende scenarier:

A. Du opsiger din forsikring på hovedforfaldsdatoen.

Det er gratis at opsige sin forsikring på årsdatoen for, at den blev indgået.

B. Du opsiger din forsikring inden for det 1. år

Her skal du regne med at betale et gebyr, som kan ligge på mellem 100 til 900 kroner. Som eksempel kan du her se en oversigt over, hvad IF Forsikring kræver i særgebyr, hvis du opsiger en forsikring inden for det 1. år:

  • Familie- eller indboforsikring: 423 kroner
  • Rejseforsikring: 701 kroner
  • Husforsikring: 701 kroner
  • Ulykkesforsikring: 280 kroner
  • Børneforsikring: 953 kroner
  • Voksenforsikring: 953 kroner
  • Bilforsikring​: 701 kroner
  • Hundeforsikring: 141 kroner
  • MC forsikring: 701 kroner
  • Campingvognsforsikring: 423 kroner

C. Du har haft din forsikring i mere end 1 år og opsiger den med en måneds varsel - uafhængigt af hovedforfaldsdatoen:

Her er tale om det, som forsikringsselskaberne kalder en hurtig opsigelse. De vil som oftest opkræve et administrationsgebyr på 50-75 kroner.

D. Du har haft din forsikring i mere end 1 år og opsiger den med mindst en måneds varsel til hovedforfaldsdatoen (fornyelsesdatoen):

Her vil du som udgangspunkt ikke skulle betale et gebyr for at skifte forsikring.

E. Du skifter forsikring senest 14 dage efter, at en skade er opgjort

Her vil du heller ikke, som hovedregel, skulle betale et gebyr.

Overskydende forsikringspræmie

Hvis du opsiger dine forsikringer, inden hovedforfaldet på dine nuværende policer, skal du have penge retur. Det gælder naturligvis kun, hvis du ikke betaler månedligt.

Når du skifter forsikring, vil de overskydende penge automatisk blive sendt retur fra dit gamle selskab. Husk dog altid lige at tjekke efter, om de er gået ind på kontoen.

Fortrydelsesret

Husk, at du altid har fortrydelsesret på en forsikring. Den er som oftest på 14 dage, men nogle forsikringselsskaber giver også en fortrydelsesret på op til 30 dage.

Hvis du allerede har anmeldt en skade hos dit nye forsikringsselskab, har du dog ikke krav på at kunne gøre en fortrydelsesret gældende.

Kan det betale sig at skifte forsikring?

Det kan som hovedregel næsten altid betale sig at skifte forsikring - eller tage fat i sit nuværende forsikringsselskab for at høre, om der findes en mere fordelagtig aftale end den, du har nu. Priserne og vilkårerne skifter nemlig hele tiden, men det er dig, der skal sørge for, at din aftale følger med tiden og med priserne.

Læs meget mere om forsikringer - og hvordan du finder de bedste og billige af slagsen.

Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Forsikring
Kan du få en billigere forsikring? Tjek det lige her.