Tilskud til varmepumpe
Varmepumpe
5 min læsetid
Sidst opdateret: 19 august 2021

Tilskud til varmepumpe

Energibesparelser er vigtige i dag. Derfor giver Energistyrelsens energipulje et kontant skattefrit tilskud til varmepumpe, når man monterer en, hvis vel at mærke at det betyder, at der er en energibesparelse i boligen.
Sammenlign priser på varmepumpe

Modtag tilbud fra flere leverandører i dit lokalområde. Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.

For at være kunne opnå tilskud til en ny varmepumpe, skal man enten udskifte sin eksisterende varmekilde helt. Ellers  kan man vælge at supplere sit nuværende varmeanlæg, men en luft til luft varmepumpe. Hvad enten man vælger den ene eller anden løsning, vil der være penge at spare. Varmepumper er i dag blevet utroligt effektive, og de kan derfor fås helt  op til energimærke A+++ mærkede grundet deres høje effektivitet. Det er altså ikke blot en god besparelse på langt sigt ved at installere en varmepumpe, man kan oven i hatten få et skattefrit energitilskud til etablering af en varmepumpeløsning. Det er dog vigtigt at pointere, at man skal ansøge om tilskud til varmepumpe, inden man igangsætter arbejdet eller bestiller den. 

Der er penge at spare med et tilskud til varmepumpe

Det er vigtigt at kigge sig godt for, når man skal vælge en varmepumpe. Der kan nemlig være stor prisforskel hos de forskellige leverandører. Hvis man gør det, er der dog rig mulighed for at få en god varmepumpe til en god pris, der kan spare én for mange penge på den fremtidige varmeregning.

Derudover er der som nævnt tidligere, mulighed for at få tilskud til varmepumpe fra EnergiKøb. Hvis man har en privat bolig på minimum 80 kvadratmeter, er det muligt at få helt op til ca. 7.800 kr i tilskud til varmepumpe. For sommerhuse er kravet at det samlede areal minimum skal være 50 m2, og der gives kun tilskud til luft til luft varmepumpe hvis der er tale om et sommerhus. Forudsætningerne er at man enten skifter fra et gammelt olie-gas eller biofyr til en luft til vand eller jordvarmepumpe. Hvis man derimod køber en luft til luft varmepumpe, som skal supplere ens nuværende varmegiver, så kan der gives helt op til ca. 3.200 i tilskud. Det skal igen pointeres, at tilskud til varmepumpe er muligt at få, hvis man ansøger inden bestilling eller igangsætning af arbejdet. Derudover er det en god idé at anskaffe sig en varmepumpe, der er designet, så den er tilpasset det nordiske klima. På den måde iser den ikke til om vinteren.

Sådan anvendes varmepumpen i boligen eller sommerhuset

Der findes, som beskrevet ovenfor, forskellige slags varmepumper, og det er muligt at få tilskud til varmepumpe. En luft til luft varmepumpe er udover at være en billig varmekilde også en måde at få bedre indeklima, ved reducere støvpartikler og fugt. Den kan også fungere som airconditionanlæg, når de varme sommerdage/nætter bliver for meget. Den kan dog ikke producere varmt badevand eller brugsvand. Hertil skal man i stedet anskaffe sig en luft til vand varmepumpe, eller jordvarmepumpe. Den er bygget op således, at varmen gemmes i en varmtvandsbeholder, herigennem omdannes varme og varmt vand til huset. Denne model er dog dyrere end en luft til luft varmepumpe, men de er utrolig effektive og meget energivenlige. Det kommer derfor an på, hvilket behov man har i sin husholdning. Dog bliver det billigere af, at man kan få tilskud til varmepumpe.

Vigtige overvejelser

Selvom det er muligt at få tilskud til varmepumpe, kan der være forskellige overvejelser knyttet til at anskaffe sig en varmepumpe. Hvis for eksempel man installerer en luft til luft varmepumpe et centralt sted i huset, kan det give kolde værelser andre steder.  Der findes dog forskellige hjælpeløsninger, hvor man for eksempel kan isolere varmeflytnings kanaler ud til rummene, der er længst væk. Hvis man også har et hus med flere etager, kan det være en god idé at overveje en løsning, hvor der er to indedele, som kan placeres på hver sin etage. (En såkaldt split løsning). Det er derfor vigtigt, at man i samråd med en fagkyndig, finder ud af, hvad man helt præcis har brug for. Men man skal huske på, at det er muligt at få et tilskud til varmepumpe.

Vores samarbejdspartner EnergiKøb, kan ud over at hjælpe med energitilskud til private, erhverv, boligforeninger samt alle andre der vil energiforbedre deres bygninger, også yde uvildig energirådgivning, hvis man netop overvejer at installere en varmepumpe løsning. Ud over energitilskud til varmepumpe, kan man op nå tilskud til en række andre energibesparende tiltag.

Læs evt. mere på EnergiKøb`s hjemmeside her.


 

Thomas Lundsgaard
Thomas Lundsgaard

Sammenlign priser på varmepumpe

Modtag tilbud fra flere leverandører i dit lokalområde. Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.

Få flere tilbud uforpligtende og gratis

  • Beskriv dit behov
    Beskriv kort hvad du er ude efter ved brug af en enkel formular
  • Få tilbud fra flere selskaber
    Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud
  • Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulig pris
Sammenlign priser på varmepumpe
Modtag tilbud fra flere leverandører i dit lokalområde. Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statisik. Denne informations deles med tredjepart.