Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget
DEBUG MODE

Få tilbud på bredbånd fra flere leverandører

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med en, enkel formular - 100 % gratis og uforpligtende.

Sammenlign tilbud fra flere bredbånds leverandører

 • Step1

  Via en enkel formular beskriver du kort hvad du er ude efter

 • Step2
  2. Få tilbud fra flere selskaber

  Jo flere selskaber du sammenligner, jo lettere er det at finde det bedste tilbud

 • Step3
  3. Vælg det bedste tilbud

  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til en lavest mulige pris

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Testimonial 1
Kjetil Sanstøl

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Testimonial 4
Ida Haus

Hvad er bredbånd?

Først og fremmest så er det vigtig at holde tungen lige i munden og ikke blande udtrykkende sammen på området internet og bredbånd. Det er nemlig forskel på de to begreber. Bredbåndsteknologierne gør det muligt at du kan får adgang til internettet.  Bredbånd defineres oftest i forbindelse med internettet som høj åndsbredde – altså høj hastighedstilkobling til internettet. Fra Det Store Danske leksikon defineres det som en kabel- eller radioforbindelse som giver mulighed for hurtigt at overføre store mængder af digital information. Bredbånd giver dig mulighed for at surfe på internettet, ringe med IP-telefoni og overfører lyd og billeder. Det er flere måder at få adgang til bredbånd på: gennem antennekabel, telefonlinjer, mobilnetværk eller satellit. Selve udtrykket bredbånd, kender man tilbage fra 90’erne, da man den gang fik hurtigere internet-adgang end det man havde via traditionelle telefonlinjer. Telefonlinjen har en begrænsning på 56 kbit/s.

Hvad påvirker nethastigheden?

Bredbånd tilbydes i forskellige kapaciteter og hastigheder gennem kobbertelefoninettet, fibernettet, antennenettet eller mobilnettet. Desto mere data og processer du benytter på internettet, jo højere bredbåndshastighed kræves der. Det vil sige, hvis du streamer film, downloader filer, spiller eller lignende vil en høj nethastighed sikre at du kan gøre disse ting samtidig uden tab af kvalitet. Hvis hele din familie er internettet samtidig, er det vigtigt at have tilstrækkeligt med båndbredde – ellers kan der forekomme skænderier eller irritationsmomenter i familien, fordi at nettet kører langsomt. 

For at kunne udnytte højhastigheds-bredbånd, skal du også have relativt nyt udstyr, da ældre udstyr normalvis ikke kan levere lige så stor hastighed. På den måde får du mest muligt ud af det bredbånd, du betaler for. Typisk vil din bredbåndsleverandør sikre, at du har eller får leveret det hel rigtige udstyr til din løsning.

Forskellige typer bredbånd løsninger

Der findes mange forskellige typer bredbåndsløsninger i markedet, og her er de kategoriseret i undergrupper. Hovedgruppen er DSL, men i dag kan man også få bredbånd via fibernet, og ellers kan man også få bredbånd via andre leverandører som kabel-tv eller mobilnetværket.

DSL, eller Digital Subscriber Line, er teknologier som benytter det kobberbaseret parkabelnet – som oftest går under betegnelsen ”det traditionelle telefonikabelsystem”. DSL- systemet er et 1. lags system som referer til OSI-modellen for åben kommunikation. Altså systemet skal transportere et antal bits (data) mellem to punkter (”access network transport”). DSL er selve systemet, mens navnene som er listet nedenunder, også inkluderer en tjeneste (internet access).

Dette inkluderer alle underkategorierne:

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)

ADSL2

ADSL2+

SHDSL (Symmetrical highspeed digital subscriber line)

VDSL (Veryhigh-bit-rate digital subscriber line)

Kabel-tv er tv-signaler, som transmitteres via coaxial kabel, som enten ligger i jorden eller i luftbåren via luftledninger. I dag er der også separate netværk af fiber og derefter coaxial kabel ud til brugeren. Forskellen mellem kabel-tv og andre typer bredbånd er egentlig bare, at kabel-tv-udbydere tilbyder bredbånd gennem deres eget netværk. Dette gør det muligt for kabel-tv leverandøren at levere en højere hastighed end almindelig DLS, men undtagen for synkroniseret download hastigheder og upload hastigheder. Mange vælger bredbånd i en pakkeløsning gennem udbyderen af kabel-tv for nemhedens skyld.

Fiber bliver mere og mere almindeligt, da teknologien udvikler sig, og flere mennesker kræver højere internet hastigheder. Derudover, er fiberen mere stabil end kobberlinjerne. Fiber er en anden form for kabel, hvilket betyder, at internettet over fiber typisk givere højere netværkshastighed end internettet baseret på kobberkabler. Dette skyldes, at kobberkabler transmitterer datasignaler via radiobølger, mens fiberkabler benytter lysledere og kan derfor transmittere datasignaler som lys og dermed med samme hastigheder som lys. Det betyder, at med fiber kan du få meget høje internet hastigheder til at downloade og uploade af data.

Mobilt bredbånd er igen en fælles betegnelse for forskellige teknologier, som samlet set leverer bredbånd via mobilnetværket. I dagens samfund stilles der stadig flere krav til hurtigere internet og mere fleksibel adgang til internettet. Mobilt bredbånd giver os netop muligheden for at være mere fleksible og til at logge på hvor som helst, når som helst. I dag er mobilt bredbånd tilgængeligt med hastigheder på op til 100 Mbps. Dette er nok til både at streame musik og film i topkvalitet.

Prisen for hvor meget data du kan få varierer fra bredbåndsleverandør til bredbåndsleverandør og mellem de forskellige pakker. Prisen kan være ret afgørende for hvilken pakke du skal vælge i forhold til dit behov. Typisk spænder datapakkerne fra 1 GB pr. måned til store 100 GB pakker. Det vil sige, du kan nemt finde de datapakker, som passer til almindelig smartphone brug samt mobilt bredbåndpakker som passer perfekt i dit hjem eller sommerhus.

I dag er det 2G (den oprindelige GSM teknologi), 3G og 4G teknologierne som benyttes til mobilt bredbåndsløsninger. I løbet af 2019 vil man nok se 5G teknologien, hvor en endnu større del af mobilfrekvensen bliver tilgængelig. Flere leverandører planlægger at lukke for 3G-dækningen i Danmark, da teknologien ikke er tilstrækkelig til dagens sultne smartphone-brugere. Desuden udnyttes frekvenserne mere effektivt gennem 4G. Så selvom 3G forsvinder, vil 2G stadig være tilgængelig som en back-up for, at alle vil kunne oprette forbindelse online, dog meget begrænset båndbredde. Det er ikke alle telefoner, der understøtter 4G, og 2G bevares som en sikkerhed for nødtjenester.

Trådløse LAN, der bruger radiobølger til kommunikation, kaldes WLANs. WLANs giver mulighed for at forbinde flere trådløse enheder via trådløst bredbånd, såsom pc'er, smartphones, smart-tv og tablets. Ved bredbånd tilslutninger hvor der benyttes en trådløs router reduceres netværkshastigheden noget, da der er støj eller andre mulige fejlkilder. Den hastighed, du betaler for, er den tilslutningshastighed, som kommer ind i din router, og ikke den hastighed, du har på din trådløse netværk. Typisk vil din leverandørs DSL eller Fiber bredbånds løsning inkludere en routere som har et trådløst netværk som du kan benytte til at tilslutte pc’ere, smartphones, tablets, tv og andre enheder med WiFi muligheder.

 

Hvilken hastighed skal du have?

Netto hastighed, også kaldet bredbåndshastighed og internethastighed varierer meget. Hvilken hastighed du skal vælge til dit bredbånd, afhænger af, hvor meget du surfer på internettet og hvad du bruger internettet til samt hvor mange personer som skal have adgang samtidig. Der er to hastigheder inkluderet i bredbåndshastigheden, nemlig downloadhastighed og uploadhastighed. Forholdet her er normalvis højere download- end uploadinghastighed. Hvis du har en fiber forbindelse, kan du få samme hastighed begge veje, men du behøver måske ikke den samme hastighed. Din leverandør til altid kunne rådgive dig i forhold til dine behov og finde den løsning som passer dig bedst.

Få tilbud på bredbånd fra flere leverandører

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med en, enkel formular - 100 % gratis og uforpligtende.
Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig