Indboforsikring - Få bedste forsikring | Tjenestetorvet
Gratis og uforpligtende

Få tilbud på indboforsikring

Sammenlign tilbud på indboforsikring. Du bestemmer selv hvilken dækning du ønsker.

Forsikring ny

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • De forsikringer, du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Sådan får du en billig indboforsikring

Din indboforsikring, som også kaldes en familieforsikring, dækker ikke kun dit indbo. Du er også dækket ind, hvis du kommer til at skade andres ting, falder på cyklen, ødelægger dit tøj eller mister bagagen på ferien. 

Indboforsikring falder ind under en af de forsikringer, som det ikke kan betale sig at spare væk. Også selv om du ikke synes, at du har ting af stor værdi i dit hjem. De fleste mennesker vil nemlig nå op på en betragtelig sum, hvis de tæller samtlige værdier i deres hjem med. Fra tøj, sko, cykler til legetøj, sølvtøj, møbler og hvidevarer. Derudover er du også dækket ind af det, der hedder en ansvarsforsikring. Den dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at gøre skade på andre eller eksempelvis deres elektriske apparater.

 

Hvad er en indboforsikring?

Det er kort sagt en forsikring af indbo og løsøre. Altså ting, du ejer, og som ikke sidder fast i dit hjem. Den dækker altså ikke pludselige skader på glas og sanitet, såsom vask, kummer og glaskeramiske kogeplader. Her er det enten en udvidet indboforsikring eller din husforsikring, der dækker en pludselig skade. Det samme gælder med udvendige skader på dit hus – også her skal du have husforsikringen i spil. Hvis du bor i lejlighed vil udvendige skader ofte være dækket af ejerforeningen eller lignende.

 

Hvad bestemmer prisen på din indboforsikring

Prisen på indboforsikring bestemmes af flere faktorer:

 1. Din bopælsadresse
 2. Din indbosum
 3. Din selvrisiko
 4. Installerede alarmsystemer. 

 

1. Din bopælsadresse påvirker indboforsikringens pris

Det er ikke ligegyldigt, hvor i landet du bor, når du skal tegne din forsikring. Forsikringsselskaberne vil kigge på ting såsom indbrudsstatistikker i dit område, samt om der er forhøjet risiko for vandskade. Bor du i lejlighed, kan det også påvirke prisen, hvis du bor i stueetagen, hvor der er ’nemmere’ adgang for tyveri, hærværk og andre skader forvoldet af andre.

2. Din indbosum har betydning for prisen

Du skal selv fastsætte din indbosum – altså hvor meget du har af værdi i din bolig. Indbosummen er den samlede værdi af alt fra elektronik, legetøj, tøj, møbler, sko og sportsudstyr. Jo højere en indbosum, jo dyrere er forsikringen. 

Det er vigtigt at sætte indbosummen korrekt. Hvis du har sat din indbosum for lavt, kan du risikere ikke at få dækket alle dine ting ved for eksempel en brand. Hvis du har betalt for lidt for din forsikring, kan nogle forsikringsselskaber finde på at tage et forholdsmæssigt fradrag i din erstatning efter en skade – også selv om skaden kun rammer få af dine ting.

3. Din selvrisiko kan hive prisen på indboforsikringen op eller ned

Jo mere, du er villig til at betale for en skade, jo billigere bliver indboforsikringen også. Hvis du indstiller en højere selvrisiko, betaler du mindre for din forsikring.

4. Med et alarmsystem får du en billig indboforsikring

Har du installeret alarmsystem eller vindueslåse i din bolig, har tyvene sværere ved at få adgang. Kig efter en godkendt tyverialarm (AIA-sikring) med overførsel til en godkendt vagtcentral.

 

Forsikringssum - vurder dine ejendele

Din forsikringssum skal som minimum svare til værdien af dit indbo. Det kan virke uoverskueligt at få et overblik over hele sit indbo – og hvad det er værd. Prøv at følge følgende fremgangsmåde:

Gå en tur rundt i dit hjem og lav en liste over, hvad der befinder sig i hvert rum af:

 • Møbler
 • Computere, smartphones, tablets, tv, spillekonsoller, osv.
 • Antikviteter, smykker eller sølvtøj
 • Kunst på væggen, tæpper, gardiner, lamper mm.
 • Tøj og sko
 • Bøger, nips, legetøj, musikinstrumenter
 • Hårde hvidevarer, køkkenredskaber, service

 

Husk også at tjekke, hvad du har af havemøbler, haveudstyr, cykler og eventuelle opmagasinerede ting på loftet eller i kælderen. Vær opmærksom på, at der kan være et loft over, hvad din indboforsikring dækker, når det kommer til smykker og cykler. Muligvis skal du have en tilvalgsdækning. 

Dokumenter dit indbo med fotos

Det er en rigtig god ide at have tage billede af dit indbo, så du kan dokumentere, hvad du har af værdi i tilfælde af skade. 

Husk at revurdere forsikringssummen jævnligt

Din samlede sum ændrer sig jævnligt, når du køber ting eller skiller dig af med dine ting. Det er vigtigt hele tiden at have en så korrekt indbosum som muligt, så sørg for at revurdere din forsikringssum fra tid til anden, særligt når du udskifter eller tilføjer særligt dyre ejendele.