Indboforsikring - Få bedste forsikring | Tjenestetorvet
Gratis og uforpligtende

Få tilbud på indboforsikring

Sammenlign tilbud på indboforsikring. Du bestemmer selv hvilken dækning du ønsker.

Forsikring ny

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • De forsikringer, du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Sådan får du en billig indboforsikring

Din indboforsikring, som også kaldes en familieforsikring, dækker ikke kun dit indbo. Du er også dækket ind, hvis du kommer til at skade andres ting, falder på cyklen, ødelægger dit tøj eller mister bagagen på ferien. 

Indboforsikring falder ind under en af de forsikringer, som det ikke kan betale sig at spare væk. Også selv om du ikke synes, at du har ting af stor værdi i dit hjem. De fleste mennesker vil nemlig nå op på en betragtelig sum, hvis de tæller samtlige værdier i deres hjem med. Fra tøj, sko, cykler til legetøj, sølvtøj, møbler og hvidevarer. Derudover er du også dækket ind af det, der hedder en ansvarsforsikring. Den dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at gøre skade på andre eller eksempelvis deres elektriske apparater.

 

Hvad er en indboforsikring?

Det er kort sagt en forsikring af indbo og løsøre. Altså ting, du ejer, og som ikke sidder fast i dit hjem. Den dækker altså ikke pludselige skader på glas og sanitet, såsom vask, kummer og glaskeramiske kogeplader. Her er det enten en udvidet indboforsikring eller din husforsikring, der dækker en pludselig skade. Det samme gælder med udvendige skader på dit hus – også her skal du have husforsikringen i spil. Hvis du bor i lejlighed vil udvendige skader ofte være dækket af ejerforeningen eller lignende.

 

Hvad bestemmer prisen på din indboforsikring

Prisen på indboforsikring bestemmes af flere faktorer:

 1. Din bopælsadresse
 2. Din indbosum
 3. Din selvrisiko
 4. Installerede alarmsystemer. 

 

1. Din bopælsadresse påvirker indboforsikringens pris

Det er ikke ligegyldigt, hvor i landet du bor, når du skal tegne din forsikring. Forsikringsselskaberne vil kigge på ting såsom indbrudsstatistikker i dit område, samt om der er forhøjet risiko for vandskade. Bor du i lejlighed, kan det også påvirke prisen, hvis du bor i stueetagen, hvor der er ’nemmere’ adgang for tyveri, hærværk og andre skader forvoldet af andre.

2. Din indbosum har betydning for prisen

Du skal selv fastsætte din indbosum – altså hvor meget du har af værdi i din bolig. Indbosummen er den samlede værdi af alt fra elektronik, legetøj, tøj, møbler, sko og sportsudstyr. Jo højere en indbosum, jo dyrere er forsikringen. 

Det er vigtigt at sætte indbosummen korrekt. Hvis du har sat din indbosum for lavt, kan du risikere ikke at få dækket alle dine ting ved for eksempel en brand. Hvis du har betalt for lidt for din forsikring, kan nogle forsikringsselskaber finde på at tage et forholdsmæssigt fradrag i din erstatning efter en skade – også selv om skaden kun rammer få af dine ting.

3. Din selvrisiko kan hive prisen på indboforsikringen op eller ned

Jo mere, du er villig til at betale for en skade, jo billigere bliver indboforsikringen også. Hvis du indstiller en højere selvrisiko, betaler du mindre for din forsikring.

4. Med et alarmsystem får du en billig indboforsikring

Har du installeret alarmsystem eller vindueslåse i din bolig, har tyvene sværere ved at få adgang. Kig efter en godkendt tyverialarm (AIA-sikring) med overførsel til en godkendt vagtcentral.

 

Forsikringssum - vurder dine ejendele

Din forsikringssum skal som minimum svare til værdien af dit indbo. Det kan virke uoverskueligt at få et overblik over hele sit indbo – og hvad det er værd. Prøv at følge følgende fremgangsmåde:

Gå en tur rundt i dit hjem og lav en liste over, hvad der befinder sig i hvert rum af:

 • Møbler
 • Computere, smartphones, tablets, tv, spillekonsoller, osv.
 • Antikviteter, smykker eller sølvtøj
 • Kunst på væggen, tæpper, gardiner, lamper mm.
 • Tøj og sko
 • Bøger, nips, legetøj, musikinstrumenter
 • Hårde hvidevarer, køkkenredskaber, service

 

Husk også at tjekke, hvad du har af havemøbler, haveudstyr, cykler og eventuelle opmagasinerede ting på loftet eller i kælderen. Vær opmærksom på, at der kan være et loft over, hvad din indboforsikring dækker, når det kommer til smykker og cykler. Muligvis skal du have en tilvalgsdækning. 

Dokumenter dit indbo med fotos

Det er en rigtig god ide at have tage billede af dit indbo, så du kan dokumentere, hvad du har af værdi i tilfælde af skade. 

Husk at revurdere forsikringssummen jævnligt

Din samlede sum ændrer sig jævnligt, når du køber ting eller skiller dig af med dine ting. Det er vigtigt hele tiden at have en så korrekt indbosum som muligt, så sørg for at revurdere din forsikringssum fra tid til anden, særligt når du udskifter eller tilføjer særligt dyre ejendele.

 

Hvem dækker indboforsikringen

Indboforsikringens grunddækning dækker hele husstanden. Delebørn er også dækket af din indboforsikring, som derfor også kaldes for en familieforsikring. Derudover dækker forsikringen også, hvis du er samboende med andre. 

Indboforsikringen dækker samboende

Hvis I er samboende, både som kærester eller som venner, kan I blive dækket ind under den samme indboforsikring. Forsikringsselskabet kan dog godt sætte et loft for, hvor mange i et bofællesskab, de vil dække under samme indboforsikring. Et normalt loft er to eller tre samboende.

Indboforsikringen dækker ikke lejere

Din indboforsikring gælder ikke for logerende eller lejere – altså mennesker, som du ikke betragtes som værende ”samboende” med. Det samme gælder, hvis du er lejer. Her er du altså ikke dækket ind af din udlejers forsikring og skal tegne din egen indboforsikring.

 

Hvad dækker din indboforsikring

Det er almindeligt, at forsikringsselskaber tilbyder mindst to varianter af indboforsikring - en standard og en udvidet. I din indboforsikring findes også en ansvarsforsikring inkluderet. Forsikringen dækker, hvis du gør pludselig skade på andre personers ting.

Den mest basale variant dækker normalt dine aktiver i tilfælde af tyveri, overfald og skader. Den dækker også, hvis en tilfældig strømafbrydelse betyder, at køle- og frysevarer går tabt.

Gælder det elektroniske genstande/elektroniske apparater eller en funktionsfejl på for eksempel din mobil, skal du kigge på en udvidet dækning, som dækker skader som for eksempel en tabt mobiltelefon.

En standard indboforsikring dækker typisk:

 • Indbrud/tyveri
 • Brand
 • Vandskade, fx. ved voldsomt skybrud
 • Pludselige og uventede skader på dit indbo
 • Cykeltyveri
 • Ansvarsskader
 • Retshjælp og psykologisk krisehjælp
 • Hjælp ved identitetstyveri

 

Typiske tilvalg til en indboforsikring:

 • Dyre cykler, som regel over 10-15.000 kr.
 • Udvidet cykelskade/udvidet cykeldækning
 • Elektronikforsikring
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Udvidet vandskade
 • Visse private retssager

 

Du er ikke dækket mod:

 • Skader, der skyldes slid og almindeligt brug
 • Skader lavet med vilje

 

Din cykel er dækket – dog ikke den dyreste cykel af slagsen

Husstandens cykler er som oftest dækket af indboforsikringen, men der findes også separate cykelforsikringer. Die anbefales til dig, der har en ekstra dyr cykel eller elektrisk cykel. Hvor meget du får i kompensation kan afhænge af, hvor du har opbevaret cyklen. For eksempel, om den er stjålet fra en garage, et opbevaringsrum, eller om den er forsvundet fra et offentligt cykelstativ.

Det er vigtigt, at du har anvendt en godkendt lås for at få din cykel dækket. Det kan derfor være en god ide at registrere cyklen i et cykelregister og låse den med en godkendt lås, der er godkendt af Dansk Varefakta Nævn.

 

Pludselige skader på mobilen er ikke altid dækket

Det kan være svært at hitte rede i, hvornår en god, billig indboforsikring egentlig dækker danskernes kære eje: mobiltelefonen. Det afhænger helt af, hvordan den er blevet ødelagt. Hvis du vil være sikker på, at din forsikring dækker mobilen - uanset, hvordan den er kommet af dage, så skal du have udvidet dækning. Det kan være i form af en elektronikdækning eller det, der hedder ”pludselig skade”. Du kan også undersøge om, din mobiludbyder har en god forsikring.

Indboforsikringen dækker typisk, hvis du har fået stjålet din mobil eller den er gået til i en brand. Indboforsikringen dækker til gengæld ikke ved pludselige skader. Det kan være, at du for eksempel taber din telefon, glemmer den, udsætter den for skadelig kulde eller varme, eller hvis dit kæledyr får den vippet ned af sofabordet. 

Husk at forsikre dit flyttelæs

Din forsikring dækker dit indbo både på din gamle og din nye adresse, når du flytter. Til gengæld dækker den ikke genstande, som bliver beskadigede under transport fra det ene sted til det andet. Hvis du bruger et flyttefirma, vil de muligvis have en forsikring inkluderet i deres tilbud. Men hvis det ikke er tilfældet, eller du flytter uden hjælp fra et firma, så skal du undersøge, om du kan få et tilvalg inden for en af de forskellige super- eller topforsikringer.

 

Indboforsikring for unge 

Mange forsikringsselskaber har et særligt indboforsikrings-tilbud til unge. Typisk til de unge, der er mellem 18 og 34 år. Rigtig mange unge har ikke forsikret sig. Og hvis du er single og studerende og lige er flyttet hjemmefra, så synes du måske ikke, at det kan betale sig. Men hvis dit indbo overstiger en værdi på 100.000 kroner, er det tid til at overveje det.

Det er også værd at huske, at du også får en ansvarsforsikring med i din indboforsikring. Så er du dækket, hvis du for eksempel kommer til at forvolde pludselig skade på din vens computer.

Hvis du bor hjemme og endnu ikke er fyldt 21 år, kan du stadig være dækket af dine forældres indboforsikring.

Udeboende børn

Du kan faktisk også være dækket, hvis du endnu ikke er fyldt 21 – men ER flyttet hjemmefra. Det gælder dog kun, hvis du ikke er samboende med en kæreste eller har børn. Her skal I selv have en indboforsikring, som så vil kunne dække alle i husstanden/lejligheden.

Hvis du bor i et bofælleskab, så kan I også være dækket ind under den samme indboforsikring. Her gælder dog en vis begrænsning på antal af mennesker under samme tag.

Billigste indboforsikring= bedst i test?

Flere aktører forsøger at give dig svaret på, hvad der tester bedst, når du skal forsikre dit indbo - og ikke mindst, hvad der fører dig til en billigere forsikring. Men de sammenligner muligvis ikke forsikringsselskaberne baseret på, hvad der er relevant for dig. 

Med andre ord er den bedste indboforsikring i forbrugertests ikke nødvendigvis den bedste indoforsikring for dig. Det er også en god ide at spørge din omgangskreds, om de har gode tip til en billig (og god) indboforsikring. Har de for eksempel erfaring med, hvad de forskellige forsikringsselskaber tilbyder? Få et overblik over de mange forskellige faktorer, indhent tilbud og få den rigtige forsikring til dit behov. Det er langt fra uden betydning, hvem du har indboforsikring hos. Selv om de tilbyder lignende tjenester, vil du få forskellige dækninger. Og det handler om at finde den dækning, der matcher dit behov - og undgå at overforsikre eller underforsikre dig.

Ny indboforsikring? Brug vores sammenligningstjeneste og sænk prisen

Hvis du vil tegne en ny billig indboforsikring eller spekulerer på, om du kan spare penge på at skifte forsikringsselskab, kan du via Tjenestetorvets formularer modtage tilbud fra flere selskaber – helt  gratis og uforpligtende. Det vil give dig et overblik over den dyreste og billigste indboforsikring og også give et godt billede af, hvad forsikringen dækker. Du vil modtage personlig rådgivning fra forsikringsselskaberne, før du beslutter dig for din nye indboforsikring.

Hvis du også vil undersøge, om du har den rette bilforsikring, husforsikring, motorcykelforsikring eller anden type forsikring, så inkluderer også dem i din søgning. På den måde kan du se, om der er penge at spare ved at samle dine forsikringer samme sted. 


 
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statisik. Denne informations deles med tredjepart.