Find bedste rejseforsikring | Tjenestetorvet
Gratis og uforpligtende

Få tilbud på rejseforsikring

Sammenlign tilbud på rejseforsikring. Du bestemmer selv hvilken dækning du ønsker.

Forsikring ny

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • De forsikringer, du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Find den billigste rejseforsikring

At have en god rejseforsikring er din sikkerhed, når du rejser – især i en sommer, der nok engang står i Covid19’ skygge. En god rejseforsikring dækker lægebehandling og hospitalsophold i udlandet, tyveri, ulykker og store forsinkelser på selve rejsen. Bliv klogere på, hvordan du finder den billigste rejseforsikring med den bedste dækning.

Antallet af billige rejseforsikringer er steget kraftigt gennem årene. Det betyder, at du, der læser, sandsynligvis har en rejseforsikring i dag. Spørgsmålet er, om du får dækket det, du har brug for - til den bedste pris.

Hvad er en rejseforsikring?

En rejseforsikring dækker kort sagt skader og tab under rejsen. Det kan være både internationalt og inden for Danmarks grænser. Nogle rejseforsikringer dækker alle rejser, så snart du træder uden for døren - dog ikke, når du er på arbejde eller studie. 

Beløbsgrænserne, hvor meget du kan få kompensation for ved økonomisk tab, varierer i de forskellige selskaber. Det er derfor vigtigt at kontrollere, hvad du rent faktisk får dækket, når du sammenligner rejseforsikringer.

Som altid gælder det, når det kommer til forsikringer – at jo højere en selvrisiko du vælger, jo lavere bliver din pris, hvis uheldet skulle være ude.

Hvor gælder din rejseforsikring?

Det afhænger helt af, hvilken forsikring du vælger. Hvis du får en årsrejseforsikring, gælder den typisk for kortere ture i Danmark, såvel som i andre steder i verden. Hvis du vælger en enkeltrejseforsikring, gælder den for en enkelt rejse.

Vær opmærksom på det geografiske område, som din rejseforsikring dækker. Ofte dækker rejseforsikringen ikke krigszoner eller ekspeditioner såsom Arktis, rejser på indlandsisen og lignende. Derudover er der separate begrænsninger for risikosport. 

Hvis du rejser i forbindelse med dit arbejde, dækker din almindelige rejseforsikring ikke. Her skal du i stedet have en erhvervsrejseforsikring. 

Dækning af hjemmeboende og udeboende børn

Hjemmeboende børn under 18 år vil være dækket af forældrenes rejseforsikring, typisk indtil de fylder 18 eller 21 år. Nogle forsikringsselskaber dækker også udeboende børn under 21 år, dog under visse forudsætninger. Det kan eksempelvis være, at de ikke må være gift, bo sammen med en kæreste eller have hjemmeboende børn.

Hvor meget dækning, du har, afhænger af det enkelte rejseforsikringsselskab.

Undgå at dobbeltforsikre dig

Tjek op på, om du allerede er dækket ind af dine andre forsikringer. Hvis du har en familieforsikring (også kaldet indboforsikring) vil den som oftest dække både bagage og privatansvar i de første tre måneder af din rejse. Og hvis du har en ulykkes-, livs- eller pensionsforsikring vil den også dække dig på rejsen.

En rejseforsikring dækker typisk:

Sygdom

Det kan være en meget utryg oplevelse at blive akut syg eller komme til skade, når man er langt væk hjemmefra. Her giver det ro i maven at vide, at man er forsikret med en god dækning. Langt de fleste rejseforsikringer dækker akut sygdom og tilskadekomst, krisehjælp og tilbyder i nogle tilfælde også en døgnbemandet alarmcentral. Tilskadekomst som følge af ekstremsport et tilvalg. Andre tilvalg kan være tandlæge eller fysioterapi.

Husk, at din rejseforsikring formentlig ikke dækker sygdom, som er opstået inden afrejse. Lider du af en kronisk sygdom, er det derfor ekstra vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab og bliver klogere på, om din rejseforsikring dækker behandling i sådanne tilfælde.

Hvis du rejser i Europe, er du delvist dækket af det blå sygesikringskort. Her vil din rejseforsikring kun dække det, som det blå sygesikringskort ikke dækker, eksempelvis en egenbetaling eller hjemtransport. 

Hjemtransport 

Det kan blive en særdeles dyr post, hvis du selv skal betale for en sygetransport hjem. En rejseforsikring vil typisk dække transport til og fra det nærmeste egnede behandlingssted, og derudover dække udgifter til at få dig transporteret hjem til Danmark. 

Hvorvidt det er nødvendigt med en hjemtransport, vil som oftest bero på en vurdering af den behandlende læge samt eventuelt forsikringsselskabets tilknyttede læge. 

Du vil som regel også kunne få dækning af hjemsendelse af bagage samt dækning af ekstraudgifter i forbindelse med hjemtransport af børn. 

Sygeledsagelse

En sygeledsagelse betyder, at udgifterne til en rejseledsager er dækket ind. Det vil sige, at du kan få kompensation for din ledsagers ekstra omkostninger som følge af transport til behandlingssted og udgifter til kost og logi.

Tilkaldelse

Hvis du bliver akut og alvorligt syg eller kommer til skade, kan din forsikring dække udgifter til transport, kost og logi i forbindelse med, at for eksempel et familiemedlem skal flyves ud til dig.

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring dækker, hvis du gør skade på andre mennesker eller ting på din ferie. Her skal du være opmærksom på ikke at dobbeltforsikre dig. De fleste familieforsikringer (også kaldet indboforsikringer) dækker nemlig ansvar under rejse. 

Hvis du har lånt eller lejet en feriebolig med indbo, så vil de fleste familieforsikringer dække skader opstået i løbet af de første 30 dage af lejeperioden. Ofte vil du skulle betale en selvrisiko på 10 procent.

Hvis der opstår skader på selve boligen, kan du ikke forvente, at din familieforsikring dækker. Her skal du typisk være dækket gennem din rejseforsikring.

Aflyst og forsinket fly 

Hvis du vil være helt sikker på at undgå ekstra uforudsete udgifter, kan du udvide din rejseforsikring, så den også dækker forsinkelser. Det kan være forsinkelser på rejsen på grund af vejrforhold eller svigtende transport. Forsikringen kan også dække kost, ophold og lokaltransport – her skal du dog være forsinket et vist antal timer, før forsikringen træder i kraft.

Det er i første omgang flyselskabet, der er ansvarlig for at ombooke flybilletter, så du kan komme videre på din rejse. Selskabet er også ansvarlig for tilbagebetaling. 

Ved en forsinkelse skal du altså først og fremmest kontakte dit flyselskab. Du kan kontrollere dine flyrettigheder mere detaljeret på Forbrugerstyrelsens sider. Her guider de dig gennem forsinkede flyvninger, aflyste flyvninger og overbookede flyvninger.

Forsinket fremmøde

Det kan også være, at du selv er forsinket og må se dit fly lette uden dig. Hvis forsinkelsen er uforskyldt, dækker din rejseforsikring.

Her er det vigtigt at være opmærksom på, at du selv har ansvar for, at der er nok tid mellem eventuelle flyskift. Det gælder også, selv om det er flyselskabet, og ikke dig, der har sammensat rejseplanen. Du skal som minimum have den officielle transfertid, der gælder for den specifikke lufthavn. 

Tab / tyveri eller forsinket bagage 

Hvis din bagage er forsinket eller går tabt, er det i første omgang flyselskabets ansvar. Derfor skal du som en start melde din manglende bagage til dem. Husk at få en såkaldt PIR-rapport, som er din dokumentation for, at din bagage er forsinket eller tabt.

Først og fremmest bør du undersøge, om du er dækket ind under din familieforsikring. Det er for eksempel i den, at du skal hente hjælp, hvis din bagage bliver stjålet. 

Er din bagage mere end et vist antal timer forsinket, kan du få erstattet rimelige og nødvendige indkøb, som er nødvendige for din videre rejse. Eksempelvis toiletsager og tøj. Husk at gemme alle kvitteringer.

Vær også opmærksom på, at forsikringen ikke nødvendigvis dækker til indkøb, hvis bagagen forsvinder på din hjemrejse. Det skyldes, at du er tættere på dit hjem og dine personlige ting. 

Ødelagt ferie

Rejseforsikringen dækker hjemtransport og kompenserer for ødelagt ferie for eksempel i form af en erstatningsrejse. Det gælder, hvis din ferie er ødelagt af sygdom, eller hvis en af dine nærmeste derhjemme bliver alvorligt syg eller går bort.

Afbestilling

Hvis du skal have erstatning for en afbestilt rejse, skal du tegne afbestillingsforsikringen ud over din rejseforsikring. En afbestillingsforsikring dækker dig, hvis du er nødt til at aflyse din rejse - dog under visse forudsætninger. Det kan være sygdom eller dødsfald i familien eller egen sygdom eller tilskadekomst. Nogle afbestillingsforsikringer dækker også andre uforudsete begivenheder såsom skilsmisse, en fyring eller brand og indbrud i din bolig. 

Typer af forsikringer - fra den billige rejseforsikring til super-dækning

Der er flere forskellige typer at vælge imellem:

 • Årsrejseforsikring
 • Enkeltrejseforsikring
 • Ungdomsrejseforsikring
 • Studierejseforsikring
 • Kreditkort med rejseforsikring
 • Udvidet rejseforsikring, også kalder "super"

 

Årsrejseforsikring

En årsrejseforsikring er den billigste rejseforsikring til dig, der rejser flere gange om året. Den dækker typisk en rejse på 30-60 dage. 

Prisen på en årsrejseforsikring afhænger af flere faktorer. For eksempel, hvor stor en forsikringssum du ønsker, og hvad du gerne vil have dækket. Blandt andet, om forsikringen skal gælde i Europe eller i hele verden. 

Alle årsrejseforsikringer indeholder som udgangspunkt følgende dækninger:

 • Udgifter til medicin og behandling i forbindelse med akut sygdom og tilskadekomst.
 • Hjemtransport i forbindelse med sygdom eller ulykke.
 • Privatansvar. Hvis du kommer til at forvolde skade på andre under din rejse, så er årsrejseforsikringen dit økonomiske sikkerhedsnet og dækker eventuel lægebehandling af andre samt et muligt erstatningskrav.

 

Enkeltrejseforsikring

En enkeltrejseforsikring er den billige rejseforsikring til dig, der kun rejser en enkelt gang om året – eller er afsted et par enkelte gange på korte ture. 

Alle enkeltrejseforsikringer indeholder som udgangspunkt følgende dækninger:

 • Udgifter til medicin og behandling i forbindelse med akut sygdom og tilskadekomst.
 • Hjemtransport i forbindelse med sygdom eller ulykke.
 • Privatansvar. Hvis du kommer til at forvolde skade på andre under din rejse, så er årsrejseforsikringen dit økonomiske sikkerhedsnet og dækker eventuel lægebehandling af andre samt erstatningskrav.

 

Ungdomsrejseforsikring

Unge har mulighed for en særligt billig rejseforsikring

Flere forsikringsselskaber tilbyder en billig rejseforsikring i form af rabatter til unge, gerne op til 20 procent. Det gælder, alt afhængig af forsikringsselskaberne, for unge op til 36 år. 

Som ung har du også mulighed for at få det, der hedder en ungdoms-forsikringspakke. Det betyder, at du får rejse-, indbo- og ulykkesforsikring i én og samme forsikring. 

 

Studierejseforsikring

Hvis du skal studere i udlandet, er det en god ide at tegne en studierejseforsikring. Det er en forsikring, der dækker dig både på studiet og i fritiden. Undersøg dog, om du allerede er dækket ind under en ungdomsrejseforsikring.

En studierejseforsikring dækker udgifter i forbindelse med afbrudt studie på grund af sygdom eller ulykke. Du kan også få mulighed for at komme i telefonisk kontakt med en dansktalende læge.

Vær særligt opmærksom på, at du er korrekt dækket ind, hvis du skal studere i USA. Her kræver de fleste uddannelsesinstitutioner, at du er forsikret – og det kan blive ekstremt dyrt at blive alvorligt syg i USA, hvis du ikke har den rette rejseforsikring.

Kreditkort – rejseforsikring

Kreditkort fra nogle kreditkortselskaber tilbyder ikke bare billig rejseforsikring - men gratis rejseforsikring. Her skal du være opmærksom på, hvornår forsikringen gælder, da kreditkortudbyderen ofte har andre vilkår end mange selskaber.

Normalt er du ikke dækket, med mindre 50 procent af rejseomkostningerne er betalt med kreditkortet. Derudover er der ofte et krav om mindst en overnatning. Det er derfor ikke altid den billigste løsning.

Udvidet rejseforsikring - også kaldet "super"

Hvis du ikke ønsker at tage nogle risici, når du er afsted, kan du vælge at dække dig yderligere. Tilvalgsdækninger kan for eksempel være:

 • Forsikring af børn og oldebørn, som er med på rejsen.
 • Skirejseforsikring. Du skal have en særskilt forsikring, hvis du skal på skiferie.
 • Dækning af tilskadekomst i forbindelse med farlig sport. Det kan være alt fra dykning, klatring, rafting, kampsport og bungee jump.

 

Coronavirus – det skal du være opmærksom på

Sommerferien står fortsat delvist i Covid19’ skygge. Der er dog en god chance for, at sommeren 2021 bliver den sommer, hvor du endelig kommer til at mærke solens stråler uden for de danske grænser.

Men hvad er dine rettigheder i forhold til rejseforsikringer og coronavirus? Og hvordan kan du sikre dig bedst muligt mod at tabe dine penge, hvis din destination lukker ned igen? Eller hvis dit rejsebureau eller flyselskab går konkurs?

Det varierer meget fra selskab til selskab.

Derfor er det vigtigt at tjekke sin rejseforsikring og sin afbestillingsbestilling.

Det kan lyde som et simpelt råd. Men dit forsikringsselskab kan sagtens have særskilte vilkår, når det kommer til dækninger af følger af coronavirus. Der kan både være tale om begrænsninger og om en udvidet dækning.

Udvidet dækning i forbindelse med corona

Nogle forsikringsselskaber har valgt at udvide dækningen på deres rejseforsikringer for sommeren 2021, så Covid19 ikke står som en mulig økonomisk joker.

Nogle rejseforsikringer dækker, selv om landet er rødt eller orange på grund af corona. Nogle forsikringer tilbyder også udvidet dækning, så du også får hjælp til medicin eller lægehjælp, selv om det gælder smitte med coronavirus. Nogle forsikringsselskaber dækker også udgifter til karantæne i forbindelse med, at du bliver smittet.

Begrænset dækning i forbindelse med corona

Andre forsikringsselskaber kan omvendt have en begrænset dækning, når det kommer til corona. Det kan for eksempel betyde, at hvis du har købt din rejse på et tidspunkt, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser til din destination, så dækker din afbestillingsforsikring og rejseforsikring kun delvist eller slet ikke. 

Bliv klogere på din sommerferie og dine rettigheder, når det kommer til Covid19 her. 

Udlejningsbil på rejsen

Flere biludlejningsselskaber i udlandet tilbyder ekstra dækning eller forsikring. Det er dog ikke altid nødvendigt, hvis du har din egen rejseforsikring. Du skal dog være opmærksom på, at du skal have en ekstra forsikring, hvis der eksempelvis er flere chauffører, der skal sidde bag rattet.

Du kan også få ekstra dækning i form af en mindre selvrisiko, hvis uheldet skulle være ude.

Rejseforsikring - det blå sygesikringskort

Uanset om du skal på ferie eller forretningsrejse i Europa, skal du huske det europæiske sygesikringskort. Kortet er gyldigt i EØS-lande og vil sikre din ret til nødvendig sundhedspleje hos offentlige læger og hospitaler. Du kan bestille kortet på www.borger.dk. Selve kortet er helt gratis.

Vær opmærksom på, at kortet ikke er en erstatning for rejseforsikring, men et godt supplement. Hjemtransport i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst er ikke dækket af det blå sygesikringskort.

Skal du rejseforsikre din mobil?

Mobiltelefonen er blevet uundværlig for mange rejsende. Ikke blot for at kunne ringe hjem til familien, men også som en hjælp til at finde rundt via mobilens GPS-system. Mobilen kan også være en god rejseledsager, når det kommer til at finde gode hoteller eller biludlejning på farten – eller hvis du skal oversætte fra dansk til andre sprog.

Hvis du skal have dækket tab af mobil, pc eller anden tablet, er det som oftest en tilvalgsdækning, der skal til. Det kan også være, at du er delvist dækket ind under din indboforsikring, for eksempel hvis din mobil bliver stjålet.

Billig rejseforsikring - bedst i test

Hvilken billig rejseforsikring er bedst? Flere spillere på markedet laver test af rejseforsikringer, herunder Tænk.dk, Forbrug.dk og Bedsttest.dk.

Der er mange aktører på markedet, og der vil altid være nogen, der skiller sig ud med et bedre tilbud eller bedre dækning end andre. Flere er således blevet tildelt prædikatet “de bedste” indenfor rejseforsikring. Hvad der er bedst for dig, afhænger dog selvfølgelig helt af, hvilken dækning du har brug for. En billig rejseforsikring er ikke altid det samme som en god rejseforsikring.

Gennemsnitlig pris på en god og billig rejseforsikring

Hvor meget koster en rejseforsikring? Det varierer naturligvis efter type, geografisk dækningsområde, tilvalg af afbestillingsforsikring med mere.

Prisen på en grunddækning ligger ret jævnt, og det er for det meste kun et par hundrede kroner, der adskiller de enkelte rejseforsikringer. Du vil kunne få en standard enkeltrejseforsikring for en rejse på syv dage inden for EU til omkring 150-200 kr. Mens du vil kunne få en standard årsrejseforsikring inden for EU til omkring 200-400 kroner årligt. Begge priseksempler gælder én person, mens det bliver dyrere, hvis hele husstanden skal dækkes.

Sådan finder du den bedste og billigste rejseforsikring til dit behov

Sammenlign rejseforsikringer med vores enkle formular her på siden, gratis og uforpligtende. Du vil få tilsendt tilbud fra flere forsikringsselskaber på en gang. Derefter kan du vælge det tilbud, du synes, er bedst og billigst. Som en bonus er de forskellige selskaber fuldt ud klar over, at du er i kontakt med flere af deres konkurrenter og ved, at de skal give dig et godt tilbud. 

Hvis du også vil undersøge, om du har den rette bilforsikring, husforsikring, motorcykelforsikring eller anden type forsikring, så inkluderer også dem i din søgning. På den måde kan du se, om der er penge at spare ved at samle dine forsikringer samme sted. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statisik. Denne informations deles med tredjepart.