Find bedste ulykkesforsikring | Tjenestetorvet
Gratis og uforpligtende

Få tilbud på ulykkesforsikring

Sammenlign tilbud på ulykkesforsikring. Du bestemmer selv hvilken dækning du ønsker.

Forsikring ny

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • Hvilke forsikringer bør du have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Billig ulykkesforsikring

Hvis uheldet er ude og du falder på trappen, styrter på cyklen eller kører galt, er det godt at have tjek på din ulykkesforsikring. Den dækker dig nemlig, hvis du får permanente skader efter en pludselig hændelse.

Ulykker rammer tilfældigt - og de færreste mennesker går gennem livet uden. Derfor bør du kraftigt overveje at tegne en ulykkesforsikring. Det er en forholdsvis billig forsikring, som kan få stor betydning for din økonomi og fremtid.

Ulykkesforsikringen kan dække både tabt arbejdsfortjeneste, varige mén, psykologisk krisehjælp og er i det hele taget et økonomisk plaster på såret, når du er kommet til skade.

ben i gips efter ulykke

Hvad er en ulykkesforsikring

Ulykkesforsikringen dækker dig økonomisk, hvis du kommer til skade og får varige mén. Det kan være, at du mister synet på det ene øje, eller at du mister en tommelfinger på din hånd. Det kan også være, at du får posttraumatisk stress som følge af en pludselig traumatisk hændelse.

Ulykkesforsikringen kan også gå ind og sikre dine efterladte et beløb, hvis du afgår ved døden. De fleste ulykkesforsikringer dækker kun skader, hvis de giver mén, som skader dig med 5 procent eller derover. Det kaldes en ménprocent.

Hvad dækker en ulykkesforsikring

 • Hvis du er ude for en ulykke, som medfører varige mén
 • Tandskader efter ulykke
 • Udgifter til behandlinger efter ulykke, for eksempel til kiropraktor.

Tilvalgsdækninger, når du kommer til skade

Er du på udkig efter den billigste ulykkesforsikring muligt, er du muligvis ikke interesseret i tilvalg. Men det kan være penge, der er rigtig godt givet ud i det lange løb.

Typiske tilvalg er:

 • Strakserstatning. Her kan du udbetalt et engangsbeløb, hvis du for eksempel brækker benet eller river et korsbånd over.
 • Tyggeskader - udvidet tandskade. Du får erstatning, hvis du tygger i en fremmed genstand og ødelægger en tand.
 • Farlig sport. Hvis du dyrker en sport, hvor risikoen for at komme til skade er særligt høj, skal du som oftest have et tilvalg. Det kan være motorsport, kitesurfing eller forskellige former for kampsport.
 • Kritisk sygdom

Hvad dækker en ulykkesforsikring ikke

Mange forsikringsselskaber dækker ikke behandlingsudgifter eller ulykker, der opstår i forbindelse med faldskærmsudspring, bungeejump, klatring eller andre former for ekstrem sport. Nogle har også geografiske begrænsninger og dækker ikke områder såsom Himalaya eller Antarktis.

Hvis du skal dyrke ekstremsport bør du undersøge, om du kan vælge det som et supplement til din almindelige ulykkesforsikring. Det kan også være et tilvalg under din rejseforsikring.

En ulykkesforsikring dækker heller ikke skader som følge af:

 • at du var påvirket af alkohol eller narkotika
 • sygdom
 • at du har forårsaget ulykken med vilje
 • at du har opført dig groft uagtsomt. 

Hvordan afgøres din godtgørelse

De fleste forsikringsselskaber udbetaler som nævnt erstatning ved en méngrad på 5 procent eller mere.

Det vil sige, at du får udbetalt en erstatning, som procentuelt svarer til din méngrad. Hvis du har en méngrad på 30 procent, så får du altså udbetalt 30 procent af din forsikringssum. Kommer du til skade med din hånd, som du har forsikret for en million kroner, så udbetaler din ulykkesforsikring en erstatning på 300.000 kroner.

Det er Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), som afgør, hvilken ménprocent din skade udgør. Du kan selv lave en vejledende beregning her i AES' ménberegner . https://www.aes.dk/selvbetjening/beregn-selv/menberegner

Eksempler på udregninger i mén-tabellen:

 • Tab af tommelfinger: 25 procent
 • Lette, daglige rygsmerter: 5 procent
 • Moderat kronisk depression: 15 procent
 • Moderat posttraumatisk belastningsreaktion: 15 procent

Vær opmærksom på, at det kan være vanskeligt at vurdere psykiske skader. Det er da også de sager, der tager længst tid at behandle i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Læs mere om psykiske arbejdsskader her.https://www.aes.dk/typer-af-arbejdsskader/psykiske-arbejdsskader

Hvornår er der tale om varigt mén

For at der er tale om varigt mén, skal skaden eller sygdommen give dig permanente symptomer. Ofte skal der gå en vis rum tid efter ulykken for at afgøre, om der er tale om en erstatningsudløsende skade og i hvilken grad.

Forsikringsselskabet vil træffe afgørelsen på baggrund af lægejournaler og undersøgelsesrapporter og dernæst anvende Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Prisen på en god ulykkesforsikring afhænger af flere faktorer

Prisen på ulykkesforsikringer varierer fra selskab til selskab. Og den afhænger af flere forskellige faktorer. Din alder, dit job, din nuværende sundhedstilstand og størrelsen på din forsikringspræmie er alle med til at afgøre, hvad du skal betale.

Jo mere du betaler i præmie, jo større udbetalt erstatning får du. Har du eksempelvis forsikret dig for 1.000.000 kroner og får du mén svarende til 20 procent, får du udbetalt 200.000 kroner. Har du omvendt forsikret dig for 500.000 kroner, får du udbetalt 100.000 kroner.

Prisen kan også afhænge af din ménprocent. En ulykkesforsikring udløser normalt erstatning, når ulykken medfører en varig permanent skade på mindst 5 procent. Hos nogle forsikringsselskaber kan du købe forsikringen med en højere ménprocent, fx 8 eller 11 procent. På den måde får du en billigere forsikring, men det betyder samtidig, at der skal mere til for, at forsikringen dækker. 

Dobbelt erstatning - hvis du får varige mén over 30 procent

Du kan godt få udbetalt erstatning fra to forskellige forsikringer. For eksempel hvis du både har tegnet din egen heltidsulykkesforsikring og samtidig har en ulykkesforsikring gennem dit arbejde. Din ulykkesforsikring kan også give dig dobbelt erstatning, som regel hvis din mén-procent er 30 eller derover. Det vil sige, at du får udbetalt det dobbelte beløb.

Heltidsulykkesforsikring

En heltidsulykkesforsikring dækker dig, uanset om du er på arbejde eller ude at dyrke din hobby. Den dækker altså både i fritiden og på jobbet.

Ulykkesforsikring på jobbet

En ulykkesforsikring på arbejdspladsen kaldes en kollektiv ulykkesforsikring. Det er en forsikringspolice, der dækker de ansatte i en virksomhed i tilfælde af en ulykke. Forsikringssummen udbetales normalt som et engangsbeløb til de berørte, som altså ikke behøver at tegne egen ulykkesforsikring.

Hvis du som arbejdsgiver overvejer at købe ulykkesforsikring, har du en række muligheder. Du skal beslutte, om forsikringen skal gælde for alle medarbejdere eller kun dem med udsatte job. Du skal også overveje, om ulykkesforsikringen skal gælde i arbejdstiden, fritiden eller døgnet rundt.

Derudover kan forsikringen udvides til at give en større erstatningssum ligesom den kan udvides til også at dække den ansattes ægtefælle og børn.

forretningsmand ambulance forsikringspapirer

Fritidsulykkesforsikring dækker uden for jobbet

En fritidsulykkesforsikring dækker, ikke overraskende, ulykker, der opstår i fritiden. Hvis du er forsikret gennem dit job, har du muligvis en forsikring, der kun dækker dig mod ulykker, der opstår på arbejdspladsen.

Mange ulykker opstår netop i fritiden, da det er der, de fleste mennesker er mest aktive. Derfor er er det en rigtig god ide at tegne en fritidsulykkesforsikring. Du kan også vælge at få hen heltidsforsikring. Så er du dækket både på job og i fritiden. Undersøg først, om din arbejdsplads har en ulykkesforsikring - så du ikke ender med at være dobbelt forsikret - med mindre du gerne vil have en erstatning to steder fra.

Ulykkesforsikring for børn

Børn er ikke nødvendigvis dækket ind af deres forældres ulykkesforsikring. Ligesom de heller ikke er dækket ind af kommunens eller skolens forsikring.

Skal dine børn sikres i tilfælde af ulykke eller kritisk sygdom, er det altså nødvendigt, at du får dem skrevet ind i din egen ulykkesforsikring.

Ulykkesforsikring i udlandet

Når du rejser til udlandet, er det ofte nok med en god rejseforsikring, der forsikrer dig mod personskade, sygdom og andre ulykker på rejsen. På den anden side er en rejseforsikring ikke så omfattende som en ulykkesforsikring. Den fokuserer på selve rejsen og tager ikke højde for, om du som følge af en ulykke er begrænset i din hverdag, når du er hjemme igen.

Som udgangspunkt er du dækket af din ulykkesforsikring på rejser i hele verden i op til et år. Husk at tjekke, om du har en heltidsulykkesforsikring eller blot en fritidsulykkesforsikring.

Hvis du forårsager personskade på andre

Hvis du kommer til at forårsage personskade på andre mennesker, er det ikke din ulykkesforsikring, der dækker. Her er det ansvarsforsikringen under din indboforsikring, som træder i kraft.

Billig ulykkesforsikring - få flere tilbud

Undersøg markedet, før du vælger at tegne en ulykkesforsikring. Du kan spare mange tusinde kroner, hvis du sørger for at indsamle flere tilbud. På den måde kan du sammenligne de forskellige forsikringer og bruge deres tilbud til at forhandle prisen på en ulykkesforsikring ned.

Der kan være stor variation i vilkår og i den samlede pris. Ved at udfylde formularen ovenfor, får du gratis og uforpligtende tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, der vil konkurrere om at give dig den bedste pris på ulykkesforsikring, både når du skal skifte til en ny forsikring eller tegne en ny.

Ulykkesforsikring hos forskellige selskaber - kan variere efter din alder

Du skal altid huske at læse dine forsikringsbetingelser grundigt igennem. Spørg ind til det, hvis der er nogle detaljer, du ikke synes, er med, eller som ikke er tilstrækkeligt specificerede. Især hvad gælder din alder.

Hos nogle selskaber bliver præmien forhøjet, når forsikringstageren fylder 60 år. Hos andre sker prisforhøjelsen allerede ved det 59. år. Og så opsiger enkelte selskaber forsikringen ved en vis alder og tilbyder i stedet en anden forsikring kaldet for eksempel Ældreulykkesforsikring - med andre vilkår tilknyttet.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statisik. Denne informations deles med tredjepart.