Isolering – Sammenlign tilbud og pris fra flere leverandører | Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på isolering fra flere isolatører

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
  • 2
    Få tilbud fra flere isolatører
    Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Isolering

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere isoleringsfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
  • 2
    Få tilbud fra flere isolatører
    Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Sammenlign tilbud på isolering

  • 1 Created with Sketch.

    Via en enkel formular beskriver du kort hvad du er ude efter

  • 2 Created with Sketch.
    2. Få tilbud fra flere isolatører

    Alt afhængig af hvor du befinder dig i landet, så vil du få 2-4 tilbud

  • 3 Created with Sketch.
    3. Vælg det bedste tilbud

    Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Isolering af din bolig - spar på varmeregningen

Den rigtige isolering af din bolig kan spare dig for tusindvis af kroner om året og mindske din udledning af co2. Læs mere om de forskellige typer af isolering her - og se, hvilke tilskud du kan søge til energioptimering.

Isolering af hus med mineraluld

Isolering - hvorfor, hvordan og hvilket materiale

Med en god isolering er du sikret et bedre indendørs klima, og du vil med garanti kunne mærke det på el-regningen og det kan også reducere støjgener ude fra. Det er dog vigtigt, at det bliver gjort rigtigt. Med en forkert metode til isolering kan du risikere at få skimmelsvamp i boligen - og det kan derfor være en god ide at få en professionel med på råd. På siden her kan du få svar på, hvorfor og hvordan du skal isolere din bolig. 

Priser på isolering

Priser (inkl. håndværkerløn og moms)
Alle priser er vejledende og kan ændre sig afhængigt af geografi, renoveringens kompleksitet mm.

Isolering af loft

  • 150 mm isolering: 100-150 kr. / m2.
  • 200 mm isolering: 120-160 kr. / m2.
  • 250 mm isolering: 140-180 kr. / m2.
  • 300 mm isolering: 160-200 kr. / m2.

Priserne er ekskl. gangbro, flytning af strøm, brandsikring af skorsten, tilretning af loftslem og lignende.

Etageadskillelse

  • 50 mm isolering: 100-120 kr. / m2.
  • 100 mm isolering: 130-150 kr. / m2.
  • 150 mm isolering: 150-170 kr. / m2.
  • 200 mm isolering: 160-180 kr. / m2.
  • 250 mm isolering: 180–200 kr. / m2.
  • 300 mm isolering: 230- 260 kr. / m2.
  • 350 mm isolering: 260-320 kr. / m2.
  • 350 mm isolering: 260-320 kr. / m2.
  • 400 mm isolering: 320-400 kr. / m2.

Krybekælder

Afhængig af forholdene skal du regne med 400-600 kr. / m3.

Kælder - udvendig isolering

Udvendig isolering af kældervægge inkl. omfangsdræn: 4.000-10.000 kr. / løbende meter.

Tag

Den billigste måde at efterisolere et tag, er at isolere inde fra. Det kan gøres, hvis du har et loft, der ikke er udnyttet til beboelse. Eller hvis der er plads i skråvæggene til yderligere isolering.

Priserne svarer omtrent til, hvad det koster at isolere et loft:

  • 150 mm isolering: 100-150 kr. / m2..
  • 200 mm isolering: 120-160 kr. / m2.
  • 250 mm isolering: 140-180 kr. / m2.
  • 300 mm isolering: 160-200 kr. / m2.

Isolering ude fra er dyrt, og vil som regel kun vælges i forbindelse med, at der skal lægges et nyt tag. Her skal du regne med ml. 800-3000 kr. / m2 afhængigt af tagtype og kompleksitet.

  • Efterisolering af fladt tag: 1500-1800 kr. / m2.

Facadeisolering

  • 50mm isolering med hvid tyndpuds fra: 1200 kr. / m2
  • 100mm isolering med hvid tyndpuds fra: 1600 kr. / m2
  • 150mm isolering med hvid tyndpuds fra: 1900 kr. / m2
  • 200mm isolering med hvid tyndpuds fra: 2200 kr. / m2

Priserne inkluderer ikke forarbejde af facader, opstilling af stillads, samt evt. at rykke vinduer og døre ud i forbindelse med ny facade.

Gulv

Der findes en lang række forskellige måder at isolere et gulv på, alt efter forholdene. Følgende estimater kan bruges som vejledning:

  • Gulv over uisoleret krybekælder - isolering af krybekælder nede fra: Cirka 200-400 kr. per m2.
  • Ny isolering under gulv inkl. fjernelse af det eksisterende og etablering af nyt: 1.300-1.700 kr. / m2
  • Etablering af nyt terrændæk, isolering og gulv: 3.000-4.000 kr. / m2 og yderligere cirka 1500 kr. / m2, hvis du også ønsker gulvvarme.

Hulmursisolering

70 – 190 mm isolering: 120-250 kr. / m2.

Hvad er isolering?

Man taler om isolering, når man forsøger at reducere flowet af varme og elektricitet. Med en god isolering af rummene i din bolig, kan du holde på varmen, og du kan holde temperaturen på et stabilt niveau. Derfor vil behovet for at pumpe varme ind i huset være knap så stort som ved en dårligt isoleret bolig. Det kan ses på elregningen og på udledning af co2 fra din bolig. Et godt isoleret hus ser nemlig også bedre ud på klimaregningen.

Lav lambda-værdi: god isoleringsevne

Et materiales evne til at isolere måles ud fra noget, der hedder lambda-værdi. Værdien fortæller om materialets evne til at lede varme. Jo højere lambda-værdi, jo bedre er materialet til at lede varme - og jo dårligere er det til at holde på varmen/isolere. Effektiv isolering er derfor kendetegnet ved at have en lav lambda-værdi.

Har man anvendt en effektiv og ordentlig isolering får man også den fordel, at varmeisoleringsevnen i boligens konstruktion øges, uden at den bliver tykkere.

Hvor kan du isolere?

Man isolerer ofte der, hvor det er oplagt, at varme kan sive ud af boligen. Det vil i givet fald sige hulmurer, skunkrum, lofter, etageadskillere og lignende steder, hvor varmen i huset kan trænge ud af. Hvilket materiale, der er bedst at anvende de individuelle steder afhænger helt og aldeles af, hvilken situation man står i. Den rigtige isolering giver bedre indeklima og kan medføre store besparelser, mens den forkerte isolering kan lede til problemer med fugt og dårligt indeklima.

Derfor skal man sætte sig særligt godt ind i den konkrete situation. Det er nemlig ikke sikkert, at den billigste løsning er den bedste. Isoleringsmaterialet må ikke udgøre brandfare, skabe unødigt fugt eller give andre gener, som kan hindre isoleringsevnen. Det er en god ide at få en professionel med på råd, inden du beslutter dig for, om det er hulmursisolering, facadeisolering, loftisolering, gulvisolering eller andet, du vil investere i.

Udvendig isolering eller indvendig isolering?

Det kan gøre større skade end gavn, hvis vælger en forkert efterisolering af dit hjem. Eksempelvis gælder det for isolering af kælder, at en indvendig isolering kan skabe problemer med fugt og skimmelsvamp. Her vil en udvendig isolering som regel altid anbefales - selv om det er en langt dyrere form for isolering, da det kræver en del gravearbejde rundt om boligen. Til gengæld er det en god investering, som kan spare dig mange penge og samtidig udvide dit boligareal, da du - selv i et hus af ældre dato - kan få en tør og sund, beboelig kælder.

Udvendig isolering af hus

Isoleringsmaterialer

Graden af isolering kommer an på, hvilket materiale der bruges til at isolere med. Materialetykkelsen, temperaturforskellen på den udvendige og indvendige side af huset samt de fysiske forhold i bygningen, er også faktorer, som spiller ind, når der skal vælges materialer til isolering.

Når der bygges huse og bygninger nu til dags, anvendes flere forskellige materialer til isolering. Materialerne skal overholde en del forskellige krav, da de skal være modstandsdygtige overfor eksempelvis brand og fugt. Derudover skal det heller ikke være nemt for insekter at trænge igennem isoleringsmaterialet. Det skal ydermere være nemt og håndterbart at installere isoleringsmaterialet. 

Rockwool isolering - (Mineraluld)

Det mest almindelige isoleringsmateriale, er det, vi i Danmark primært kender som Rockwool eller stenuld/glasuld. Materialet, som bærer det danske navn mineraluld, er en blanding af glastråde og smeltede sten, som traditionelt er blevet limet sammen med fenol-formaldehyd. Metoden anvendes også af nogle firmaer i dag. Mineraluld kommer primært som enten måtter eller granulat og er generelt et rigtig godt materiale til isolering. Fordelen ved mineraluld er, at det har en høj isoleringsevne og er nem at håndtere og tilpasse. Til gengæld kræver det beskyttelse som handsker og masker, når man skal installere det. Der findes også andre større producenter af mineraluld, blandt andre Knauf isolering og Isover isolering, som ikke anvender fenol og formaldehyd. Gå gerne efter en producent, som ikke bruger de sundhedsskadelige og miljøskadelige stoffer fenol og formaldehyd i deres produkter.

Isolering med rock wool på loft

EPS-Flamingo - (Ekspanderet polystyren)

Det, som i talemunde omtales som flamingo, kan også benyttes til isolering. Der er dog tale om en særlig form for flamingo, da den skal indeholde to procent fast stof, som er udvundet af råolie. Ellers er resten af materialet faktisk udgjort af luft. EPS-flamingo kommer i både plader og kugler som isoleringsmateriale og er let at håndtere grundet dens lave vægt. Flamingoen kan anvendes i hulmure, terrændæk og ved etageadskillelse. En ulempe ved flamingoen er, at det er brandfarligt og smelter ved cirka 120 grader. Det er samtidigt ikke særlig miljøvenligt, da det ikke kan nedbrydes naturligt.

Papiruld - den bæredygtige løsning

Hvis man satser på bæredygtighed og er til miljøvenlige materialer, er papiruld et glimrende bud. Materialet består nemlig af genanvendt papir, som blandes med det brandhæmmende stof bor. Det kommer primært i form af granulater og er bedst anvendt til lofter, skunkrum og lignende, hvor det til gengæld gør det rigtig godt som isoleringsmateriale. Fordelen ved at bruge papiruld er, at det nemt kan afgive og suge fugt fra rummene - det er såkaldt “hygroskopisk”. Papiruld er altså et godt materiale til isolering, men en af de store ulemper er, at det kræver professionel hjælp ved installering. Papiruld kræver nemlig en særlig indblæsningsteknik.

Andre former for isolering

Hvis ingen af de tre ovenstående materialer tiltaler en, så findes der også andre isoleringsløsninger. Blandt andet det mineralulds-lignende materiale træfiber, som består af måtter og granulater konstrueret af presset nåletræ. Træfiber er 100 % nedbrydeligt og er dermed også en bæredygtig løsning. Et andet bud er materialet perlit. Det er et vulkansk materiale, som hverken kan brænde, synke sammen eller modtage fugt. Det er super let at håndtere, men til gengæld har det en lav isoleringsfrekvens, hvilket vil sige, at varme kan 'løbe' ud af materialet. Der findes også en lang række af andre produkter inden for isolering. De resterende produkter, som dog langt fra er en udtømmende liste, er:

  • polystyren
  • multipor
  • leca

Hvornår skal man isolere?

Hvis du vil have styr på din varmeregning og opnå et sundt indeklima, kan isolering helt sikkert være et stort skridt på vejen. Du bør overveje isolering, hvis du bruger mere end 144 kWh om året pr. kvadratmeter i boligen. 

Isolering kan ofte være en dyr løsning, men på længere sigt vil en isolering helt sikkert kunne betale sig. Derfor skal man prioritere at isolere, før man overvejer, om man opvarmer boligen forkert. Prioritér eventuelt også, hvilke rum der er mest kritiske i forhold til at isolere. Her vil der nemlig være penge at hente på varmeregningen.

Papiruld isolering

Tilskud til isolering

Du kan søge om tilskud til at efterisolere dit hus gennem Bygningspuljen under Energistyrelsen. For at være kvalificeret til tilskud, skal din bolig have et gyldigt energimærke. Du kan desuden kun få tilskud til isolering og vinduer, hvis du bor i en bolig med energimærke E, F eller G. Læs mere om, hvordan du søger tilskud, her: sparenergi.dk

Husk også, at du kan søge om håndværkerfradrag.

Energiforbedringer vedrørende isolering omfatter:

  • Udvendig efterisolering af boligens ydervægge. Det gælder for massiv ydervæg og let ydervæg, men ikke for hulmursisolering og kælderydervæg.
  • Tilskud til at isolere loftet og taget. Det gælder også for skunkvægge, skråvægge, der er direkte mod tag, samt flade tage, som oftest ses i boliger fra 1960'erne og 1970'erne.
  • Isolering af terrændæk, altså det, der befinder sig under dit stuegulv, hvilket er en af de mest effektive former for gulvisolering. Gælder det isolering af kældergulve og krybekælder, ydes der ikke tilskud.
  • Du kan også få tilskud til en udvendig efterisolering af sokkel ved terrændæk.

 

Billig isolering - professionel hjælp eller gør-det-selv

Det er bestemt muligt selv at isolere sin bolig. Det er i givet fald billigere, og der er en del penge at spare, hvis man vælger at gøre det på egen hånd. Til gengæld skal du være sikker på at gøre det rigtigt, hvis du skal undgå risiko for skader som eksempelvis skimmelsvamp i boligen. Hvis du er usikker på selv at isolere, så findes der en række professionelle virksomheder, som er klar til at hjælpe med isolering af alle rum i boligen.

Udfyld formularen her på siden, og så vil du modtage, helt uforpligtende og gratis, flere tilbud på isolering fra forskellige leverandører. På den måde kan du finde frem til den rigtige virksomhed eller entreprenør, som kan tilbyde dig en optimal og billig isolering.

Spørgsmål til isolering

vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.