Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE Group 24 2 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget Group 14

Få tilbud på isolering fra flere isolatører

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud fra flere isolatører
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Det tager ikke mere end nogle minutter af din tid

Sammenlign tilbud fra flere isoleringsfirmaer med en, enkel formular, 100 % gratis & uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud fra flere isolatører
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Sammenlign tilbud på isolering

 • Step1

  Via en enkel formular beskriver du kort hvad du er ude efter

 • Step2
  2. Få tilbud fra flere isolatører

  Alt afhængig af hvor du befinder dig i landet, så vil du få 2-4 tilbud

 • Step3
  3. Vælg det bedste tilbud

  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Testimonial 1
Kjetil Sanstøl

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Testimonial 4
Ida Haus

Spar penge med isolering

Isolering - hvorfor, hvordan og hvilket materiale

Med en god isolering er man sikret et bedre indendørs klima og man vil med garanti kunne mærke det på el-regningen. Man skal dog sikre, at det bliver gjort rigtigt. For med en forkert metode til isolering kan risikere at man får skimmelsvamp i boligen. Derfor er det vigtigt, at det bliver gjort rigtigt og professionelt. På siden her kan man få en masse svar på hvorfor og hvordan man skal isolere din bolig. 

Hvad er isolering?

Man taler om isolering, når man forsøger at reducere flowet af varme og elektricitet. En god isolering kan holde på varmen og elektriciteten i rum, så man ikke behøver at opvarme rummet så meget. Isolering finder man typisk i huse, hvor man ønsker, at mindske strøm og varmeregningen. Da man med en god isolering af rummene i boligen kan holde temperaturen på et stabilt niveau, er der derfor ikke behov for at pumpe varme ind i rummet. 

Hvor kan man isolere?

Man isolerer ofte der, hvor det er oplagt at varme kan sive ud af boligen. Det vil i givet fald sige hulmurer, skunkrum, lofter, etageadskillere og lignende steder, hvor varmen i huset kan trænge ud af. Hvilket materiale, der er bedst til de individuelle steder afhænger helt og aldeles af hvilken situation man står i. Der er forskellige materialer, som der passer bedst til nogle situationer end andre.

Derfor skal man sætte sig særligt godt ind i den konkrete situation man står i. Det er nemlig ikke sikkert, at den billigste løsning er den bedste. Man skal sikre sig, at det er et sted, hvor isoleringsmaterialet ikke er udsat for brandfare, unødigt fugt eller andre gener som kan hindre isoleringsevnen. Så du skal først og fremmest finde ud af om du ønsker hulmursisolering, facadeisolering, loftisolering, gulvisolering eller andet.

Isoleringsmaterialer

Graden af isolering kommer an på, hvilket materiale der bruges til at isolere med. Materialetykkelsen, temperaturforskellen på udvendig og indvendig side af huset samt de fysiske forhold i bygningen er også faktorer, som spiller ind når der skal vælges materialer til isolering.

Når der bygges huse og bygninger nu til dags, bruges en hel del forskellige materialer til isolering. Når man bruger isolering til huse skal det overholde en hel del forskellige krav, da det skal kunne være modstandsdygtigt overfor eksempelvis brand og fugt. Derudover skal det heller ikke være nemt for insekter at trænge igennem isoleringsmaterialet. De skal ydermere være nemt og håndterbart i forbindelse med installationen af isoleringsmaterialet. 

Rockwool - (Mineraluld)

Det mest almindelige isoleringsmateriale, er det vi i Danmark primært kender som Rockwool. Materialet, som bærer det danske navn mineraluld, er en blanding af glastråde og smeltet sten som er limet til med fenol-formaldehyd. Det kommer primært som enten måtter eller granulat og er generelt et rigtig godt materiale til isolering. Fordelen ved rockwool er, at det har en høj isoleringsevne og er nemt at håndtere og tilpasse. Til gengæld kræver det beskyttelse som handsker og masker, når man skal installere det. 

EPS-Flamingo - (Ekspanderet polystyren)

Det som i talemunde omtales som flamingo kan også benyttes til isolering. Det er dog en specielt form for flamingo da det skal indeholde to procent fast stof som er udvundet af råolie. Ellers er resten faktisk luft. EPS-flamingoen kommer i både plader og kugler som isoleringsmateriale, og er let at håndtere grundet dens lave vægt. Flamingoen kan anvendes i hulmure, terrændæk og ved etageadskillelse. En ulempe ved flamingoen er at det er brandfarligt og smelter ved cirka 120 grader. Det er samtidigt ikke særlig miljøvenligt, da det ikke kan naturligt nedbrydes-

Papiruld - den bæredygtige løsning

Hvis man satser på bæredygtighedstrenden og er til miljøvenlige materialer, er papiruld et glimrende bud. Materialet består nemlig af genanvendt papir, som blandes med det brandhæmmende stof bor. Det kommer primært i form af granulater og er bedst anvendt til lofter, skunkrum og lignende, hvor det til gengæld gør det rigtig godt som isoleringsmateriale. Fordelen ved at bruge papiruld er, at det nemt kan afgive og suge fugt fra rummene, hvor det bruges - det er såkaldt “Hygroskopisk”. Papiruld er et godt materiale til isolering, men en af de store ulemper ved at benytte sig af det er, at det formentlig kræver professionelt hjælp at installere det. Det kræver nemlig en specielt indblæsningsteknik, og teknologi som almindelig husholdninger ikke besidder.

Andre løsninger til isolering

Hvis ingen af de tre ovenstående materialer tiltaler en, så findes der også andre isoleringsløsninger. Blandt andet det rockwools-lignende materiale træfiber, som består af måtter og granulater konstrueret af presset nåletræ. Træfiber er 100 % nedbrydeligt og dermed også en bæredygtig løsning. Et andet bud kunne være materialet perlit. Det er et vulkansk materiale som, hverken kan brænde, synke eller modtage fugt. Det er super let at håndtere, men til gengæld har det en lav isoleringsfrekvens, hvilket vil sige at varme kan løbe ud af materialet.

Hvornår skal man isolere?

Hvis man vil have styr på din varmeregning og en bedre komfort kan isolering helt sikkert hjælpe dig. Det er dog et spørgsmål om det kan betale sig, at isolere - og i de flestes tilfælde er det en god idé. Man bør nemlig overveje en isolering, hvis man bruger mere en 144 kWh om året pr. kvadratmeter i boligen. 

Isolering kan ofte være en dyr løsning, men forsøg så vidt muligt med en isolering, f.eks. hulmursisolering, før man kaster sig ud i at skifte varmekilde. For på længere sigt vil en isolering helt sikkert kunne betale sig. Derfor skal man prioritere at isolere før, man overvejer om man opvarmer boligen forkert. Prioritér eventuelt også, hvilke rum der er mest kritisk i forhold til at isolere. Her vil der nemlig være penge at hente på el-regningen.

Billig isolering - professionel hjælp eller gør-det-selv

Det er bestemt muligt selv at isolere sin bolig. Det er i givet fald billigere og der er en del penge at spare, hvis man vælger at gøre det på egen hånd. Til gengæld skal man være meget præcis og gøre det helt rigtigt, når man isolerer, hvis ikke man vil risikerer skader som eksempelvis skimmelsvamp i boligen. Hvis man er usikker på selv at isolere så findes der også en masse professionelle virksomheder som er klar til at hjælpe med isoleringen af forskellige rum i boligen. 

100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig