Isolering | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på facadeisolering

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
isolering energioptimering

Modtag tilbud på facadeisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny facadeisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Find bedste facadeisolering

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

Udvendig facadeisolering - hvad skal du være opmærksom på

Bor du i et ældre hus med massive ydervægge, eller i et hus, hvor hulmursisolering ikke kan lade sig gøre, er facadeisolering løsningen. Det er en omfattende proces, men til gengæld får du et hus, der er sikret mod både kulde og fugt.

Dårligt isolerede ydermure, for nutidens standard, er desværre langt fra ualmindelige i mange ældre huse. En oplagt løsning er at hulmursisolere, men hvis det ikke kan lade sig gøre, er facadeisolering en effektiv måde at sikre dit hus mod vind og vejr. Det sikrer minimale kuldebroer og har en positiv indflydelse på din boligs energimærke. En facadeisolering giver dig altså et fremtidssikret byggeri, som kan ses på varmeregningen hvert eneste år.

Læs mere om isolering og energioptimering af boligen.
 

udvendig facadeisolering af hus
Facadeisolering med isoleringsmåtter.

Hvornår er udvendig isolering nødvendig

Hvis din bolig har en tung ydervæg af mursten eller lignende tunge materialer, bør den som tommelfingerregel have en isolering på minimum 200 mm, men den anbefalede tykkelse er 300 mm, 400 mm for at opnå lavenerginiveau. Hvis ydervæggen er en let ydervæg af eksempelvis træ, bør isoleringen være minimum 300 mm tyk, og gerne 400 mm for at opnå lavenerginiveau.

Udvendig efterisolering bør foretages i følgende tilfælde

 • Ydermuren har ingen hulmur og kan derfor ikke hulmursisoleres.
 • Facaden er slidt eller utæt og skal alligevel renoveres.
 • Den eksisterende facade har problemer med fugt.

Det er godt 30 procent mere effektivt at lave en udvendig isolering frem for en indvendig isolering. Ved en udvendig isolering undgår du samtidig nogle af de udfordringer med fugtproblemer og skimmelsvamp, som kan opleves i kølvandet på en indvendig efterisolering.

Fordele og ulemper ved facadeisolering

Der findes både fordele og ulemper ved at vælge en udvendig efterisolering af bygningens ydervægge - og det er ikke alle boliger, der egner sig til en facadeisolering. Det er desuden en af de dyrere løsninger, når det gælder efterisolering, til gengæld får du en effektiv isolering, du vil sænke energiforbruget og få en lavere varmeregning.

Fordele ved udvendig isolering

 • Ydervæggene holdes tørre og varme, og huset får en tæt facade. Det betyder, at der er minimal risiko for fugtproblemer. Ydermurene holder på den kølige luft om sommeren og holder omvendt på den opvarmede luft om vinteren.
   
 • Et bedre indeklima med stabil temperatur uden træk og fugtproblemer.
   
 • Konstruktionen giver minimale kuldebroer.
   
 • Du undgår at skulle i gang med at rydde og rengøre de indre rum i boligen, som ved en indvendig isolering. Du behøver heller ikke at bekymre dig om at flytte radiatorer og elinstallationer.
   
 • Din bolig udleder mindre CO2, og du sparer på varmeregningen.
   
 • Boligarealet ændrer sig ikke, da det nye lag isolering sidder udvendigt på boligen.

Ulemper ved udvendig isolering

 • Facadeisolering er dyrere end både hulmursisolering og indvendig efterisolering.
   
 • Du ændrer husets udseende. En udvendig efterisolering anbefales derfor ikke til eksempelvis ældre patriciavillaer med bevaringsværdige udsmykninger eller til smukke, gamle bindingsværkshuse.
   
 • Hvis dit hus har et lille tagudhæng, som det eksempelvis ses på ældre murermestervillaer, vil den ekstra isolering gøre, at tagudhænget ikke stikker meget ud over den nye facade. Det kan give problemer, da taget skal beskytte den underliggende facade og vinduer mod regn og sol. Har din bolig et lille tagudhæng, vil du derfor muligvis være nødsaget til at forlænge spær og tag.
   
 • Vinduer og døre skal eventuelt flyttes med ud, da de ellers kommer til at sidde dybere inde i væggen. Det kan fremstå tungt rent arkitektonisk, og betyder også, at der slipper mindre dagslys indenfor.
   
Bindingsværkshus historisk bygning
Hvis bygningen har historiske detaljer eller andre udsmykninger, vil de gå tabt ved en facadeisolering.

Hvordan foregår en facadeisolering

Når du ændrer på isoleringen i din bolig, ændrer du også på forholdene i temperatur og fugt. Derfor bør du rådføre dig med en professionel, der kan afgøre, om din din facade er velegnet til udvendig isolering. Der findes flere forskellige typer isolering, men isoleringsmåtter i form af mineraluld eller papiruld kan fint anvendes. Som udgangspunkt kan du vælge at efterisolere på følgende måder:

 • Hvis dine ydervægge er udført i tungt materiale, for eksempel gasbeton, kan du montere isoleringen direkte på ydervæggen og dernæst afslutte med den nye facadepuds.

   
  Efterisolering udvendig facade
  Tværsnit af efterisolering af tung ydervæg.

   

 • Du kan også vælge at få bygget et træskelet uden på ydervæggen. Herefter monteres isoleringen, eksempelvis i form af isoleringsmåtter, inde i og uden på træskelettet. Til slut etableres den nye facadebeklædning i form af plader, oftest i træ eller eternit.

 

Skal jeg søge om tilladelse hos kommunens tekniske forvaltning

Da en facadeisolering kan ændre væsentligt på boligens arkitektoniske udseende, skal du kontakte kommunen for blandt andet at sikre dig, at du følge de givne regler i lokalplanen.

Om du skal søge om byggetilladelse af hænger helt af tykkelsen på det nye lag isolering. Ifølge bygningsreglementet betragtes udvendig efterisolering i op til 25 cm tykkelse ikke som en udvidelse af boligens etageareal. Denne regel er lavet for at sikre, at også boliger på grunde, hvor bebyggelsesprocenten er maksimalt udnyttet, kan få mulighed for at efterisolere og energioptimere.

Hvis den nye efterisolering er mere end 25 cm tyk, skal du søge om byggetilladelse om at udvide dit etageareal. Derudover skal du uanset huske at søge om dispensation hos kommunen, hvis din bolig ligger indenfor 2,5 meter op til naboskellet.

Husk også at indberette efterisoleringen til BBR. Uanset hvor tyk din facadeisolering er, vil den nemlig blive beregnet som en udvidelse af boligarealet, hvilket har betydning for ejendomsværdiskatten. Og så kan du jo glæde dig over de ekstra m2, som muligvis kan få din bolig til at stige i værdi.

Sidst men ikke mindst, skal du tage fat i dit forsikringsselskab, ligesom du skal ved andre større renoveringer af din bolig. Hvis efterisoleringen udføres forkert, er din bolig i øget risiko for eksempelvis fugt, svamp og råd.

Hvad koster udvendig efterisolering (2021)

For et almindeligt enfamiliehus på godt 130 m2, skal du regne med at betale ca 200.000-300.000 kroner for en facadeisolering alt afhængig af metode og materialevalg.

Hvis din bolig har tunge ydervægge, og isoleringsmåtter kan monteres direkte på ydervæggen, skal du regne med ca. 2000-2500 kroner per m2 inklusive arbejdsløn og moms.

Vælger du derimod at lave et nyt træskelet med isolering og ny facadebeklædning, skal du regne med 1000-2500 kroner per kvadratmeter. Prisen afhænger blandt af, hvorvidt vinduer og døre skal rykkes med ud i konstruktionen.

Kan du få tilskud til facadeisolering

Statens Bygningspuljen yder tilskud til flere forskellige former for energioptimering af din bolig - herunder facadeisolering. Hvor meget du kan få, afhænger af din nuværende facade, samt hvilken metode du anvender i efterisoleringen. Du kan søge få gange om året - og det gælder om at være hurtigt ude, da der er en begrænset mængde midler i puljen. Læs mere her om Bygningspuljen og muligheder for at ansøge om tilskud til energioptimering.

Priseksempler:

Bolig på 130 m2, nuværende facade: let ydervæg, 100 mm isolering. Tilskud til ny facadeisolering: ca. 15.000-16.000 kroner.

Bolig på 130 m2, nuværende facade: tung ydervæg af for eksempel letbeton eller teglvæg. Tilskud til ny facadeisolering: 60.000-65.000 kroner.

Beregn, hvor meget du kan søge i tilskud her.

Husk altid at ansøge om tilskud, inden du går i gang med dit renoveringsprojekt.

Få flere tilbud på efterisolering af facaden

Inden du går i gang med et større renoveringsprojekt, bør du altid indhente flere tilbud på opgaven. Spar tid ved at udfylde vores formular her på siden - dernæst vil du modtage forskellige tilbud fra flere firmaer. Vores service er helt gratis og uforpligtende.

Læs også om isolering af:

Modtag tilbud på facadeisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny facadeisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

Spørgsmål om facadeisolering

Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.