Isolering | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på hulmursisolering

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
isolering energioptimering

Modtag tilbud på hulmursisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny hulmursisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Find bedste hulmursisolering

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

Guide til hulmursisolering

Du kan spare mange penge på varmeregningen ved en effektiv hulmursisolering, som er en forholdsvis nem og billig måde at isolere din bolig på.

Hvad er hulmursisolering?

De fleste murede huse fra 1920'erne og frem har en hulmur mellem ydervæggen og indervæggen. Det betyder, at der er en formue og en bagmur, der er bygget op parallelt og forbundet med såkaldte murebindere. Det er inde i det hulrum, som typisk er mindst 5 cm bredt, at du kan hulmursisolere. Isoleringen blæses ind i hulmuren i granuleret form, inden hulrummet er fyldt op.

 

hulmursisolering
En hulmurisolering foregår ved, at isoleringsmaterialet sprøjtes ind igennem små huller i muren.

Hvorfor hulmursisolere?

Der er en lang række fordele ved at hulmursisolere sin bolig:

 • Du kan nedbringe din varmeudgift.
 • Du opnår en mere stabil varme og undgår store temperatursvingninger. Dit indeklima bliver derved bedre.
 • Huset isolering er mere tidssvarende du får et bedre energimærke og dermed kan du hæve salgsværdien af boligen.
 • Du undgår træk fra utætte og kolde vægge og kuldestråling eller kuldenedfald fra kolde overflader.
 • Risikoen for fugtskader og skimmelsvamp på dårligt isolerede vægge minimeres.
 • Du sænker CO2-udslippet fra din bolig.

Ulemper ved hulmurisolering

Det er vigtigt at få en fagmand til at gennemgå dine ydermure og indervægge for at sikre dig, at det er det rette at hulmursisolere dit hus. Ellers kan du risikere skader som fugtskjoler, misfarvning, frostsprængninger af mursten, revner, skimmelsvamp og fugtophobning. En del gamle huse er opført af mursten, som er præget af både alder og muligvis kvalitet. Når temperaturen sænkes i ydermuren, kan der derfor opstå frostsprængninger, fordi fugten i mursten fryser.

Tjek ydermurene:

 • Er fugerne intakte og uden markante revner?
 • Er murstenene intakte og har de stadig det yderste lag, der kaldes brandhuden?
 • Er murstenene uden revner? 
 • Er ydermurene præget af fugtskjolder?

Tjek indervæggene:

 • Er de uden revner?
 • Er de tætte?
 • Har de fugtskjolder?

Hvis nogle af ovenstående skader er til stede, er det vigtigt at udbedre skaderne, før du går i gang med en hulmursisolering.

Tjek den eksisterende isolering

Hvis du har et ældre hus, er der en god chance for, at det allerede har en hulmursisolering. Er isoleringen mere end 10 år gammel, kan det imidlertid godt betale sig at få undersøgt, om isoleringen stadig sidder, som den skal, eller om den eventuelt er faldet sammen visse steder. Det kan gøres ved hjælp af en såkaldt termografering. Termografi virker ved, at et kamera laver en temperaturmåling af huset ved hjælp af varmestråling. Farverne på billedet afslører, hvor varmen slipper ud.

Termografi viser tydeligt, hvor varmen slipper ud af boligen.

Termografi afslører kuldebroer

Termografering kan også anvendes til at fastslå, hvorvidt et hus allerede har en hulmursisolering. Som oftest vil man dog benytte den fremgangsmåde, at man borer enkelt små huller og dernæst kigger ind i hulrummet med et endoskop, som viser den gamle isolering eller måske manglen på isolering. Det er en undersøgelse, som en del firmaer vil tilbyde dig gratis.

Der er altså to måder, hvorpå du kan undersøge, hvordan hulrummet ser, hvis du skal efterisolere dit hus:

 • Ved en infrarød måling foretaget med et termografisk kamera
 • Ved at bore små huller i en uge, hvorefter der stikkes en pind, krog eller endoskop ind.

Hvordan foregår en hulmursisolering

Hulmursisolering er en ret enkel og hurtig måde at efterisolere din bolig på. Den kan i dag som oftest foretaget ved, at der bores huller på cirka 22 mm i fugerne mellem murstenene, hvorefter der blæses isoleringsmateriale ind i hulrummet. Det kan også være nødvendigt at fjerne en enkelt mursten for at få adgang til hulrummet. Når isoleringen er færdig, pudses hullet op med mørtel igen, og man vil ikke kunne se, at der har været boret et hul. Skal huset eventuelt males igen, er reparationerne dog lidt mere omfattende.

En hulmursisolering tager som regel ikke mere end en enkelt arbejdsdag og er ikke til den store gene andet end lidt støj.

Hvad koster det at isolere hulmuren

Priserne varierer fra selskab til selskab og fra landsdel til landsdel. Som oftest kan du dog regne med en kvadratmeterpris på mellem 120 og 250 kroner inklusive. Prisen afhænger også af, hvor mange mm isolering, der skal blæses ind i hulrummet. Det kan nemlig være alt fra 70 – 190 mm.

Hvornår kan man hulmursisolere?

Langt de fleste danske huse kan hulmursisoleres. Er dit hus bygget før 1900, er har det dog sandsynligvis ikke det nødvendige hulrum mellem ydervæg og indervæg. Det er samtidig vigtigt, at dit hus har ydermure og indervægge af en stand, der gør det egnet til hulmursisolering. Mursten og fuger skal være intakte, og der må ikke være store revner eller fugtskjolder hverken inde eller ude.

 

arbejder fuger mursten
Før en hulmursisolering kan betale sig, skal fuger og mursten være intakte.

Hvilke materialer kan anvendes

De traditionelle materialer, som anvendes ved hulrumsisolering, er mineraluld, som dækker over stenuld og glasuld. Polystyren og letklinker i granuleret form er også udbredt.

Stenuld (mineraluld)

Stenuld er også kendt som Rockwool. Det er lavet af spundet stenmateriale, der er smuldret til granulat og derefter spundet. Det isolerer godt, påvirkes ikke af vand og kan heller ikke brænde.

Glasuld 

Glasuld minder meget om stenuld. Det består også af en granuleret, spundet glasmasse. Det isolerer lige så godt som stenuld og er også vandafvisende samt brandsikkert.

Ekspanderbart polystyren (EPS) - flamingo

Ekspanderbart polystyren, bedre kendt under navnet flamingo, er et oliebaseret plastprodukt, som skummes op til en luftfyldt og let masse. Det har gode isolerende egenskaber og opsuger ikke fugt. Til gengæld er det brandfarligt og vil udvikle giftig røg, hvis det antændes. Derfor kan produktet kun bruges steder, hvor det er forsvarligt pakket ind, som eksempelvis i en hulmur, og man skal være forsigtig med at bore huller ind i væggene, da flamingo-kuglerne kan falde ud.

EPS tilsat grafit 

De seneste år er der sket meget inden for udviklingen af EPS. Det er blevet blandet med grafit, som har forbedret dets isoleringsværdi med 20 procent. Endvidere bruger man nu en form for lim, der gør EPS formstabil. Det vil sige, at den sætter sig i hulrummet, og derved undgår man risikoen for, at kuglerne falder ud. 

Papiruld

En af de nyere former for isolering er papirisolering. Det er lavet af avispapir, som er tilsat brandhæmmende midler og salte. Det reducerer brændbarheden og beskytter mod fugt og mug. Papirisolering er en miljøvenlig form for isolering, da det er biologisk nedbrydeligt. Undgå at anvende papiruld i ydervægge, der kan blive udsat for kraftig slagregn.

Energitilskud og bedre energimærkning

I forbindelse med omstillingen til grøn energi, kan man søge om tilskud til energioptimering fra Bygningspuljen under Energistyrelsen. Det gælder dog desværre ikke for hulmursisolering. Til gengæld kan du få et håndværkerfradrag.

Alternative isoleringsmaterialer

Den grønne omstilling og øget fokus på klimaforandringer og bæredygtighed har ført til udviklingen af alternativer inden for isolering. Teknologisk Institut forsker løbende i nye isoleringsformer. Det gælder også for hulmursisolering. Det vurderes, at de nye alternative materialer isolerer lige så godt som de traditionelle isoleringsmaterialer.

Et af alternativerne er træfiberisolering. Det er biologisk nedbrydeligt og har en god isolerende evne. Du skal dog sikre dig, at materialet kan komme af med fugt.

Et andet alternativ er perlite. Det er et kornet materiale, som egner sig godt til hulmursisolering, til gengæld er det ikke så miljøvenligt som andre nyere isoleringsmaterialer. Det skyldes, at fremstillingen af det, kræver lidt mere energi.

 

træfiberuld
Træfiberuld er et af de nyere og mere miljøvenlige alternativer til traditionelle isoleringsmaterialer.

Vil du have et godt tilbud på hulmursisolering?

Der findes et utal af firmaer, som tilbyder hulmursisolering. Det er derfor altid en god ide at kontakte flere entreprenører eller håndværkere, før du lægger dig fast på den rette. Det kan vi hjælpe dig med. Udfyld formularen øverst på siden, vil du modtage tilbud fra flere forskellige leverandører, som formentlig også kan tilbyde dig et gratis isoleringstjek. Det er helt gratis og uforpligtende at bruge tjenesten.

Læs også om isolering af:

Modtag tilbud på hulmursisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny hulmursisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

Spørgsmål om hulmursisolering

Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.