Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Betaler du for meget for din strøm?

Sammenlign el-selskabernes priser + vilkår, og vælg det bedste for dig og dit behov. El-selskaber ved at de konkurrerer med andre og strækker sig derfor ekstra langt for at få dig som kunde.

Få tilbud fra flere el-selskaber med én formular

Servicen er 100 % gratis og uforpligtende.
Dine data sendes kun til de el-selskaber du selv vælger, og bruges ikke til andet.
SÅ ENKELT ER DET:
  • Udfyld formular
  • Send forespørgsel
  • Modtag tilbud

Kun anerkendte el-selskaber

Gennem Tjenestetorvet får du tilbud fra anerkendte el-selskaber. Vi samarbejder med el-selskaber der dækker stort set alle behov.

Hvad er det gennemsnitlige strøm forbrug?

I gennemsnit har et dansk hjem et strømforbrug på 16 000 kWh om året, men de individuelle forskelle kan være store. Et alm. parcelhus har et gennemsnitlig forbrug på 20 000 kWh per år, mens et rækkehus har et forbrug på 15 000 kWh om året og en lejlighed på 9 000 kWh om året. Præcist hvad som defineres som et normalt forbrug afhænger blandt andet af: 1. Hvilken type bolig du bor i 2. Bor du alene eller med andre 3. Hvilken type opvarmning du benytter 4. Varmetabet i boligen

Få pris på billig strøm

Hos Tjenestetorvet hjælper vi dig med at indhente priser på billigt strøm. Vi sammenligner priser i branchen med hinanden for at kunne give dig det store overblik over, hvor du kan spare penge på strøm. Ofte kan det være vanskeligt at overskue den store jungle af strømudbydere og det kan være svært at navigere mellem de mange tilbud du får kastet i hovedet. Her på siden hjælper vi dig med både at spare dig tid og penge, når du skal vælge strøm. Vi forkorter nemlig den lange vej fra udbyder til udbyder, og samler alle tilbuddene til dig. Så hopper du nemlig over den tidskrævende og kostbare proces ved at vælge strømudbyder. Vi giver dig nemlig et skema over dine muligheder, så du helt enkelt kan finde den billigste eller bedste udbyder. På denne måde er du sikret, at du får den bedste og billigste strømløsning. Vi sammenligner nemlig løsningerne og analyserer hvad, der er billigst. Derfor kan du være sikker på at finde en udbyder, som matcher dit forbrug af strøm i hjemmet. Tjenesten er helt uforpligtende, og du kan uden videre bede om at vi udfører arbejdet for dig. Hvorvidt du ønsker at takke ja til vores tilbud er helt op til dig selv - vi leverer blot en service som gør det nemmere og billigere for dig at vælge strømudbyder.

Sådan sammenligner du priser på strøm

Når du sammenligner strøm er det vigtigt, at du kigger på udbyderne udfra en lang række kriterier. Det er helt afgørende for at vælge det rigtige tilbud, at du tager højde for alle faktorerne, som hersker i forbindelse med valg af strømudbydere. Det er nemlig ikke udelukkende strømprisen, som er afgørende for den samlede pris udbyderen kan tilbyde. Man skal samtidigt tage højde for faste omkostninger, gebyrer og andre ting, når man sammenligner strømpriser. Dermed får man det fulde overblik over, hvilket tilbud som i realiteten er billigst.

Vælg den rigtige aftale, som passer til dit forbrug

Der findes på markedet for strøm forskellige aftaler og strukturen på dem er lidt forskellige. De mest almindelige aftaler hedder; Spotpris, Fast pris og variabel pris. Alle er de forskellige i deres udformning og passer til forskellige strømforbrug. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige aftale, som matcher dit strømforbrug. Så risikerer du ikke at betale overpris for strøm du ikke bruger.

Med en spotpris-aftale får du en aftale, hvor prisen kan svinge fra dag til dag. Du får altså en aftale, hvor du vil opleve variationer i prisen. Det kan være den rigtige løsning for dem, som over tid ønsker billig strøm.

Fastpris er en strøm-aftale for dem, som gerne vil have fuld kontrol over deres strømforbrug. Med denne aftale får du en forudsigelig strøm-regning hver eneste måned, da du betaler en fast pris for dit forbrug. Som regel indgår man en aftale med et energiselskab om en fast pris over en aftalt periode.

Den sidste mulighed - variabel aftale - følger markedets priser på strøm. Her er det ene og alene markedet som dikterer prisen på dit strøm. Prisen bliver dog aftalt i forvejen, og strømudbyderne har pligt til at give dig et varsel 2 uger før en eventuel prisændring på strømmen. 

Hvad er et gennemsnitligt strømforbrug

I gennemsnit har danskerne et strømforbrug på x kWh om året pr. person. En familie på fire bruger i gennemsnit x kWh om året. Det kommer nemlig helt an på, hvem du er, hvordan du bor, og hvor mange der er i hustanden. På den måde kan man altså ikke decideret sige hvad alle danskere har af strømforbrug. Til gengæld kommer det an på fire primære dele af boligen. 

1. Den type bolig du bor i.
2. Om du bor alene eller sammen med andre.
3. Husets opvarmningsmuligheder.
4. Forskellige varmeinstallationer i boligen.

Sådan sparer du på strømmen

Der har i tiden været et øget fokus på at spare strøm, hvor man kan. Ikke blot fordi der er penge, at spare i at mindske sit strømforbrug - det er også godt for miljøet. Du kan med enkle tiltag nedbringe din boligs strømforbrug væsentligt, så du ikke undgår unødigt store el-regninger.

Skru ned for varmen om natten - du sparer strøm ved at sænke temperaturen i nattetimerne.
Sænk temperaturen, når du ikke er i hjemmet. Det koster mange penge at holde en bolig opvarmet uanset om du befinder dig i den eller ej.
Spar på elektriciteten. Sluk lys og elektriske apparater, når du ikke bruger dem så du ikke betaler for ting du ikke bruger.
Tænk over boligens isolering - skift til nye vinduer og bedre isolation for at spare penge på den lange bane i strøm. 

Det er relativt simpelt at holde sit strømforbrug nede. Hvis man blot husker at slukke for ting, når man har brugt dem, skruer ned for varmen og ellers benytter sig af energibesparende metoder. For eksempel er det en rigtig god ide at fylde opvaskmaskinen helt, hver gang den tændes. Mange hårde hvidevarer har også såkaldte “ECO-programmer”, hvor der spares på varme, vand og lignende. Man kan derfor hurtigt spare penge, hvis man tænker over sit strømforbrug.

Opvarmning - sænk strømregningen med mange penge årligt

Det er uden tvivl opvarmning, som er den største synder i en husholdnings strømforbrug.  Derfor er et godt råd, som både sparer penge og er godt for dig, at have en lavere temperatur, når du går i seng. Det kan klares med tekniske løsninger som eksempelvis automatiske termostater, eller manuelt ved at du sætter temperaturen ned ved aftenstid. Det er en eminent måde at spare strøm på, og kan spare helt op til 10 % af strømregningen.
Du kan også bruge automatisk indstillede termostater i dagtiden, når du ikke opholder dig i boligen. Hvis du i hverdagene er på arbejde fra 8-16 er der reelt set ikke brug for, at boligen er opvarmet hvis ingen bruger den. Her kan der nemlig også spares masser af penge ved at tænke over, hvordan man kontrollerer sit strømforbrug. 

Sluk lyset og afbryd elektriske apparater

En anden ting du kan gøre, for at få en lavere el-regning er at være konsekvent og slukke lyset når du ikke bruger det. Hvis der er dagslys og ikke mørkt i rummet, er der reelt set ikke behov for at du tænder lyset overhovedet. Derudover skal du huske at afbryde elektriske apparater helt, når du er færdig med at bruge dem. Kaffemaskiner, el-kædler, TV, opladere, spillekonsoller og lignende skal ikke bruge strøm overhovedet, når du ikke bruger dem. Tjek også om de er på stand-by eller om du har afbrudt dem helt.

Isolering - reducér varmetab i boligen

Hvis du isolerer korrekt, og bruger nye vinduer mm. så kan du også spare rigtig meget på strømmen. Det skyldes at isolering og vinduer er med til at holde på varmen, så du ikke skal bruge strøm på opvarme mere end højst nødvendigt.

Hvordan vælger man den rigtige leverandør af strøm

Det er relativt simpelt at udskifte sin strømleverandør. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind i vilkår og betingelser for den strøm-aftale du indgår. Tjek for eksempel for eventuelle opsigelsesgebyrer eller lignende. Den bedste måde du kan overskue tilbuddets omfang er hvis du gennemgår hele beregningen, og ikke blot fokuserer på strømprisen.

Du kan benytte dig af Tjenestetorvet, som  tilbyder at samle de bedste tilbud for dig. Du får et enkelt overblik over, hvilket tilbud, der passer bedst til dit strømforbrug. Det klares helt enkelt på siden her, hvor du kan udfylde skemaet og sende en forespørgsel. Så modtager du de bedste tilbud på strøm-aftaler indenfor kort tid efter forespørgslen. 

Den billigste strømleverandør

Kan varierer alt afhængig af, hvor du bor i landet og hvilken type bolig du ejer. Der er nemlig rigtig mange forskellige tilbud, men det vigtigste er, at du vælger den strømaftale, der passer dig. Derfor er det vigtigt, at du ikke lader dig forblænde af en billig pris, da der kan være skjulte gebyrer og lignende forbundet med aftalen. 
 

TIL TOPPEN