Luft til luft varmepumpe | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på ny luft til luft varmepumpe

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud på luft/luft varmepumpe fra flere firmaer
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Varmepumpe

Modtag tilbud på luft til luft varmepumpe som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny luft til luft varmepumpe tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud på luft/luft varmepumpe fra flere firmaer
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

KUN ANERKENDTE MÆRKER

Find den bedste luft-til-luft varmepumpe

En luft-til-luft varmepumpe er et godt valg, når danskerne skal optimere deres varmekilde i boligen. Den passer godt til det nordiske klima, giver en reduceret elafgift og skåner miljøet. 

 Et bedre indeklima, store besparelser og en nem installation. Der er mange gode grunde til, at varmepumperne vinder frem herhjemme. 

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Luft-til-luft varmepumpen er den mest solgte model af varmepumper i Danmark. Det er en billig varmepumpe, der giver en behagelig og jævn temperatur samtidig med, at du kan spare mange penge på el, fjerne fugt fra indeklimaet og endda bruge den som aircondition i de varme måneder.

PRIS: Luft-til-luft varmepumpe

Pris inkl. montering: 10,000-25.000 kr.* 
Montering i sig selv koster ca. 3500-4000 kr.
*anlæg af strøm ikke inkluderet.

Virker som et modsat køleskab

En luft-til-luft varmepumpe virker lidt som et køleskab, bare med modsat effekt. Den er særligt ideel til sommerhuset, det mindre hus eller de mindre villaer, da den er relativ billig i anskaffelse og montering. De fleste modeller af en varmepumpe luft-til-luft kommer med indbygget wifi/wifi modul, så du selv kan indstille temperatur, starte varmepumpen automatisk og holde øje med dit energi-forbrug.

Der er altså flere og flere, der ser mange fordele ved at vælge en varmepumpe, og markedet har derfor også tilsvarende meget at tilbyde. Det kan derfor virke uoverskueligt at skulle navigere i. Ved at udfylde formularen her på siden, kan du helt gratis og uforpligtende få et hurtigt og nemt overblik over gode tilbud og besparelser.

Sådan virker en varmepumpe luft-til-luft 

En varmepumpe luft-til-luft består af to enheder: En udedel med en ventilator og en indedel med en blæser. Udedelen opsamler varme fra luften ude fra, som så blæses gennem indedelen og ud i din bolig ved hjælp af en vifte. Det sikrer en god cirkulation og et godt indeklima. 

Det er vigtigt, at indedelen sidder så centralt som muligt, så varmen kan blive jævnt fordelt over hele huset. Samtidig er det også godt at holde sig for øje, at udedelen ikke placeres for tæt ved vindue eller terrasse, da pumpen godt kan afgive en smule støj.

Varmepumper er grønne energikilder 

En varmepumpe luft-til-luft er en miljøvenlig investering, som giver en optimal varmeeffekt baseret på den leverede energi. De fleste varmepumper hører derfor til i energiklasse A. 

En god model bør give dig 2-3 gange så meget varmeenergi, som den bruger. Det vil sige, at du får 2-3 kWh el tilbage for hver 1 kWh el, du tilfører. Det er meget energi for pengene.

De fleste varmepumper har en levetid på mellem 10 og 15 år, men det varierer selvfølgelig fra model til model. I princippet skal du kunne have din varmepumpe i mange år. På den måde er du også sikker på at få din investering i en ny varmepumpe tilbage igen.

Du får et bedre indeklima med renere luft

Ud over at give dig store besparelser og skåne miljøet, sikrer en varmepumpe dig et bedre indeklima. De fleste varmepumper har et indbygget filter, der automatisk filtrerer støv, røg og pollen væk fra luften ved hjælp af pumpens naturlige cirkulation.

Brug varmepumpe som air condition

Luft luft varmepumper kan ikke kun omdanne kølig luft til varm luft. Den kan også bruges som air condition, når hedebølgen rammer.

Hvornår er en luft-til-luft varmepumpe det rigtige valg

En varmepumpe som kører på luft til luft er ikke nødvendigvis den bedste løsning for alle. Det afhænger af, hvilken type bolig du har, og hvordan du bruger din bolig.

En luft-til-luft varmepumpe er ofte et godt valg for sommerhuset uden et vandbåret radiatorsystem, og det koster mindre i drift end at opsætte el-radiatorer. Elvarme i et sommerhus kan desuden koste en del penge.

Den kan også være et godt supplement til opvarmningen af et helårshus eller som opvarmning af større rum.

Fordele ved at vælge en luft-til-luft varmepumpe

Varmepumpe luft-til-luft er billigere end el-varme

 • Billig og nem installation. Modsat etableringen af andre varmekilder, som eventuelt kræver opgravning af have eller indkørsel, er det billigt både at erhverve sig og få monteret en luft-til-luft varmepumpe.
   
 • Luft luft varmepumpen giver et behageligt indeklima og renere luft. En luft til luft-varmepumpe mindsker fugt i luften og giver et sundere og mere stabilt miljø inden for. Samtidig sikrer det indbyggede filter, som findes i de fleste luft-til-luft varmepumper, at støv, røg og pollen filtreres væk fra luften.
   
 • Billigere el-regning. Luft luft varmepumpen udnytter den tilførte varmeenergi over tre gange bedre end andre opvarmningsformer.
   
 • Air condition som et ekstra plusSom bonus kan du bruge varmepumpen til afkøling om sommeren og nyde en behagelig temperatur hele året rundt. Varmepumpen virker som en air conditionved at suge varmen gennem den indvendige del og transportere den ud af huset eller sommerhuset.
   
 • En luft-til-luft varmepumpe kræver ikke et vandbårent radiatorsystem. En del sommerhuse og fritidshuse har ikke et vandbårent system, og en luft varmepumpe er særligt velegnet til den type huse, som også gerne skal have et fleksibelt strømforbrug.

Ulemper ved en luft-til-luft varmepumpe

 • Vær opmærksom på, at en luft-til-luft varmepumpe ikke kan opvarme brugsvand. Til det formål, bør du i stedet anskaffe dig en luft-til-vand-varmepumpe.
   
 • Både den udvendige og indvendige del kan støje. Det er meget forskelligt, hvor meget støj, den afgiver. Her kan det godt betale sig at betale lidt ekstra for en model, der har et lavere støjniveau.
   
 • Vedligeholdelsen af en luft-til-luft varmepumpe er vigtig – og den kræver lidt mere end andre typer varmepumper. Det vigtigste er at holde filtrene rene for støv. Du kan støvsuge lamellerne inde i varmepumpen med et lille blødt mundstykke. Jo bedre du er til at vedligeholde din varmepumpe, jo længere holder den, og jo mere effektivt varmer den. Derudover bør du også give din luft-til luft varmepumpe et fuldt servicetjek hvert andet år.
   
 • Den egner sig mindre godt til en bolig med mange små rum, da den varme luft kan have svært ved at brede til resten af huset. Her kan du med fordel koble to indvendige dele til den udvendige eller supplere med elradiatorer.
   
 • Jo koldere en udendørs luft, jo mindre el producerer varmepumpen. En god varmepumpe er effektiv helt ned til minus 25 grader – men jo koldere det er, jo dyrere er pumpen og ved meget lave temperaturer kan den koste lige så meget i el-varme som elradiatorer. 

  Vær opmærksom på følgende, når du skal købe din luft-til-luft varmepumpe
 • Den skal tilpasses danske forhold og temperaturer
 • Den skal være energieffektiv
 • Den skal kunne bruges til køling, dvs. klimaanlæg, om sommeren
 • Beslut dig for, om det skal være en gulvmodel, vægmodel eller en loftmodel.
 • Den skal være så støjsvag som muligt
 • Din bolig skal egne sig til denne type varmepumpe.

SCOP-værdi:Sådan måles en luft-til-luft varmepumpes effektivitet

At lave tests af varmepumper er både dyrt og tidskrævende. Derfor er der også få tests at læne sig op ad. En god tommelfingerregel er at sammenligne de forskellige modellers SCOP-værdi, som er den teoretiske årlige varmefaktor.

SCOP-værdi er en forkortelse af "seasonal coefficient of performance". Det er et parameter, der viser, hvor effektiv en varmepumpe er til at levere varme set over et helt år - fra de koldeste til de varmeste måneder.

SCOP-værdien er altså udtryk for en varmepumpes effektivitet, og med en høj SCOP-værdi ved du, at du får en effektiv varmepumpe. Det er mere relevant end at se på den såkaldte effektfaktor (COP). 

Du finder SCOP-værdien på varmepumpens energimærke, hvor du også kan se, hvilken energiklasse din varmepumpe tilhører.

Indhent tilbud på varmepumpe - gratis og uden forpligtelse

Med formularen øverst her på siden kan du få tilbud fra flere varmepumpeleverandører og vælge det tilbud, der passer dig bedst.

Køb en luft-til-luft varmepumpe uden for sæson og spar penge

Det kan være svært at forholde sig til, at vinteren kommer, når sommersolen skinner uden for. Derfor venter mange mennesker med at købe en luft-til-luft-varmepumpe, til de mærker kulden snige sig ind på dem.

Stor efterspørgsel efterår og vinter

Det betyder, at der er stor efterspørgsel på luft varmepumper om efteråret og vinteren, hvor leverandørerne får ekstra travlt. Hvis du er ude tidligt, kan du muligvis være heldig at få et godt tilbud på en billigere luft-til-luft varmepumpe. en mellemklassemodel koster ca. 15.000-20.000 kroner, inklusive en gennemsnitlig installation.

Hvis du vil have et overblik over markedet, kan du bruge vores formular og opnå besparelser.

På den måde kan du nemt sammenligne, hvad der er bedst for dig og dit hjem, uden selv at skulle bruge meget energi på en pris-jagt på en luft varmepumpe.

En varmepumpe luft-til-luft skal installeres af en professionel

Det er ulovligt at installere en varmepumpe selv, men du kan med fordel konsultere fagfolk allerede inden installationen. 

En professionel kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor stor varmepumpen skal være, og hvor du bør installere den inde i huset for at give den bedste ydeevne. Det er ikke sikkert, at den største og dyreste er den model, der giver mest værdi for pengene.

En professionel montør kan altså hjælpe dig med at få styr på følgende:

 • Hvilken model af de mange varmepumpe-luft-til-luft er bedst til dit hjem?
 •  Hvor skal udendørs-enheden stå for ikke at være til gene for naboen? 
 • Hvor skal varmepumpen placeres i huset for at sikre den mest effektive varmefordeling? 
 • Hvordan skal den dimensioneres efter størrelsen på dit hjem?
 •  Har du brug for flere indvendige dele?
 •  Skal varmepumpen være en gulvmodel for at forhindre kolde træk fra vinduet? 

Luft-til-luft varmepumpe - indhent tilbud

At finde den bedste pris på den bedste luft-til-luft-varmepumpe, kan let blive en stor opgave.

Vi hjælper dig med at finde frem til den løsning, der giver den mest effektive opvarmning og komfort og sikrer, at din investering giver et godt afkast.

Brug formular øverst på siden

På Tjenestetorvet kan du udfylde vores formularer for at få et godt luft-til-luft varmepumpe tilbud fra flere leverandører på samme tid. Vores service er både gratis og uden forpligtelse for dig.

Spørgsmål om luft-til-luft varmepumpe

Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.