Luft til vand varmepumpe | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på luft til vand varmepumpe

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud på luft/vand varmepumpe fra flere firmaer
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Varmepumpe

Modtag tilbud på luft til vand varmepumpe som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny luft til vand varmepumpe tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular fortæller du kort hvad du er ude efter
 • 2
  Få tilbud på luft/vand varmepumpe fra flere firmaer
  Jo flere firmaer du sammenligner, desto lettere er det at finde det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg derefter løsningen som passer dig bedst, til lavest mulige pris

KUN ANERKENDTE MÆRKER

Find bedste luft til vand varmepumpe

Find den bedste luft-til-vand varmepumpe

Vidste du, at det meste af din elregning går til opvarmning og varmt vand? Når du installerer en varmepumpe kan du spare strøm og få en lavere elregning. Du kan også få tilskud eller håndværkerfradrag til denne type varmepumpe.

Luft-til-vand varmepumpen er en dyrere og mere omfattende investering end dens mere kendte "lille-bror”, luft-til-luft varmepumpen. Til gengæld bidrager luft-til-vand varmepumpen både med varme og varmt vand, og ikke mindst mange kwh i forhold til den rene luft luft varmepumpe-model. Den er også knap så krævende at installere som eksempelvis et jordvarmeanlæg, hvor der skal være god plads til at grave jordslanger ned i haven.

Samtidig kan den reducere dine varmeudgifter betragteligt og støtte op om den grønne omstilling.

Skal du udskifte et gammelt olie-fyr og har du allerede et vandbårent varmesystem, er det en god løsning at lave en udskiftning til en luft-til-vand-varmepumpe. 

Luft-til-vand varmepumpe

Pris inkl. montering: 75.000-120.000 kr.* 
Montering i sig selv koster ca. 25.000 kr
*anlæg af strøm ikke inkluderet.

Hvordan virker en en luft-til-vand varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpes udedel ligner lidt det, de fleste af os kender fra en aircondition. Den trækker energi fra udeluften og omdanner den til varme via vandbåren gulvvarme, radiatorer, ventilatorkonvektorer og vandvarmere. Det skaber en behagelig varme - og ikke mindst en miljøvenlig varme.

Varmepumpen består af tre væsentlige elementer: En udedel, en indedel og et kølemiddel. Det er kølemidlet, der overfører varmen, når det cirkulerer mellem udedelen og indedelen. luft til vand varmepumpe luft til vand varmepumpe

Varmepumpe - udedel

Udedelen, som også kan beskrives som en fordamper, består først og fremmest af en blæser, som skal nedkøle rør med et kølemiddel, der er placeret inde i varmepumpens udedel. Fordamperen henter energien fra luften, som får kølevæsken til at omdanne sig til gas. En kompressor komprimerer gassen, hvilket får den til at øge temperaturen. Herefter tager indedelen over:

Varmepumpe - indedel

Indedelen, som fungerer som en kondensator, udveksler varmen fra gassen til varmesystemet. Gassen vender tilbage til flydende tilstand. En ekspansionsventil sænker kølemiddeltrykket, hvilket får det opvarmede kølemiddel til at fordampe. Herefter kan cyklussen starte forfra.

Luft-til-vand varmepumpens udedel kan afgive en smule støj, hvilket skal tænkes ind i placeringen. Der findes dog efterhånden en del mere lydsvage luft-til-vand-varmepumper. Varmepumpens indedel består af en stor tank. De seneste år er de forskellige modeller blevet noget mindre og pænere at se på. De nye luft-til-vand varmepumpers indedel ligner i dag mest af alt et ganske almindeligt skab med display, ikke ulig et køleskab.

Er en luft-til-vand varmepumpe det rigtige for dig?

Luft-til-vand-varmepumpen udvinder som bekendt varmen fra udeluften. Derfor vil en luft-til-vand varmepumpe levere mindre varme på kolde vinterdage. Ofte er det nødvendigt at bruge en anden form for opvarmning de dage, hvor udeluften er lidt køligere. Det er tilmed også vigtigt, at du har et velisoleret hus for at luft-til-vand varmepumpen er tilstrækkeligt effektiv. 

Hvad koster en luft-til-vand-varmepumpe i drift

Besparelserne er til gengæld til at få øje på. I et mellemstort hus på 130 kvadratmeter med fire beboere vil den årlige udgift for en luft-til-vand varmepumpe være ca. 8.000 kroner for el og service. Et nyt oliefyr vil derimod koste godt 24.000 kroner årligt for fyringsolie og service.

Du kan få omkring tre gange mere varme ud af hver øre, som varmepumpen bruger.

Varmt brugsvand

Modsat en luft luft varmepumpe kan en luft til vand varmepumpe sørge for, at huset er forsynet med varmt brugsvand. Ved at bidrage til husets varmvandsbeholder, sparer anlægget dig for udgifter på varmeregningen.

En luft-til-vand varmepumpe er altså velegnet til dig, der:

 • Leder efter en varmekilde med en høj energiklasse.
 • Bor i et hus, der bruger over 25.000 kWh om året.
 • Bor i et område med milde vintre eller lang opvarmningssæson.
 • Skal erstatte det gamle oliefyr.
 • Har er vandbåret varmesystem i huset. 
 • Har et velisoleret hus.

For dem, der allerede har eller planlægger at få et vandbåret varmesystem, er der flere varianter at vælge imellem:

 • Luft-til-vand-varmepumpe
 • Væske-til-vand-varmepumpe

Luft-til-vand er den mest overkommelige løsning, da den består af en udendørs enhed, som ligner den, der anvendes til luft-til-luft-varmepumpen. En væske-til-vand-varmepumpe indebærer derimod ofte nedgravning af slanger eller adgang til havet.

Fordele ved en luft-til-vand varmepumpe:

 • Giver dig varme og komfort om vinteren.
 • Kan opvarme et større areal, da varmeenergien er vandbaseret og derved kan føres rundt i huset på en anden måde end varm luft fra en pumpe.
 • Mulighed for tilskud eller håndværkerfradrag.
 • Bedre for miljøet.
 • Ideel til udskiftning af en allerede eksisterende varmekilde som gasfyr, oliefyr eller el-varme.
 • Ideel, hvis man ikke har adgang til fjernvarme.
 • Ingen luftgener, som man kender det fra olie eller gas.
 • Billigere energi: lavere elregning.
 • Med ventilatorkonvektorer kan du køle boligen ned om sommeren.
 • God temperaturregulering og brugervenlig betjening, også tilgængelig med wifi-kontrol.
 • En luft til vand varmepumpe kommer ofte med flere års garanti.
 • Lav fremløbstemperatur, hvilket gør den velegnet til vandbåren gulvvarme.
 • Nem og overskuelig montering.
 • En selvkørende løsning, som sikrer en høj driftssikkerhed.

Ulemper ved en varmepumpe luft-til-vand:

 • Indedelen i en luft-til-vand-varmepumpe optager plads. Indedelen minder om et stort køleskab. Det kan være en udfordring, hvis du for eksempel ikke har et bryggers eller fyrrum.
 • Det kan være nødvendigt at montere en elpatron i varmvandbeholderen.
 • Udedelen for luft til vand varmepumpen kan støje en smule, og man bør derfor være opmærksom på, hvor man placerer den.
 • Det kan være økonomisk mere fordelagtigt at vælge jordvarme frem for en luft-til-varme-pumpe, hvis dit varmeforbrug er højt.
 • Luft til vand varmepumper har en lav fremløbstemperatur, hvilket kan volde problemer for et hus, der ikke er velisoleret. Det samme gælder, hvis din bolig har gamle radiatorer. Du bør altså undersøge, om dit hus kan holde på varmen, så din varmepumpe luft-til-vand ikke hele tiden kommer på overarbejde.
 • Hvis vi løber ind i en ægte isvinter, kan en luft-til-vand-varmepumpe blive dyrere i drift. De fleste modeller kan klare en temperatur ned til minus 25 grader. Men effektiviteten vil altid falde, når luften uden for er lav. Rådfør dig altid med en professionel, der kan fortælle, om du bør supplere med en sekundær varmekilde.

Varmepumpens levetid

Luft-til-vand-varmepumper bør generelt have en levetid på 12 til 15 år. Det varierer naturligvis fra mærke til mærke og fra model til model, men en god tommelfingerregel er, at luft-til-vand-varmepumpen skal fungere godt i omkring 10-15 år.

For at du kan få endnu mere ud af din investering i en varmepumpe, anbefales ordentlig vedligeholdelse og rengøring af filtre. 

Uanset hvilken slags luft til vand varmepumpe, der matcher dit hjem, er det en god ide at undersøge markedet. Brug vores formular her på siden til at få tilsendt gode tilbud fra flere forskellige leverandører. Formularen er gratis at bruge og helt uden forpligtelser fra din side.

Brug din luft-til-vand varmepumpe som et klimaanlæg

Luft-til-vand varmepumpen kan også få dig godt igennem hede sommermåneder ved at virke som et airconditionanlæg.

En luft-til-vand-varmepumpe har omtrent den samme udendørsenhed som luft-til-luft varmepumpen, men blæser som bekendt ikke varm luft ind i boligen gennem pumpens indedel. Varmen fra luften kommer derimod ind i huset gennem husets varmtvandsbeholder, radiatorer, gulvvarme og det varme vand fra hanen.

Det betyder, at hvis du vil bruge din luft-vand-varmepumpe til afkøling, så skal du også investere i ventilatorkonvektorer. Herefter har du til gengæld et miljøvenligt og energieffektivt klimaanlæg, som du kan have gavn af hele året.

Tilskud til din luft-til-vand-varmepumpe

Der er mange fordele ved at have en luft-vand-varmepumpe. Modsat en luft-til-luft varmepumpe, som ikke er tilskudsberettiget, kan du nemlig få tilskud til din varmepumpe. Du kan søge om tilskud gennem Energistyrelsens Bygningspulje. Se på sparenergi.dk, hvad du kan få, og hvor meget.

Tilskuddet til din luft-til-vand varmepumpe afhænger blandt andet af, om du bor i et område uden adgang til fjernvarme. Kan du ikke få tilskud, er der til gengæld mulighed for at få et håndværkerfradrag for renovering i forbindelse med energioptimering.

Vigtigt for at få tilskud:

- Installationen skal udføres af et registreret firma.

- Dokumentation og omkostninger skal være i overensstemmelse med danske love og regler.

- Relevante fakturaer / dokumentation skal vedlægges registreringen.

Luft-til- vand varmepumper: Fagfolk skal på banen

Det er vigtigt, at din luft-til-vand-varmepumpe er dimensioneret til dit hjem. Her skal fagfolk på banen, der kan vurdere hvilken af ​​varmepumperne, der passer til dine behov.

Det er ikke lovligt selv at installere en luft-til-vand varmepumpe. Før eller senere er du altså nødt til at få en professionel fagmand på besøg.

Et hjem findes i mange former og størrelser, og det er vigtigt, at du finder en luft-til-vand varmepumpe, der passer godt til din bolig, og det system, du har.

Udfyld formular her på siden og indhent tilbud

Hvis du har besluttet, at du vil have en luft-til-vand varmepumpe, kan du nemt udfylde en formular her på siden for at få tilbud fra flere leverandører på samme tid.

Efter kort tid kontakter leverandørerne dig for at give dig et uforpligtende tilbud på både luft-til-luft-varmepumpen og installationen. 

Formularen kan også spare dig tid, fordi du ikke behøver at kontakte den enkelte for at få et tilbud på luft-til-vand-varmepumper.

Luft-til-vand varmepumpe pris

De fleste af os er bekymrede for prisen, og den skal selvfølgelig være rigtig. Men sørg også for at lægge stor vægt på kvalitet.

Som nævnt er det vigtigt, at du får den luft-til-vand-varmepumpe, der er bedst til lige netop din bolig. 

Og det er ærgerligt at betale for mere, end du har brug for. Med vores formular her på siden, kan du indhente tilbud på luft-til-vand-varmepumper samt installation af vand-varmepumper.

Derefter kan du sammenligne både pris og vilkår og se, hvem der leverer det bedste tilbud på luft-til-vand-varmepumper. Vores service er både gratis og uden forpligtelse for dig.

En luft til vand varmepumpe er en langsigtet investering

En luft-til-vand-varmepumpe kan være en større investering her-og-nu, men i og med, at den kan spare dig mange kwh, kan den også spare dig mange penge fremadrettet.

En ny varmepumpe opvarmer både dit brugsvand og kan dække varmebehovet i dit hus. Det gør det til en langsigtet og god investering, som over en overskuelig fremtid vil sikre en optimal driftsøkonomi.

Spørgsmål til luft-til-vand varmepumpe

Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.