Husforsikring - Få bedste forsikring | Tjenestetorvet
Gratis og uforpligtende

Få tilbud på husforsikring

Sammenlign tilbud på husforsikring. Du bestemmer selv hvilken dækning du ønsker.

Forsikring ny

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • De forsikringer, du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Find en god og billig husforsikring

Brand, vandskade eller råd - dit hus kan blive hårdt ramt på flere områder. Har du ikke forsikringen på plads, rammer det pengepungen mindst lige så hårdt.

Dit hus er nok en af de største investeringer, du foretager i dit liv. Derfor er det også vigtigt at forsikre det ordentligt mod begivenheder som brand, stormskader og vandskader. Og det behøver ikke at være så dyrt, som du måske forestiller dig. Derimod kan det være en stor risiko at vælge en husforsikring fra, da skader på huset hurtigt kan løbe op i mange tusinde kroner.

Det første, du skal gøre, når du skal i gang med at finde en god og billig husforsikring, er at gøre dig klart, hvad dit behov er. Vil du have en standard husforsikring? Eller vil du også have tilvalg, som eksempelvis udvidet vandskade eller dækning af råd-skade?

Når du har klarlagt dit behov, er det næste skridt at undersøge markedet. 

Der er nemlig stor forskel på priserne i de forskellige forsikringsselskaber, uden at det nødvendigvis har noget at gøre med kvaliteten af din husforsikring. Den bedste husforsikring er ikke nødvendigvis den billigste.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du finder den bedste og mest pålidelige husforsikring til dine behov. Find også ud af, hvad du skal være særligt opmærksom på, før du vælger din forsikring. 

 

Husforsikring dækker mod pludselige skader

Din husforsikring dækker, når dit hus får skader. Det dækker ikke indbo eller løsøre, det vil sige ting, der ikke er permanent installeret i hjemmet. Her træder din indboforsikring i kraft.

Husforsikring er kun én type af boligforsikringer. Skal du for eksempel forsikre dit sommerhus, er det en fritidshusforsikring eller en sommerhusforsikring, du skal have. 

Hvilke skader, der er dækket af husforsikringen, varierer alt efter, hvor god dækning du vælger. Derfor er det vigtigt at gennemgå vilkår og betingelser, når du sammenligner tilbud fra forsikringsselskaberne.

 

Hvad koster en billig husforsikring?

Flere faktorer har betydning for din husforsikringspris. Forsikringsselskabet vil blandt andet se på husets størrelse, dets alder og konstruktion. Det vil også se på, om du eksempelvis har en udnyttet tagetage, og om huset har et tag lavet af tegl eller tagpap. Din valgte selvrisiko vil ligeledes have betydning for prisen. Jo højere selvrisiko, jo billigere bliver din husforsikring.

Derimod vil forsikringsselskabet ikke vurdere forsikringsprisen ud fra værdien af dit hus. Dit hus vil nemlig som udgangspunkt være det, der hedder nyværdiforsikret.

Det betyder, at hvis der sker en skade, så vil du få dækket det beløb, det koster at genopføre huset eller genopbygge det beskadigede på samme byggemåde. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis huset ikke er vedligeholdt korrekt, eller hvis huset er gammelt og har skader efter naturlig slitage.

 

Husforsikringens typiske dækninger

Din forsikring dækker ikke kun dit hus. Det er en kombineret forsikring, der også dækker andre bygninger på din grund. Det kan være en carport, udestue, udhus, flagstang, antenner, et nedgravet svømmebassin og lignende. Ofte vil en husforsikring også dække faste installationer som hårde hvidevarer, vand- og varmeinstallationer, glas og kummer.  Glaskeramiske kogeplader er også dækket ind.

Det er ikke ualmindeligt at opdele boligforsikring i to dækningsniveauer: en grundlæggende basis eller standarddækning og en udvidet dækning. Det er almindeligt, at en udvidet husforsikring ofte har navne som "husforsikring plus" eller "husforsikring ekstra".

Her kan du se en oversigt over forskellige dækninger.

Den billigste husforsikring er en grunddækning

En basis hus- og grundejerforsikring dækker brand, vand- og naturskader samt anden pludselig skade, for eksempel som følge af indbrud. Den vil også dække skade på elektriske installationer. Du kan finde følgende typiske forsikringer:

Husforsikringen dækker:

 • Tyveri og hærværk på det forsikrede
 • Udstrømning af vand
 • Brud på glas og sanitet (husk at tjekke, om du allerede er dækket for dette i din indboforsikring). Gælder også brud på keramiske kogeplader.
 • Stormskader
 • Skader efter voldsomt sky- og tøbrud
 • Genhusning, mens skaderne udbedres
 • Andre pludselige skader – skaderne må altså ikke skyldes forhold, der har udviklet sig over tid. Eksempelvis en sætningsskade på grund af flere års slitage.

 

Brandforsikringen dækker:

 • Skader ved brand
 • El-skader
 • Pludselig tilsodning
 • Kortslutning
 • Eksplosion
 • Direkte lynnedslag mv.

 

Ansvarsforsikring dækker:

Skade på andre personer eller andre ting som følge af uforsigtighed og forglemmelse. Det kan for eksempel være, at en person under stormvejr bliver ramt af en teglsten, fordi du ikke har vedligeholdt dit tag. Det samme gælder, hvis du ikke har ryddet dit fortov for sne, og en forbipasserende falder og kommer til skade. Her kan din ansvarsforsikring hjælpe dig.

Hvis du har sørget for at vedligeholde efter loven, kan du ikke blive påkrævet en erstatning.

 

Retshjælpsforsikringen dækker:

Sagsomkostninger, hvis du for eksempel er part i en sag med en entreprenør eller lignende.

 

Hvad dækker husforsikringen ikke

Hvis der er skader på dit hus som skyldes fejlkonstruktion, fejlmontering eller lignende, vil selv den bedste husforsikring som oftest ikke dække. Hvis dit hus slår revner på grund af en fejl i husets konstruktion, er du altså ikke dækket ind.

Her er det dog vigtigt at understrege, at det gælder skader, som du som forsikringstager har haft kendskab til eller burde have haft kendskab til.

Derudover dækker forsikringen typisk ikke:

 • Tæring af synlige vandrør og varmerør. Det anses nemlig som manglende vedligeholdelse. Hvis der er tale om en pludselig udstrømning fra et vandrør, dækker forsikringen dog, også selvom det er tæret. Men dryp og udsivning fra synlige rør dækkes ikke.
 • Punkterede termoruder og skimmelsvamp.
 • Skader fra mere voldsomme begivenheder som jordskælv og stormflod eller stigende vandstand fra floder og søer.
 • Sætningsskader.

 

Hvilke tilvalg kan du få

Det er altid en rigtig god ide at undersøge mulighederne for tilvalg. Undlader du at få dækket skader på eksempelvis skjulte rør eller svampeangreb, kan det blive meget dyrt.

Her er en oversigt over en række tilvalgsdækninger:

 • Dækning af utætheder i skjulte rør og dækning af stikledninger ind til huset. Det kan være kloakrør eller vandforsyninger. Det er vigtigt at undersøge, om tilvalget også dækker skjulte elkabler eller elvarmekabler. Især fordi er det er sværere at vedligeholde og reparere dem, fordi man i dag gerne bygger rør og elektriske installationer ind i gulve og vægge.
 • Skader forårsaget af skadedyr som rotter og mus.
 • Udvidet vand. Det kan være regnvand, der trænger ind gennem et utæt tag.
 • Dækning af kosmetiske forskelle. Det kan for eksempel være udgifter forbundet med skader på fliser i badeværelset eller trægulvet i stuen.
 • Skader på særligt værdifulde eller kunstneriske udsmykninger af huset.

 

Der er også flere andre øvrige dækninger, som du bør undersøge grundigt hos de forskellige forsikringsselskaber. 

 

Forsikring af stråtagshus

Det kan koste mange penge at forsikre sit stråtagshus. Men det behøver ikke at være så meget dyrere end at forsikre et hus med tegltag. Det kommer først og fremmest helt an på, hvem du har din husforsikring hos.

Især når det kommer til en forsikring af et hus med stråtag, vil det nemlig være væsentligt at se på, om der kan spares penge ved at skifte forsikringsselskab. Her viser en undersøgelse fra Tækkebranchens fælles kontor "Straatagets Kontor" nemlig, at merprisen for et stråtagshus svinger fra 30 procent til 87 procent dyrere. Her er det vigtigt at stråtaget er brandsikret, så man kan begrænse skaden ved brand - det giver også en billigere pris.

 

Er en billigere husforsikring en bedre forsikring?

Selvfølgelig varierer priserne fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Det er dog ikke sikkert, at forsikringsselskabet med den billigste forsikring, er det selskab, du skal vælge. En lavere basispris er nemlig ikke altid lig med en billigere forsikring – det kan derimod blot betyde, at selskabet har en nedsat dækning.

Bedst i test?

Der er flere forskellige spillere på markedet, som foretager tests af husforsikringer. Det er imidlertid et marked med hård konkurrence, og det er vigtigt at holde sig ajour, da vilkårene ændrer sig konstant. Ud over at kigge på, hvad der ligger af tests eller ranglister, så er det en god ide at forhøre sig hos venner, familie eller kollegaer. 

I sidste ende er du dog nødt til at indhente tilbud baseret på dine specifikke personlige forhold og oplysninger. Prisen på din husforsikring afhænger først og fremmest af dine personlige behov.

Indhent tilbud og sammenlign husforsikringspriser

Med vores formular på siden her kan du sammenligne produkter og tjenester fra forskellige forsikringsselskaber. Uanset om du ønsker tilbud på en husforsikring eller anden forsikring.

I nogle tilfælde kan du desuden spare penge ved at samle dine forsikringer hos eet selskab. Det er dog ikke altid vejen til den største besparelse. Du kan også opnå billigere forsikringer ved at sprede dem ud på to selskaber. Derfor skal du altid bede om at få på skrift, hvad den enkelte forsikring koster i en samlet pakke, så du kan undersøge og sammenligne på kryds og tværs.

Hvis du også vil undersøge, om du har den rette bilforsikring, indboforsikring, motorcykelforsikring eller anden type forsikring, så inkluderer også dem i din søgning. På den måde kan du se, om der er penge at spare ved at samle dine forsikringer samme sted. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statisik. Denne informations deles med tredjepart.