Husforsikring - Få bedste forsikring | Tjenestetorvet
Gratis og uforpligtende

Få tilbud på husforsikring

Sammenlign tilbud på husforsikring. Du bestemmer selv hvilken dækning du ønsker.

Forsikring ny

KUN ANERKENDTE SELSKABER

 • De forsikringer, du bør have

  Hvis der opstår en ulykke, er der nogle forsikringer, som du ikke har råd til at undvære, da det kan have store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, indboforsikring og bilforsikring er forsikringer, du bør prioritere, mens ansvarsforsikringen på en bil er påkrævet ved lov. Vi råder dig også til at se nærmere på fordelene ved en ulykkesforsikring og en rejseforsikring.

 • Sådan får du billigere forsikring:

  Forsikring kan hurtigt blive dyrt, men det er en tryghed, du skal have råd til. Men når det er sagt, er der nogle tricks, du bør overveje for at få endnu billigere forsikring. Der er selvrisiko, samlerrabatter og tjekke priser på flere selskaber. Hvis du har råd til det, vil du måske have en højere selvrisiko. Derefter vil forsikringspræmien også blive lavere. Tjek, om du kan få samlerabat ved at samle alle dine forsikringspolicer på ét sted. Sidst men ikke mindst, brug en sammenligningstjeneste for at lade forsikringsselskaberne konkurrere om dig.

Tilbagemelding fra brugere
 • en super nem måde at hente tilbud! de fleste ringede inden for 2 dage, så alt ialt en rigtig god side. vender klart tilbage igen.

  Patrick Andersen/Stevns
 • God og nem måde at danne sig et overblik over ens muligheder når man skal tegne forsikringer

  Jesper Larsen/København
 • god service

  Sarah Olsen/Næstved

Find en god og billig husforsikring

Brand, vandskade eller råd - dit hus kan blive hårdt ramt på flere områder. Har du ikke forsikringen på plads, rammer det pengepungen mindst lige så hårdt.

Dit hus er nok en af de største investeringer, du foretager i dit liv. Derfor er det også vigtigt at forsikre det ordentligt mod begivenheder som brand, stormskader og vandskader. Og det behøver ikke at være så dyrt, som du måske forestiller dig. Derimod kan det være en stor risiko at vælge en husforsikring fra, da skader på huset hurtigt kan løbe op i mange tusinde kroner.

Det første, du skal gøre, når du skal i gang med at finde en god og billig husforsikring, er at gøre dig klart, hvad dit behov er. Vil du have en standard husforsikring? Eller vil du også have tilvalg, som eksempelvis udvidet vandskade eller dækning af råd-skade?

Når du har klarlagt dit behov, er det næste skridt at undersøge markedet. 

Der er nemlig stor forskel på priserne i de forskellige forsikringsselskaber, uden at det nødvendigvis har noget at gøre med kvaliteten af din husforsikring. Den bedste husforsikring er ikke nødvendigvis den billigste.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du finder den bedste og mest pålidelige husforsikring til dine behov. Find også ud af, hvad du skal være særligt opmærksom på, før du vælger din forsikring. 

 

Husforsikring dækker mod pludselige skader

Din husforsikring dækker, når dit hus får skader. Det dækker ikke indbo eller løsøre, det vil sige ting, der ikke er permanent installeret i hjemmet. Her træder din indboforsikring i kraft.

Husforsikring er kun én type af boligforsikringer. Skal du for eksempel forsikre dit sommerhus, er det en fritidshusforsikring eller en sommerhusforsikring, du skal have. 

Hvilke skader, der er dækket af husforsikringen, varierer alt efter, hvor god dækning du vælger. Derfor er det vigtigt at gennemgå vilkår og betingelser, når du sammenligner tilbud fra forsikringsselskaberne.

 

Hvad koster en billig husforsikring?

Flere faktorer har betydning for din husforsikringspris. Forsikringsselskabet vil blandt andet se på husets størrelse, dets alder og konstruktion. Det vil også se på, om du eksempelvis har en udnyttet tagetage, og om huset har et tag lavet af tegl eller tagpap. Din valgte selvrisiko vil ligeledes have betydning for prisen. Jo højere selvrisiko, jo billigere bliver din husforsikring.

Derimod vil forsikringsselskabet ikke vurdere forsikringsprisen ud fra værdien af dit hus. Dit hus vil nemlig som udgangspunkt være det, der hedder nyværdiforsikret.

Det betyder, at hvis der sker en skade, så vil du få dækket det beløb, det koster at genopføre huset eller genopbygge det beskadigede på samme byggemåde. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis huset ikke er vedligeholdt korrekt, eller hvis huset er gammelt og har skader efter naturlig slitage.

 

Husforsikringens typiske dækninger

Din forsikring dækker ikke kun dit hus. Det er en kombineret forsikring, der også dækker andre bygninger på din grund. Det kan være en carport, udestue, udhus, flagstang, antenner, et nedgravet svømmebassin og lignende. Ofte vil en husforsikring også dække faste installationer som hårde hvidevarer, vand- og varmeinstallationer, glas og kummer.  Glaskeramiske kogeplader er også dækket ind.

Det er ikke ualmindeligt at opdele boligforsikring i to dækningsniveauer: en grundlæggende basis eller standarddækning og en udvidet dækning. Det er almindeligt, at en udvidet husforsikring ofte har navne som "husforsikring plus" eller "husforsikring ekstra".

Her kan du se en oversigt over forskellige dækninger.

Den billigste husforsikring er en grunddækning

En basis hus- og grundejerforsikring dækker brand, vand- og naturskader samt anden pludselig skade, for eksempel som følge af indbrud. Den vil også dække skade på elektriske installationer. Du kan finde følgende typiske forsikringer:

Husforsikringen dækker:

 • Tyveri og hærværk på det forsikrede
 • Udstrømning af vand
 • Brud på glas og sanitet (husk at tjekke, om du allerede er dækket for dette i din indboforsikring). Gælder også brud på keramiske kogeplader.
 • Stormskader
 • Skader efter voldsomt sky- og tøbrud
 • Genhusning, mens skaderne udbedres
 • Andre pludselige skader – skaderne må altså ikke skyldes forhold, der har udviklet sig over tid. Eksempelvis en sætningsskade på grund af flere års slitage.

 

Brandforsikringen dækker:

 • Skader ved brand
 • El-skader
 • Pludselig tilsodning
 • Kortslutning
 • Eksplosion
 • Direkte lynnedslag mv.

 

Ansvarsforsikring dækker:

Skade på andre personer eller andre ting som følge af uforsigtighed og forglemmelse. Det kan for eksempel være, at en person under stormvejr bliver ramt af en teglsten, fordi du ikke har vedligeholdt dit tag. Det samme gælder, hvis du ikke har ryddet dit fortov for sne, og en forbipasserende falder og kommer til skade. Her kan din ansvarsfor