Isolering | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på gulvisolering

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
isolering energioptimering

Modtag tilbud på gulvisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny gulvisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Find bedste gulvisolering

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

Gulvisolering - alt hvad du skal vide

Kvaliteten af dit indeklima ligger i høj grad i gulvet. Der findes ikke noget bedre end et varmt gulv på en kold vinterdag, mens træk og kulde fra gulvbrædderne kan være svært at leve med. Vi er desuden ekstra følsomme over for fodkulde og har derfor en tendens til at skrue mere op for varmen, hvis vi fryser om fødderne.

 

fødder i sokker på gulv
Et fodkoldt gulv får os til at skrue ekstra op for varmen.

Det kan altså godt betale sig at investere i en ordentlig isolering af dit gulv. Du sparer både på varmeregningen og øger komfort og indeklima betragteligt. Et uisoleret gulv kan derudover føre til problemer med kondens, fugt, råd og svamp.

Forskellige typer af gulvisolering

Hvordan du skal isolere dit gulv, og hvad det kommer til at koste, afhænger helt af, hvilken type gulv du har:

 • Er der et hulrum under gulvet?
 • Er der en krybekælder under dit gulv?
 • Har du et gulv over en uopvarmet kælder?
 • Skal du isolere under gulvet?
 • Har du terrændæk - uden nogen form for kælder?
 • Er det gulvet på førstesalen, der skal isoleres?

Hulrum under gulvet

Et hulrum under gulvet danner ramme om en af de billigste og nemmeste måder at isolere et gulv på. Her kan isoleringen i form af granuleret papiruld eller polystyren (flamingo) blæses ind under gulvet. Det kræver imidlertid, at du har en velfungerende dampspærre under gulvet.

Pris: cirka 200 kroner per m2.

Gulv over krybekælder

Hvis du har en krybekælder er der forskellige isoleringsmuligheder. Du kan vælge helt at fjerne krybekælderen og etablere et terrændæk. Du kan også isolere husets sokkel og fundament, så der ikke blæser kold luft ind i krybekælderen. Eller du kan, hvis der er plads, isolere gulvet nede fra.

Hvis du skal isolere en krybekælder nede fra, skal der først og fremmest være en en funktionel dampspærre, der beskytter mod fugt og dertilhørende mulighed for skimmelsvamp. Det er sandsynligvis også nødvendigt at isolere vand og varmerør yderligere, da krybekælderen efter en isolering af gulvet ikke længere opvarmes af den varme luft fra stueetagen. Det betyder, at rørene kan frostsprænge og afgive kondensvand.

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at der er rigeligt med ventilation i krybekælderen.

Pris: Cirka 200-400 per m2.

Gulv over uopvarmet kælder

Kommer fugten og kulden fra en uopvarmet kælder, kan du vælge enten at isolere gulvet nede fra eller oppe fra, eller du kan vælge at isolere selve kælderen.

Det kan enten gøres ved en indvendig isolation eller ved at isolere kælderen ude fra. Isolerer du kælderen inde fra, er der imidlertid høj risiko for fugt, skimmelsvamp og radon-dampe, og kælderen vil ikke være egnet til beboelse. Isolerer du den ude fra, vil du have en tør og beboelig kælder og en stueetage, hvor du ikke fryser om fødderne.

Det er til gengæld en dyr løsning, da der skal graves ud rundt om huset, før isoleringen kan lægges og et eventuelt omfangs-dræn etableres.

Pris: Mellem 5.000-10.000 kroner per m2.

Isolering under gulvet

Hvis du hverken har kælder eller hulrum under dit stuegulv, kan du lægge isolering under gulvet. Det kræver, at det eksisterende gulv fjernes. Herefter skal der lægges fugtspærre, isolering og herefter det nye gulv.

Pris: Mellem 1.300-1.700 kroner per m2.

 

gulvlægning isolering
Dampspærre og isolering lægges, inden det nye gulv etableres.


Terrændæk

Terrændækket er den del af husets gulvkonstruktionen, som starter ved jordoverfladen og ender ved overkanten af dit betongulv. Det sikrer, at dit hus står fast og solidt, beskytter mod fugt og holder varmen inde.

Du kan efterisolere et terrændæk ved at fjerne det eksisterende gulv og eventuelle rester af det gammel isolering. Herefter lægges ny dampspærre, isolering og gulv.

Det kan også være, at du skal etablere et nyt, isoleret terrændæk. Det kan være nødvendigt, hvis du ønsker gulvvarme, eller hvis der er fugtskader. Det er dog en dyr løsning, da gulvet skal brækkes op, og der skal graves ud til ny isolering.

Pris: Omkring 3.000-4.000 kroner per m2 og yderligere cirka 1500 per m2, hvis du også ønsker gulvvarme.

 

terrændæk brækkes op
Det er omfattende at brække husets terrændæk op, men kan være nødvendigt i visse gamle huse.

Gulv på førstesalen

Ved isolering af gulv på førstesalen er det ofte også muligt at blæse granuleret isoleringsmateriale ind, men det kommer an på, hvordan etageadskillelsen er lavet. Er det en let adskillelse i træ, kan du som oftest blæse granulat ind mellem strøerne. Er det en tung adskillelse af beton, er det en anelse mere kompliceret. Her vil du eventuelt skulle både isolere loftet i stueetagen og gulvet på 1. salen. Det kræver, at der er højt nok til loftet på begge etager, da isoleringen vil tage et stykke af loftshøjden. For at isolere gulvet, skal træbrædderne løftes af og isoleringen lægges mellem strøerne.

Pris: Cirka 800 kroner per kvadratmeter, hvis du genbruger dit gulv. Cirka 1100 kroner per kvadratmeter, hvis du skal have nyt gulv.

Typer af isolering

Der findes flere forskellige former for isolering - og der kommer stadig nye og mere bæredygtige alternative til. Her er en række af de forskellige isoleringsmaterialer.

 • Eps - Ekspanderet polystyren (i daglig tale kaldet flamingo)
 • Glasuld
 • Stenuld
 • Papiruld
 • Hørmåtter

Radonsikring

Radon er en radioaktiv gasart, som findes naturligt i undergrunden. Radon kan sive ind i boliger og blandt andet øge risikoen for lungekræft.

Det er forskelligt, hvor meget radon, der findes i undergrunden og tidligere har man ikke været opmærksom på at lægge en radonspærre under kælder- eller stuegulvet.

Siden 1998 har der været lovkrav i forhold til nybyggeri og radon. Ifølge bygningsreglementet skal alt nybyg være radonsikret. Det betyder, at radonniveauet ikke må overstige 100 Bq/m3 inden for.

Hvis du har et hus, der er af ældre dato, er der højst sandsynligt ikke en radonspærre. Skal du igang med at isolere kældergulv eller stuegulv i forbindelse med renovering, bør du derfor overveje også at få lagt en radonspærre eller et radonsug ind ved samme lejlighed.

Krav til isolering af gulv

Det er meget forskelligt, hvor godt eller skidt gulvene i de danske hjem er isoleret, og hvor god en opvarmning, isoleringen giver. Ifølge bygningsreglementet skal der være et betondæk på minimum 300 mm. Huset U-værdi, altså det tal, der fortæller om, hvor effektiv isoleringen er, skal ligge på under 0.10 W/m2k.

Hvis du skal i gang med at efterisolere dit gulv, bør du indhente flere forskellige tilbud fra dygtige håndværkere med isolering som erhverv. Via formularen her på siden kan du få flere tilbud fra flere forskellige firmaer - gratis og uforpligtende.

 

varme i gulv
Hvis du alligevel skal i gang med at lægge nyt gulv, kan det godt betale sig også at investere i gulvvarme.

Læs også om isolering af:

Modtag tilbud på gulvisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny gulvisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.
Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.