Isolering | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på loftsisolering

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
isolering energioptimering

Modtag tilbud på loftsisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny loftsisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Find bedste loftsisolering

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

Isolering af loft

Varme stiger som bekendt opad. Ved at isolere loftet, kan du således eliminere træk, spare på varmeregningen og samtidig hæve værdien af din bolig. Mens et ringe isoleret loft påvirker både indeklima, miljø og økonomi negativt.

 

isolering af loft med mineraluld
Det kan tydeligt ses på varmeregningen, hvis du vælger at efterisolere.

Hvornår skal du efterisolere dit loft?

Hvis det er mere end 20 år siden, at dit loftsrum er blevet isoleret, kan du med fordel få en isolatør ud og lave et gratis isoleringstjek. Selv om loftet har været efterisoleret i sin tid, kan den gamle isolering være så medtaget, at der fortsat er træk og kuldebroer, som mærkes i etagerne neden under. Det kan for eksempel være, at isoleringen er mast flad, at den er krøllet sammen visse steder, eller at fygesne, slagregn eller skadedyr har beskadiget den. En loftsisolering vil altid falde sammen med årene og dermed miste en del af sin isoleringsevne. Som tommelfingerregel vil en loftsisolering miste 50 procent af sin isoleringsevne over en periode på 30 år.

Selv om du har en nyere isolering, kan det i visse tilfælde stadig betale sig at efterisolere. En anden tommelfingerregel lyder nemlig, at hvis isoleringen på dit loft er mindre end 175 mm tyk, så vil du kunne hente besparelser på varmeregningen og få et bedre indeklima ved at isolere yderligere. Hvorvidt du kan lægge den nye isolering oven på den gamle, afhænger af kvaliteten af den eksisterende isolering.

Det anbefales, at den færdige loftisolering er 400 mm og minimum 300 mm.

isolerede ydervægge eksisterende bygninger, ordentligt isoleret eksisterende gangbro øge husets værdi spare penge gør det selv uddannede energivejledere blæse granulat mindre varmeregning smeltet sten mindre træk rådgivning håndværkere

Hvor meget isolering kræver Bygningsreglementet?

Bygger du nyt lavenergi-hus skal loftisoleringen være minimum 400 mm. Ved efterisolering skal der normalt være cirka 300 mm i alt - eller det, der svarer til en U-værdi på højst 0,12 w/m2k for at overholde kravene. U-værdien fortæller, hvor meget varme, der strømmer gennem en bestemt bygningsdel. Tallet viser, hvor stor en varmemængde målt i Wh, der passerer gennem en kvadratmeter af isoleringen, når temperaturforskellen mellem den indvendige og udvendige del af er på en grad celcius.

Vigtigt at have en intakt dampspærre

For at undgå fugt og risiko for svamp eller råd, er det vigtigt at din dampspærre er intakt og fungerer, som den skal. Hvis loftet ikke har en dampspærre, skal en sådan etableres. Den lægges ned mod husets loftbeklædning, maksimalt en tredjedel inde i isoleringen. Lægger dampspærren for langt ude i isoleringen kan den så kold, at fugt indefra kondenserer og giver risiko for fugtskader i konstruktionen.

Hvis der allerede er en eksisterende dampspærre, bør den tjekkes efter for huller og utætheder. Fungerer den ikke optimalt, skal den fjernes, før en ny kan etableres. Dampspærren er en form for plastdug, som forhindrer den varme og fugtige indeluft i at sive ud i isoleringen og skabe kondens. Det er derfor vigtigt, at dampspærren er helt og aldeles tæt og uden huller.

Hvorfor er det en god idé at loftisolere?

Der er flere gode grunde til at efterisolere dit loft:

Du sparer på varmeregningen

Varme stiger som bekendt opad - og er der ikke noget til at standse den, siver den lige så langsomt ud af huset. Ved en effektiv loftisolering forhindrer du varmen i at forsvinde.

Du får et sundere indeklima

Hvis dit loft er dårligt isoleret, er der risiko for kuldebroer, som giver dig træk og kulde og et knap så behageligt indeklima.

Du gør noget godt for miljøet CO2-udslippet

Din loftisolering er med til at begrænse CO2-udslippet fra din bolig. Du gør derfor både noget godt for dig selv og miljøet ved en effektiv loftisolering.

Dit hus bliver mere værd

En bedre isolering giver et bedre energimærke. Og jo bedre energiklasse, din bolig befinder sig i, jo mere kan du få for din bolig.

Kan alle huse få efterisoleret loftet?

Det er hovedsageligt 1 planshuse, typisk fra perioden i 1960'erne og 70'erne, som er oplagte til loftisolering. Det er også muligt at isolere loftet i et 1 1/2 eller 2 plans hus, men det er noget mere besværligt og dyr. Det skyldes, at 1 1/2 og 2 plans huse har skråvægge, som ikke kan isoleres ved at blæse isoleringsgranulat ind, og derfor er det nødvendigt at sætte isoleringsbats op langs væggene og undertaget. Det vil ofte være i en forbindelse med en renovering af taget eller af indervæggene, at man vælger at efterisolere et hus med skråvægge.

Hvad koster det at efterisolere loftet?

Prisen for at efterisolere dit loft, afhænger af tykkelsen af isoleringsmaterialet samt kvaliteten af den isolering, du vælger. Det er dog forholdsvist billigt sammenlignet med andre isoleringsopgaver i en bolig. Et priseksempel kan være følgende:

 • 150 mm isolering: 100 kroner per m2.
 • 200 mm isolering: 120 kroner per m2.
 • 250 mm isolering: 140 kroner per m2.
 • 300 mm isolering: 160 kroner per m2.

 

Vælger du 300 mm isolering til et loftsrum på 100 m2, skal du altså betale 15.000 kroner for en efterisolering. Det er dog pris for en helt standard type loftisolering. Afhængigt af materiale, kan prisen også godt løbe op i 200-500 kroner per m2.

Derudover kan der være udgifter til hævelse af eller etablering af ny gangbro samt ny loftslem.

Til gengæld kan en effektiv isolering hurtigt tjene sig selv ind igen, når du sparer tusindvis af kroner på den årlige varmeregning.

Hvordan udføres en loft-isolering?

Når du har fundet ud af, hvordan den eksisterende loftisolering fungerer, og hvad der kræves af en ny for at dit loft bliver ordentlig isoleret, kan du tage stilling til materialevalg - eller lade en fagmand tage stilling for dig. Husk også at kontakte dit forsikringsselskab, inden du går i gang, så eventuelle skader i forbindelse med projektet er dækket ind.

Der findes flere forskellige typer isolering:

Granulat

Isoleringsgranulat er et materiale, der er grovmalet til små ensartede stykker, som bliver blæst ud over loftet. Det løse isoleringsgranulat kan være lavet af alt fra papiruld, stenuld, glasuld til perlite og polystyren. Ved af denne type loftsisolering er det vigtigt, at der ikke er revner til etagen nedenunder, da isoleringen ellers kan falde igennem.

 

granulat sprøjtes ind på loft som isolation
Isoleringsgranulat sprøjtes ud i loftsrummet og skaber en effektiv isolation.


Ruller

Isoleringsruller egner sig rigtig godt til loftsisolering. Det er en type isolering, som er nem at lægge, og da det er i form af ruller, er der færre samlinger og dermed mindre risiko for utæthed. Isoleringsrullerne er ofte fremstillet af mineraluld, som har en god isoleringsevne og er brandsikkert.

 

Mineraluld rulles ud på loft som isolering
Isoleringsruller er nemme at placere på loftet.

Måtter

Isoleringsmåtter er også populært, når man skal efterisolere loftet. Det er gerne lavet af mineraluld, mens nyere isoleringsmaterialer tæller hørmåtter og papirisolering. Isoleringsmåtter anvendes også typisk ved isolering af 1 1/2 eller 2 planshuse med skråvægge.
 

isoleringsmåtter
Måtter af mineraluld er også en meget anvendt form for isolering af loft.

Kan man selv lave en effektiv loftisolering?

Det korte svar er ja. Medmindre du selv har skruet hænderne rigtigt på, anbefales det dog at bruge en professionel håndværker til at udføre arbejdet. Loftisoleringen skal udføres korrekt, og det er meget vigtigt, at loftet er ventileret tilstrækkeligt for at undgå fugtskader. Er der ikke ventilationsriste, skal disse etableres, og du må ikke dække riste hverken i gavl eller langs tagfod. Du skal også være opmærksom på, at hvis isoleringen er lavet forkert og deraf er årsag til fugt- eller rådskader, er det ikke sikkert, at din forsikring dækker, hvis der er tale om selvbyg.

Hvis du vil have en håndværker til at udføre arbejdet for dig, er det en god idé at høre familie, venner og bekendte, om de har en anbefaling. Dernæst bør du indhente flere forskellige tilbud, så du ved, at du får den rigtige til opgaven. Gennem formularen her på siden, kan du få flere bud fra forskellige entreprenører - helt gratis og uforpligtende.

Vær også opmærksom på, at få den fulde pris på opgaven. Det vil sige, at følgende også bør være inkluderet i tilbuddet:

 • Fjernelse af eventuelt eksisterende isolering og bortkørsel af affald.
   
 • Isoleringsmaterialer
 • Oprydning
   
 • Etablering eller hævelse af gangbro
   
 • Ny loftslem, hvis den eksisterende ikke er isoleret tilstrækkeligt.

Gå ikke blindt efter det billigste tilbud, men vælg også en håndværker, som du har tillid til. Det giver måske sig selv, men indgå altid en skriftlig kontrakt, inden arbejdet går i gang. Så har du dokumentation, hvis du skulle få brug for at klage over udførslen af arbejdet.

Læs også om isolering af:

Modtag tilbud på loftsisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny loftsisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.
Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.