Få flere tilbud på loftsisolering - Tjenestetorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på loftsisolering

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
  • 2
    Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
    Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
isolering energioptimering

Modtag tilbud på loftsisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny loftsisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

  • 1
    Beskriv dit behov
    Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
  • 2
    Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
    Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
  • 3
    Vælg det bedste tilbud
    Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

Værd at vide om loftsisolering

Loftsisolering er vigtigt af flere grunde. Det skyldes bl.a., at varme som bekendt stiger opad, og det betyder, at ved at isolere loftet, kan du eliminere træk, spare på varmeregningen, sørge for mindre klimabelastning og samtidig hæve værdien af din bolig. Omvendt vil et ringe isoleret loft påvirke både indeklima, miljø og økonomi i negativ retning.

Så vi forstår godt, hvis du ønsker at få isoleret dit loft. Men måske oplever du, at det kan være lidt svært at finde hoved og hale markedet og hvilke ting man skal være opmærksom på.

Derfor står vi klar til at hjælpe.

Herunder vil vi gennemgå alt, hvad du behøver at vide om loftsisolering; herunder hvilke fordele der er, hvornår du skal overveje at efterisolere, de forskellige typer af isolering, hvordan isoleringen installeres, og hvordan du sikrer du den skarpeste pris på loftsisoleringen.

Så hvis du ønsker at få mest muligt ud af dit hjem og samtidig spare penge og forbedre dit indeklima, så læs videre og lær alt om loftsisolering. 

Det kan tydeligt ses på varmeregningen, hvis du vælger at efterisolere.

Fordele ved loftsisolering

Isolering af loftet kan have flere fordele for både dit hjem og din pengepung. Udover at hjælpe dig med at spare på varmeregningen, kan loftsisolering også forbedre dit indeklima og øge værdien af dit hjem. I dette afsnit vil vi uddybe disse fordele og give dig en bedre forståelse af, hvorfor loftsisolering er en vigtig investering for dit hjem.

  • Besparelse på varmeregningen

Isolering af dit loft kan være en af de mest omkostningseffektive måder at forbedre energieffektiviteten i dit hjem på, og det kan resultere i en betydelig besparelse på din varmeregning over tid. Varme stiger som bekendt opad - og er der ikke noget til at standse den, siver den lige så langsomt ud af huset. Ved en effektiv loftisolering forhindrer du varmen i at forsvinde, og ved at mindske varmetabet i dit hjem kan du reducere behovet for at tænde for varmen og dermed mindske mængden af energi, du bruger til opvarmning.
 

  • Bedre indeklima

Loftsisolering kan forbedre indeklimaet i dit hjem på flere måder. Først og fremmest kan isoleringen reducere kuldebroer og træk, og ved at isolere dit loft kan du også forhindre, at fugt og kondens dannes, hvilket kan føre til skimmelsvamp og andre problemer med indeklimaet. Begge kan føre til et mere behageligt og sundt miljø for dig og din familie.
 

  • Lavere CO2-udslip

Loftsisolering kan også være med til at sænke din CO2-udledning. Når du isolerer dit loft, kan du mindske dit varmeforbrug, hvilket betyder, at du bruger mindre energi og dermed udleder mindre CO2.
 

  • Din bolig øger sin værdi

Loftsisolering kan også have en positiv effekt på værdien af dit hjem. Potentielle købere vil se en godt isoleret bolig som mere attraktiv på grund af de langsigtede økonomiske fordele, som isoleringen giver. Derudover kan det også hjælpe med at forbedre husets energimærkning, hvilket kan resultere i en højere salgspris og kortere salgstid. På den måde kan loftsisolering betragtes som en god investering, der ikke kun giver fordele her og nu, men også på lang sigt.

Hvornår skal du efterisolere dit loft?

Hvis det er mere end 20 år siden, at dit loftsrum er blevet isoleret, kan du med fordel få en isolatør ud og lave et gratis isoleringstjek. Selv om loftet har været efterisoleret i sin tid, kan den gamle isolering være så medtaget, at der fortsat er træk og kuldebroer, som mærkes i etagerne nedenunder. Det kan for eksempel være, at isoleringen er mast flad, at den er krøllet sammen visse steder, eller at fygesne, slagregn eller skadedyr har beskadiget den.

Der er visse håndgribelige tegn på, at din bolig kan trænge til en efterisolering af loftet. Hvis du oplever stigende varmeregninger uden en åbenbar grund eller kolde områder og/eller træk i dit hjem, kan det være tegn på, at loftsisoleringen ikke er tilstrækkelig. Det kan også være en god idé at overveje en efterisolering, hvis du oplever temperaturforskelle mellem forskellige dele af dit hjem, eller hvis der er store temperaturforskelle mellem loftet og gulvet.

Derudover er det værd at nævne, en loftsisolering vil altid falde sammen med årene og dermed miste en del af sin isoleringsevne. Som tommelfingerregel vil en loftsisolering miste 50 procent af sin isoleringsevne over en periode på 30 år.

Selv om du har en nyere isolering, kan det i visse tilfælde stadig betale sig at efterisolere. En anden tommelfingerregel lyder nemlig, at hvis isoleringen på dit loft er mindre end 175 mm tyk, så vil du kunne hente besparelser på varmeregningen og få et bedre indeklima ved at isolere yderligere. Hvorvidt du kan lægge den nye isolering oven på den gamle, afhænger af kvaliteten af den eksisterende isolering. Det anbefales, at den færdige loftisolering er 400 mm og minimum 300 mm.

Sådan foregår en loftisolering 

Når du skal isolere dit loft, er det vigtigt at tage højde for flere faktorer. Er dit hus nyt eller gammelt? Ønsker du en fuldstændig isolering eller blot en forbedring af den eksisterende isolering? Og ikke mindst, hvilket materiale er bedst egnet til dit specifikke projekt?

Det er også vigtigt at overveje husets tagtype, da loftsisoleringen kan variere afhængigt af om det er et fladt tag eller et tag med kip. Hvis du har en hulmur, er det vigtigt at vælge den rigtige type isolering, da hulrummets størrelse kan variere.

Isoleringen påføres normalt på skelettet, når det er på plads, og afsluttes med en dampspærre og en ny loftsbeklædning. Uanset om det er et fladt eller skråt tag eller i skunkvægge, bør isoleringstykkelse være på minimum 300 mm.

Når du har valgt den rette isoleringstykkelse, er det bedst at lægge isoleringen i to lag for at opnå den bedste effekt. 

Isoler dit loft med det rette metode

Der findes forskellige metoder, der kan anvendes til loftsisolering. Hver type har sine egne fordele, og det er vigtigt at vælge den rigtige isoleringsløsning, for at opnå den bedste energieffektivitet. I dette afsnit vil vi gennemgå de mest almindelige metoder, der bruges til loftsisolering, og give en beskrivelse af deres egenskaber.

Granulat

Isoleringsgranulat er et materiale, der er grovmalet til små ensartede stykker, som bliver blæst ud over loftet. Det løse isoleringsgranulat kan være lavet af alt fra papiruld, stenuld, glasuld til perlite og polystyren. Ved af denne type loftsisolering er det vigtigt, at der ikke er revner til etagen nedenunder, da isoleringen ellers kan falde igennem.

Isoleringsgranulat sprøjtes ud i loftsrummet og skaber en effektiv isolation.

Ruller

Isoleringsruller egner sig rigtig godt til loftsisolering. Det er en type isolering, som er nem at lægge, og da det er i form af ruller, er der færre samlinger og dermed mindre risiko for utæthed. Isoleringsrullerne er ofte fremstillet af mineraluld, som har en god isoleringsevne og er brandsikkert. 

Isoleringsruller er nemme at placere på loftet.

Måtter

Isoleringsmåtter er også populært, når man skal efterisolere loftet. Det er gerne lavet af mineraluld, mens nyere isoleringsmaterialer tæller hørmåtter og papirisolering. Isoleringsmåtter anvendes også typisk ved isolering af 1 1/2 eller 2 planshuse med skråvægge.
 

Måtter af mineraluld er også en meget anvendt form for isolering af loft.

Hvad er prisen på en loftsisolering?

Prisen for at efterisolere dit loft, afhænger af tykkelsen af isoleringsmaterialet samt kvaliteten af den isolering, du vælger. Det er dog forholdsvist billigt sammenlignet med andre isoleringsopgaver i en bolig. Et priseksempel kan være følgende:

  • 150 mm isolering: 100 kroner per m2.

  • 200 mm isolering: 120 kroner per m2.

  • 250 mm isolering: 140 kroner per m2.

  • 300 mm isolering: 160 kroner per m2.

Vælger du 300 mm isolering til et loftsrum på 100 m2, skal du altså betale 15.000 kroner for en efterisolering. Det er dog prisen for en helt standard type loftisolering. Afhængigt af materiale, kan prisen også godt løbe op i 200-500 kroner per m2.

Derudover kan der være udgifter til hævelse af eller etablering af ny gangbro samt ny loftlem. Til gengæld kan en effektiv isolering hurtigt tjene sig selv ind igen, når du sparer tusindvis af kroner på den årlige varmeregning.

Krav til loftsisolering 

Når du skal isolere og efterisolere dit hjem, er det vigtigt at overholde de nødvendige krav. Disse krav er blevet yderligere strammet i løbet af de seneste år, hvilket understreger vigtigheden af at have fuldstændig styr på dem.

Ifølge Bygningsreglementet anbefales det, at en almindelig ydervæg isoleres med en tykkelse på minimum 300 mm, og ydermere er der krav om en bestemt U-værdi for at beregne isoleringsevnen i bygningsdele. U-værdien fortæller, hvor meget varme, der strømmer gennem en bestemt bygningsdel og en lavere U-værdi indikerer en bedre isoleret konstruktion.

Bygningsreglementet dikterer således, at loftsisoleringen skal have en U-værdi på 0,20 W/m2K, hvilket er relativt lavt.

Dette skal du være opmærksom på inden du får lavet loftsisolering

Når du skal installere loftisolering, er der flere ting at overveje. Hvis du ikke gør det korrekt, kan du opleve alvorlige skader i fremtiden, hvilket kan blive meget dyrt - hvilket er jo helt omvendt at det du ønsker at opnå med loftsisoleringen.

I den forbindelse er dampspærren et helt essentielt element at have styr på. Det er således utroligt vigtigt, at den er placeret helt korrekt.

En dampspærre forhindrer nemlig fugtig luft fra huset i at trænge ind i vægge og tag. Hvis det sker, er der risiko for fugtskader, som på sigt kan føre til skimmelsvamp. Derfor er det altså afgørende, at dampspærren er korrekt placeret. Dampspærren er helt konkret en form for plast-dug, som forhindrer den varme og fugtige indeluft i at sive ud i isoleringen og skabe kondens. Derfor skal den være helt og aldeles tæt og uden huller

Hvis loftet ikke har en dampspærre, skal en sådan etableres. Den lægges ned mod husets loftbeklædning, maksimalt en tredjedel inde i isoleringen. Lægger dampspærren for langt ude i isoleringen kan den blive så kold, at fugt indefra kondenserer og giver risiko for fugtskader i konstruktionen.

Hvis der allerede er en eksisterende dampspærre, bør den tjekkes efter for huller og utætheder. Fungerer den ikke optimalt, skal den fjernes, før en ny kan etableres.

Hvis du bruger isoleringsmateriale, der absorberer eller afgiver fugt, er en dampspærre ikke nødvendig. Det er dog vigtigt at have en ventilation på mindst 50 mm mellem isolering og undersiden af taget.

Kan alle huse få efterisoleret loftet?

Det er hovedsageligt 1-planshuse, typisk fra perioden i 1960'erne og 70'erne, som er oplagte til loftisolering. Det er også muligt at isolere loftet i et 1-1/2 eller 2-planshus, men det er noget mere besværligt og dyr. 

Det skyldes, at 1-1/2 og 2-planshuse har skråvægge, som ikke kan isoleres ved at blæse isoleringsgranulat ind, og derfor er det nødvendigt at sætte isoleringsbats op langs væggene og undertaget. Det vil ofte være i en forbindelse med en renovering af taget eller af indervæggene, at man vælger at efterisolere et hus med skråvægge.

Kan man selv lave en effektiv loftisolering?

Det korte svar er ja. Medmindre du selv har skruet hænderne rigtigt på, anbefales det dog at bruge en professionel håndværker til at udføre arbejdet. Loftisoleringen skal udføres korrekt, og det er meget vigtigt, at loftet er ventileret tilstrækkeligt for at undgå fugtskader.

Er der ikke ventilationsriste, skal disse etableres, og du må ikke dække riste hverken i gavl eller langs tagfod. Du skal også være opmærksom på, at hvis isoleringen er lavet forkert og deraf er årsag til fugt- eller rådskader, er det ikke sikkert, at din forsikring dækker, hvis der er tale om selvbyg.

Hvis du vil have en håndværker til at udføre arbejdet for dig, er det en god idé at høre familie, venner og bekendte, om de har en anbefaling. Dernæst bør du indhente flere forskellige tilbud, så du ved, at du får den rigtige til opgaven.
 

Vær også opmærksom på, at få den fulde pris på opgaven. Det vil sige, at følgende også bør være inkluderet i tilbuddet:
 

  • Fjernelse af eventuelt eksisterende isolering og bortkørsel af affald. 

  • Isoleringsmaterialer

  • Oprydning

  • Etablering eller hævelse af gangbro 

  • Ny loftlem, hvis den eksisterende ikke er isoleret tilstrækkeligt.
     

Gå ikke blindt efter det billigste tilbud, men vælg også en håndværker, som du har tillid til. Det giver måske sig selv, men indgå altid en skriftlig kontrakt, inden arbejdet går i gang. Så har du dokumentation, hvis du skulle få brug for at klage over udførelsen af arbejdet.

Få den bedste pris på loftsisolering gennem TjenesteTorvet

Selvom loftsisolering kan være en af de mest omkostningseffektive måder at forbedre dit hjem på, kan det være udfordrende at vælge den rigtige entreprenør til at udføre arbejdet til den rigtige pris. Men hos TjenesteTorvet er vi her for at hjælpe dig med at navigere gennem junglen af muligheder og finde den bedste løsning til dig og dit hjem.

Ved at udfylde formularen øverst på siden, får du adgang til tilbud fra flere forskellige leverandører, som er i konkurrence om at give dig den bedste pris. Det er selvfølgelig helt gratis og uforpligtende.

Når du bruger TjenesteTorvet, kan du være sikker på, at du får adgang til de bedste priser, da vores leverandører ved, at de er i konkurrence med hinanden for at vinde din gunst.

Så hvis du har brug for loftsisolering eller andre opgaver i hjemmet, så tøv ikke med at bruge vores service til at finde den bedste løsning til dig.

Læs også om isolering af:

Ofte stillede spørgsmål om loftsisolering

Hvad er bedst til loftisolering?

Det afhænger af forskellige faktorer, herunder dit budget og de specifikke krav til dit hjem. Nogle af de mest populære materialer til loftisolering omfatter mineraluld, glasuld, papirisolering og skumplader.

Hvor tyk bør isolering på loftet være?

Det afhænger af flere faktorer, herunder den eksisterende isolering i dit hjem og de specifikke krav til dit loft. Generelt anses 300 mm isolering for at være tilstrækkeligt for de fleste huse.

Hvad koster det at få efterisoleret loftet?

Prisen afhænger af en række faktorer, herunder størrelsen af dit loft, det isoleringsmateriale, du vælger, og om du vælger at gøre det selv eller ansætte en professionel. En professionel installation af loftsisolering kan typisk koste mellem 100 og 300 kr. pr. kvadratmeter.

Kan loftisolering betale sig?

Ja, loftisolering kan betale sig på længere sigt, da det kan reducere varmetab og energiomkostninger. Det kan også forbedre komforten i dit hjem og reducere støjniveauet. Loftisolering kan også øge værdien af dit hjem, hvis du beslutter dig for at sælge det i fremtiden.

Vurder vores service
Vurder servicen ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.