Isolering | TjenesteTorvet cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
100 % uforpligtende og omkostningsfrit for dig

Få tilbud på kælderisolering

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris
isolering energioptimering

Modtag tilbud på kælderisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny kælderisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.

 • 1
  Beskriv dit behov
  Ved hjælp af en enkel formular, fortæller du kort, hvad du er ude efter.
 • 2
  Få tilbud fra flere isoleringsselskaber
  Jo flere, du sammenligner, desto lettere finder du det bedste tilbud
 • 3
  Vælg det bedste tilbud
  Vælg den aftale, som passer dig bedst, til lavest mulige pris

Find bedste kælderisolering

Tjenestetorvet har formidlet mere end
350.000
kvalitets tilbud
- over hele landet!

God service, er svært tilfreds. Let at bruge, gode tilbagemeldinger og tips.

Ida Haus

Det koster ikke at benytte servicen, derimod sparer du penge.

Kjetil Sanstøl

Isolering af kælder

En fugtig og kold kælder kan skræmme de fleste boligejere. Fugt kan give skimmelsvamp, og en uisoleret kælder er ofte anledning til et dyrt og stort varmetab i resten af boligen. Isoleres den korrekt, er den til gengæld en unik mulighed for gode ekstra kvadratmeter i boligen.

Hvordan foregår isolering af kælder?

Hvordan du skal isolere din kælder, afhænger helt af, hvad du skal bruge den til. Ønsker du at bruge den til opbevaring? Til beboelse? Eller blot til hjemsted for varmepumpen eller gasfyret?

Hvis din kælder blot skal bruges til at opbevare ting, der vel at mærke ikke kan tage skade af fugt, behøver du ikke nødvendigvis at kaste dig ud i det store, dyre isoleringsprojekt. Du bør dog overveje følgende: Siver den kolde luft fra kælderen op i stueetagen, vil det være en god ide at isolere kælderloftet eller gulvet oven på. Kælderen vil herefter blive koldere, og derfor er det endnu vigtigere at sikre en tilstrækkelig ventilation for at forhindre fugt.

 

dampspærre etableres på loft
Ved isolering af kælderloft, skal dampspærre etableres. Herefter er korrekt ventilation af kælder endnu vigtigere for at undgå fugtproblemer.

Indvendig isolering af kælder kontra udvendig

Indvendig isolering af kælderydervæg

Hvis du ønsker at bruge kælderen til beboelse, er der to muligheder. Den ene hedder indvendig isolering, hvor vægge og gulve isoleres. Det er en forholdvis billig løsning, som ikke anbefales. Det skyldes, at der er stor risiko for problemer med fugt og skimmelsvampe. Er der ikke etableret en radonspærre, er der i øvrigt risiko for forhøjede mængder af den sundhedsskadelige radioaktive gas radon.

Vælger du alligevel at gå med en indvendig isolering, bør den samlede isoleringstykkelse være mellem 50 og 75 mm, uanset om kældervæggen er lavet af beton, let klinkerbeton eller mursten. Du bør under alle omstændigheder undgå alle former for organisk materiale i kælderen, såsom træ, da det kan tiltrække fugt. Skabe og andre møbler bør ikke stilles op af kældervæggene, da det øger risikoen for skimmelsvamp.

 

Indvendig isolering af kældervægge
Indvendig isolering af kælder bør altid suppleres med udvendig isolering for at undgå fugtproblemer.

Udvendig isolering af kælderydervæg

Hvis du ønsker en kælder med et indeklima, der er på højde med husets øvrige rum, skal kælderen isoleres ude fra. Det er omfattende og tidskrævende og derfor en stor post i budgettet. Det er ikke et gør-det-selv projekt, da man risikerer at skade husets fundament under udgravningen, hvis man ikke gør det korrekt. En udvendig kælderisolering kræver følgende:

 • For at isolere kælderen ude fra, kræver det, at kældermuren graves fri hele vejen rundt om huset. Det er vigtigt at gøre det i etaper, så der ikke kommer skader på husets fundament. Der kan desuden være behov for at afstive kælderydervæggene undervejs for at forhindre udskridning.
   
 • Der må aldrig graves dybere end selve kældervæggens fundament, men samtidig bør isoleringen udføres til så stor en dybde som muligt for at undgå kuldebroer. Hvis selve dækket over kælderen er af beton, skal efterisoleringen føres et stykke over sokkelniveau - også for at begrænse kuldebroer.
   
 • Inden efterisoleringen skal kælderydervæggen rengøres, så fladen er plan og i god kontakt med isoleringsmaterialet. Er der huller og utætheder, skal de repareres med mørtel.
   
 • Før væggene er helt klar til efterisoleringen, skal de rengøres, så der opnås en plan flade, som sikrer god kontakt til efterisoleringsmaterialet. Huller og utætheder repareres med mørtel.

 

Omfangsdræn bør etableres ved isolering af kælderen udefra

Hvis ikke huset allerede har et omfangsdræn, bør det etableres i forbindelse med efterisoleringen ude fra. Omfangsdrænet har den vigtige opgave at lede regnvand og grundvand væk fra huset - så kældervæggen holdes tør ude fra. Det er vigtigt, at du får en autoriseret kloakmester eller entreprenør til at udføre opgaven, da der er mange hensyn at tage. Drænledningen skal eksempelvis have en diameter på 70 mm og et fald på mindst 3 procent. Derover skal den have et filter som fx sten, grus eller fiberdug.

Husk korrekt ventilation for at undgå fugtproblemer

Og så er det yderst vigtigt, at den indvendige kældervæg ikke isoleres for tæt, da det kan give risiko for fugt og dårligt indeklima. I stedet skal det have en såkaldt diffusionsåben overfladebehandling - det giver fugt mulighed for at fordampe. Og så er det helt afgørende, at du søger for en god udluftning i kælderen for at forhindre fugt og mindske mængden af radongas.

Dernæst må du væbne dig med tålmodighed. En fugtig kældervæg kan nemlig tage år om at udtørre efter at være blevet korrekt isoleret.

 

udvendig isolering af kældermur
Det er dyrt og omfattende at isolere en kælder ude fra. Men resultatet er også derefter.

Isolering af kældergulv

Hvis du gerne vil forbedre indeklimaet i din kælder, og du alligevel skal i gang med at isolere den, bør du også isolere dit kældergulv. Som en tommelfingerregel bør du efterisolere dit kældergulv, hvis det har mindre end 100 mm isolering - og så skal du kun gøre det, hvis væggene enten allerede er godt isolerede eller skal efterisoleres.

Det er en stor opgave at gå i gang med isolering af dit kældergulv. Gulvet skal brydes op, og de el- og vand-installationer, der allerede findes, skal tages op. Dernæst skal du gulvet ud, så der er plads til isolering og eventuelt etableres mere loftshøjde. Du kan også risikere at skulle understøbe selve fundamentet, inden du kan gå i gang med at etablere det nye kældergulv.

Når du skal isolere dit kældergulv, skal du leve op til de krav, der står i Bygningsreglementet, BR18:

Kældergulvet skal opfylde et U-værdi-krav på 0,10 W/m²K. Det svarer til ca. 275 mm mineraluld, 225 mm mineraluld eller 200 mm letklinker. Skal isoleringen leve op til lavenergi, skal der lægges ca 300 mm trykfast isolering inden betonlaget.

Når du vælger den sidste del af kældergulvet, bør du gå efter uorganisk materiale. Det vil sige for eksempel klinker eller beton, men ikke træ eller lignende organiske materialer.

Du bør også lægge en radonspærre, når du alligevel er i gang med at renovere gulvet. Radon er en radioaktiv gas, som findes naturligt i undergrunden, og som siver op i boligen. Er der ikke tilstrækkeligt med udluftning og en radonspærre, kan niveauet blive over, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler. Af den grund, anbefales det som udgangspunkt ikke at tilbringe alt for meget tid i en kælder, der ikke er radonsikret, da det kan være skadeligt for helbreddet.

Hvad koster isolering af kælder (2021)

Pris på isolering af kælder kommer naturligvis an på, hvor omfattende projektet er.

Indvendig isolering af kældervægge

Indvendig isolering af kældervægge anbefales som hovedregel ikke, da der er stor risiko for fugtskader og skimmelsvamp. Mange vælger dog alligevel at gå med denne løsning, da prisen ligger på omkring 10.000-25.000 kroner.

Udvendig efterisolering af kælderydervæg

En langt mere dyr løsning, men til gengæld også den, der giver dig en helt tør kælder på lang sigt, giver et godt indeklima og kan være med til at hæve prisen på din bolig.

Inklusive udgravning, dræn, arbejdsløn mm, skal du regne med en pris på 4000-10.000 kroner per løbende meter. Som minimum koster en udvendig isolering 150.000 kroner, men oftere ender prisen på 500.000 kroner. Prisen afhænger af flere faktorer:

 • Hvor i landet, du befinder dig - jo nærmere hovedstaden, jo dyrere er priserne som udgangspunkt.
 • Hvor dybt du skal grave. Hvis det er en høj kælder, skal du muligvis kun 1,25 meter ned. Modsat en standard kælder, hvor du skal grave 2,5 meter ned.
 • Hvordan grundforholdene er.

Priseksempel på hus med omfang på 50 meter, gravedybde 2 meter:

Udgravning, omfangsdræn og isolering af kælderydervæggene: I alt 360.000 kroner - 410.000 kroner.

Pris: Isolering af kældergulv

Prisen afhænger blandt andet af, hvor meget der skal graves ud, hvordan el- og vandrørs-installationerne ser ud, samt hvorvidt du vil have gulvvarme, mm.

Men som udgangspunkt skal du regne med 4.000 - 6.000 kroner per kubikmeter.

Vil du have flere tilbud på isolering af kælder?

Udfyld vores formular her på siden, og dernæst vil du modtage tilbud på din isoleringsopgave fra flere forskellige firmaer. Det er gratis og uforpligtende.

Læs også om isolering af:

Modtag tilbud på kælderisolering som du kan sammenligne

Tjek om du også kan spare penge på ny kælderisolering tilpasset dit behov. Udfyld formularen og modtag tilbud, 100 % gratis og uforpligtende.
Vurder vores service
Anbefal os ved at klikke på det antal stjerner du synes vi fortjener.